Mærsk søfolk kritiserer dårlig mad
Omfattende sparerunder og nye stramme indkøbssystemer har sendt råvarekvaliteten på Mærsk-skibene i frit fald. Det siger en række hovmestre som Berlingske Business har talt med. Rederiet tager kritikken til efterretning, og er klar til at forbedre forholdene.
”Det handler ikke om, at man skal have luksusmad. Men når man er hjemme, så kan man selv vælge sin mad og købe de råvarer, man har lyst til. Men man ville simpelthen ikke kunne købe så dårlige råvarer, som dem Mærsk byder dem”, siger Ole Philipsen, formand for CO-Søfart, til Berlingske Business.
Mærsk har indført et stramt indkøbssystem, hvor skibenes hovmestre, nu skal indkøbe råvarer via et centralt indkøbssystem med få leverandører, og det har - ifølge en række hovmestre som Berlingske Business har talt med - resulteret i råvarer, som til tider er nærmest uspiselige.
Ingen ønsker at stå frem med kritikken, men Berlingske har via CO-Søfart, som bl.a. organiserer hovmestre på Mærsk-skibe, fået udleveret en række billeder af nogle af de råvarer, som Mærsk-skibene får leveret.
”Som udgangspunkt vil vi kun have gode råvarer. Derfor kan kokkene til hver en tid afvise en levering af varer, hvis de finder, at standarden er for dårlig. De kan endvidere rapportere dette i vores indkøbssystem, så vi kan tage det op til revidering, hvorvidt vi vil blive ved at handle med den pågældende leverandør”, siger Søren Andersen fra Maersk Line til Berlingske Business.
”De pågældende billeder er samlet over en periode på halvandet år, hvor vi har modtaget mange leverancer. Ud af 16.000 leverancer i den periode, har vores skibe kun indberettet 49 klager. Der er blevet taget hånd om de tilfælde, hvor vores skibe har indberettet for ringe kvalitet, og skibene er blevet kompenseret af skibshandleren”, siger Søren Andersen til avisen.
A.P. Møller - Mærsk kommer imidlertid nu de utilfredse søfolk i møde. Efter møderne med bl.a. skibsofficererne om bord har Maersk Line erkendt, at madbudgetterne var blevet skåret for hårdt.
”Vi har for nylig øget madbudgettet med seks pct. og yderligere givet kaptajnerne rådighed over et kontantbeløb, så vi nu mener, at beløbet er passende”, siger Søren Andersen.
Berlingske Business har fået stjernekokken Søren Gericke til at vurdere de fotografier af råvarer indkøbt til Mærsk-skibe, som CO-Søfart har indsamlet. Og Søren Gericke lægger ikke fingrene imellem. Uspiseligt og sundhedsskadeligt, lyder det blandt andet fra Gericke.
Gå til Berlingske Business TV
Kilde: business.dk