Klik venligst
danmarks-rederiforening.gif

Travl nytårsnat for Marinehjemmeværnet

Travl nytårsnat for Marinehjemmeværnet
Arkivfoto

Tirsdag 3. januar 2017 kl: 08:47


To frivillige fra Marinehjemmeværnets Flotille 369 på Holmen måtte lade champagneflaskerne stå og springe i uniformen, da politiet kort før midnat den 31. december fik brug for transport ud til et tilbageholdt fragtskib i Øresund.

Som omtalt her på Maritime Danmark slingrede det hollandske fragtskib Merweborg på sin vej op gennem Øresund nytårsaften, og formentlig ville det være gået på grund hvis ikke VTS havde grebet ind.

Opkald til skibet efterlod det indtryk at kaptajnen var beruset, hvorfor skibet fik ordre om at ankre op så politiet kunne komme om bord.

Klokken 23.15 blev MIF-fører ved Flotille 369 Holmen, Gert J. Juster, kontaktet af JOC – Værnsfælles Forsvarskommandos Joint Operations Centre - som anmodede flotillen om at stille med skib og besætning for at sejle politiet ud til fragtskibet, som lå for anker ca. fire sømil nord for Flakfortet.

Det lykkedes hurtigt Gert Juster at finde en gast, som sammen med ham kunne bemande Marinehjemmeværnets Indsatsfartøj, MIF 03 Bjørnø. Fartøjsfører Dorthe Vennits forlod sit nytårsselskab og rykkede ud til Holmen, hvor hun passerede porten præcis klokken tolv.

Her mødtes hun med Gert Juster og fire politifolk, og klokken 00.30 kunne de seks om bord på Bjørnø nyde synet af Københavns tusindvis af nytårsraketter, mens de strøg ud af havnen og gik nordpå mod det hollandske skib.

Det blev til en lang nytårsnat om bord på Bjørnø, hvor både politi og senere læge skulle hentes og bringes, så de kunne udføre den vigtige opgave med at få undersøgt, om forholdene om bord på fragtskibet var i orden eller ej.

Vejret var meget pænt på vej ud af Københavns Havn, men ude i det åbne vand i Øresund, var der god vind og sø, især på vej tilbage mod Københavns Havn.

”Vi fik nogle ordentlige vaskere på vej hjem på grund af en skrå vind ind forfra, og vi kunne kun gå med otte til ti knob”, fortæller Gert Juster, der sat ved rattet i den hurtige MIF, der ellers kan gå op til 35 knob.

MIF 03 Bjørnø som skibstype testes for tiden i et pilotprojekt- netop med vægt på at effektivisere Marinehjemmeværnets indsatsstøtte til ikke mindst politiet.

Efter seks timer til søs, kunne Gert Juster og Dorte Vennits sætte politi og læge af på Holmen klokken 06.40 søndag morgen, og efter lidt afrigning kunne de to frivillige marinere køre hjem efter en noget anderledes nytårsnat.

”Det var ikke med en juhu-følelse, at jeg sagde farvel til mit nytårsselskab klokken 23.30. Men det er det, vi har sagt ja til, og jeg har en rigtig god fornemmelse i maven med at bevise, at Marinehjemmeværnet kan løfte opgaven for politiet – også klokken 24.00 nytårsaften”, siger Dorthe Vennits.

Kilde: Marinehjemmeværnet


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime DanmarkSeneste nyt

- Zulu-show på Oslo-båden
- Ny chef for frøerne
- Gammel mine sprængt ved Gode Wind 2
- Hverdagen på inspektionsskibet Triton
- Tre græske færger involveret i kollision
- Svanen og Thyra er ankommet til Barbados
- Danske inspektionsskibe løser vigtig opgave
- 25 år gammelt krigsvrag op til overfladen
- Skib via Nordøstpassagen med åbne luger
- Ny teknik til gammel dansker-færge
- T er blevet helligt for Wilhelmsen
- US Navy tager levering af ni krigsskibe


Dagens mest læste

- Syv reddet, da skib sank i Nordsøen
- DFDS skal træne kenyanske kadetter
- Bladt og Blue Water laver fem-årig aftale
- Gammel mine sprængt ved Gode Wind 2
- Farstad dropper betaling på obligationslån


Ugens mest læste

- Stabelløb med folk om bord går helt galt
- Maersk containerskib grundstødt i Italien
- Maersk forlis skaber politisk røre i Frankrig
- Kvindelig officer fundet død om bord på skib
- Hov - der røg vist en redningsbåd
- Sådan fjerner man et stort vrag
- Hård vind kaster finsk færge mod mole
- Syv år gammelt containerskib til ophugning
- Maersk blåt på Kleven Verft i Ulsteinvik
- Konkursramt skib efterladt i Marstal
Klik venligst
Klik venligst