Nybygningsordre til Jobi Værft A/S

Jobi Værft A/S i Strandby skal lave udrustning og aptering på en 23,75 meter nybygning for fiskeskippere Ejner og Rasmus Klitlund til levering i slutningen af det nye år. Med ordren er der nu to nybygningsværfter i Frederikshavn kommune.

Fiskeskipper Ejner Klitlund i Strandby og sønnen Rasmus Klitlund, der blev fiskeskipper i sommers, har bestilt en ny fisketrawler på 23,75 meter designet af Vest Værftet ApS i Hvide Sande. Skrog og overbygning bliver lavet i Polen og ankommer til Jobi Værft A/S omkring august næste år. Værftet skal lave al udrustning og aptering på trawleren, som forventes at være færdig ved årsskiftet næste år.

"Vi er i gang med et generationsskifte, hvor jeg har fået min søn Rasmus med i firmaet. Vi har derfor tænkt os om i forhold til at fremtidssikre os bedst muligt og har valgt at investere i den nye trawler", fortæller Ejner Klitlund.

Jobi Værft A/S i Strandby, ejet af brødrene Jesper og Bjarke Faurholt, har stor succes som full-service værft inden for reparation og service og tilføjer nu et nyt markedssegment med nybygningsordreren:

"Vi ser frem til at vise, at vi også kan løse denne type opgave. Vi håber selvfølgelig, at det bliver bemærket af branchen, så nybygningssegmentet kan vokse for os i fremtiden, for vi har alle kompetencer og de nødvendige faciliteter til at løse nybygningsopgaver", fortæller Jesper Faurholt.

Jobi Værft A/S er projektleder på opgaven, hvor Scanel International A/S i Frederikshavn skal lave de elektriske installationer, Hans Østergaard A/S i Strandby udfører motorarbejdet og A/S Scan i Hvide Sande laver hydraulikarbejdet.

Niels Bay Christensen, erhvervsdirektør i Erhvervshus Nord glæder sig over ordren, som vil kunne mærkes i det lokale erhvervsliv

"Jeg glæder mig meget på Jobis vegne, men også på vegne af hele vores område. Som nybygningsværft har man en høj grad af underleverandører, så ordren vil påvirke en stor del af erhvervslivet i Frederikshavn kommune", siger han.

Ejner Klitlund har gode erfaringer med at bruge Jobi Værft A/S til service og reparationer af deres nuværende trawler FN 267 Emilie, som også bliver navnet på den nye trawler:

"Vi har brugt dem, siden de overtog værftet, og de har gjort det rigtig godt. Det er også en fordel for os, at vi kan følge med i arbejdet, når vi er i havn. Samtidig er vi med til at sørge for, at der igen bliver bygget skibe i Strandby, som der gjorde tilbage i 1990’erne", siger Ejner Klitlund.

Erhvervshus Nord er i tæt kontakt med Jobi Værft A/S og arbejder på i fremtiden at tiltrække flere nybygninger. Med ordren er der nu hele to nybygningsværfter i Frederikshavn kommune, hvor Karstensens Skibsværft holder til i Skagen.

"Engang sagde man, at vi ikke længere kunne have nybygningsværfter i Danmark, men der skal man bare se mod Frederikshavn for at få det modbevist. Vores værfter kan levere en høj kvalitet og har en know how om fiskeriet, som man ikke finder andre steder, fordi de kender fiskerne og deres behov".

Torsdag 15. december holder Jobi Værft A/S rejsegilde. De er i gang med at opføre en ny, stor byggehal, værkstedsfaciliteter samt administrations- og velfærdsfaciliteter.

Kilde: Jobi

Relateret indhold

16.04.2024Maritimedanmark.dk

A.P. Møller - Mærsk runder 120 år

16.04.2024Maritimedanmark.dk

Maersk Laser tilbage i arbejdstøjet

27.03.2024Maritimedanmark.dk

Esbjerg Havn får tilladelse til uddybning af sejlrenden

25.03.2024Maritimedanmark.dk

Feggesundfærgen ude af drift

11.03.2024Maritimedanmark.dk

Nye forslag skal forbedre brandsikkerheden for containerskibe

27.02.2024Maritimedanmark.dk

ÆrøXpressen ligger i havn på grund af tekniske problemer.

26.02.2024Maritimedanmark.dk

Dansk-ejet tankskib angrebet af Houthier

23.02.2024Maritimedanmark.dk

Stormen Rolf aflyser færgeafgange

Jobmarked

Se alle

Fiskeristyrelsen

Kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen

Interesserer du dig for gastronomi, kost og ernæring? Har du lyst til at sejle og samtidig lave sund mad? Så er der et ledigt job som kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Fiskeristyrelsen søger en 1. styrmand/overstyrmand som afløser

Er du en velkvalificeret styrmand eller overstyrmand? Er du omstillingsparat og serviceminded? Vil du bidrage til at opfylde styrelsens ambition om at drive en kompetent offentlig virksomhed med klar og effektiv forvaltning af både kontrol- og tilskudsområdet? Så søger Fiskeristyrelsen en styrmand på afløservilkår.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Skibsassistent til fiskerikontrolskibet Nordsøen i Fiskeristyrelsen

Er du en velkvalificeret sømand? Og har du interesse for fiskerikontrol og søredning? Så har vi i Fiskeristyrelsen en ledig stilling som skibsassistent.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

09.05.2024

Københavns Maskinmesterskole

Maskinmesterskolen København (MSK) søger en faglærer til vores værkstedsforløb i Sisimiut, Grønland.

Vær med til at forme fremtidens maskinmestre, der er klædt på til at lede vejen inden for det maritime område og grøn omstilling, bæredygtighed og energioptimering. Vær med til at gøre en forskel – i dag og for fremtiden!

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

MARPRO Search & Selection

HSEQ & Sustainability Coordinator

Are you passionate about ensuring safety, preserving the environment and quality, and promoting sustainability?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

RelyOn Nutec

Timeansatte instruktører

Har du en uddannelse inden for det maritime, offshore eller brand & redning? Er du en udadvendt profil med flair for at formidle din viden, og vil du være en del af en organisation, hvor alle tager ansvar for at give vore kursister den bedst mulige læring og oplevelse?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Horsens Kommune

Navigatør til Endelavefærgen søges snarest

Da en af vores gode medarbejdere har valgt at søge nye udfordringer, søger vi en ny og frisk navigatør. Du vil efter grundig oplæring skulle fungere både som skibsfører og som styrmand.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

27.04.2024

Skive Kommune

Overfartsleder til Fursund Færgeri

Kunne du tænke dig at have den smukke Limfjord som arbejdsplads? Så har du nu muligheden for at blive vores nye kollega ombord på færgerne Mjølner-Fur og Sleipner-Fur.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

20.04.2024

MARPRO Search & Selection

Recruitment Consultant

Are you passionate about the maritime industry? Can you talk to anyone? Can you roll with the punches? Recruitment can be unpredictable, but we need someone who can handle challenges with a smile on their face.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

H. Folmer & Co.

Indkøber

Er du indkøber med interesse og forståelse for den maritime industri? Har du teknisk erfaring og evnen til at håndtere forskelligartede opgaver i en dynamisk og uforudsigelig arbejdsmiljø? Så er denne stilling som indkøber i vores rederi måske noget for dig!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bliv opdateret med maritimedanmark.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra den maritime branche. Vi leverer nyhedsoverblikket og fagligheden, gode jobtilbud og faglige events. Hver dag,

Se flere temaer

Events

Se alle