Klik venligst
danskerederier.gif

Brancheforening i klinch med minister

Brancheforening i klinch med minister

Fredag 20. september 2013 kl: 11:42


Brancheforeningen for Olie- og Gassektoren i Danmark - Olie Gas Danmark - går nu i klinch med skatteminister Holger K. Nielsen i sagen om de ændrede afskrivningsvilkår for olieselskaberne investeringer i den danske del af Nordsøen.

”Skatteministeren tager fejl, når han forsikrer, at pengene til Togfonden kan komme fra Nordsøen. Høje indtægter fra Nordsøen forudsætter store investeringer – men de falder, når skattevilkårene forringes. Det viser erfaringerne fra Storbritannien”, skriver brancheforeninge i en udsendt pressemeddelelse.

”Når Skatteministeren bliver konfronteret med spørgsmålet om beregningsgrundlaget til Togfonden, har det hidtil handlet mest om gisninger om olieprisen. Men i første omgang er olieprisen ikke det vigtigste, det er investerings- og dermed produktionsniveauet i Nordsøen. Høje indtægter til togfond eller andet forudsætter et højt aktivitetsniveau – det fremgår også af regeringens egne beregninger. Og her tager Holger K. Nielsen fejl, når han siger, at det ikke vil få betydning”, hedder det videre.

”Der er en klar sammenhæng mellem stigende skatter og faldende investeringer i nye projekter. Færre projekter bliver værd at investere i med stigende skattetryk. Vi har set det ske i Storbritannien indtil flere gange. Jeg forstår ikke, at skatteministeren tror, at det forholder sig anderledes i Danmark. Oliebranchen er i global konkurrence, og investeringerne søger derhen, hvor der er størst muligt afkast – fx Norge eller Storbritannien”, udtaler Martin Næsby, direktør i Olie Gas Danmark.

Skatteministeren har henvist til, at skatteændringerne er rimelige, fordi danskerne skal have mest muligt ud af olien i Nordsøen. Men ifølge Olie Gas Danmark er det ikke tilfældet, fordi indtægterne falder, når skatten stiger - .

”Debatten handler alt for meget om skatteprocent og alt for lidt om beregningsgrundlaget af den procentsats. Hvis man hæver skatten falder investeringerne, og dermed bliver der bliver der mindre at beskatte. Hvis man vil have Togfonden realiseret med penge fra Nordsøen, skal man give nogle selskaber incitament til at investere yderligere – ikke jage dem væk, som man nu har gjort med Bayerngas og måske også Hess. Det er ikke godt for dansk økonomi – som kommer til at mangle indtægter fra Nordsøen samtidig med, at mange vil miste deres jobs i sektoren”, siger Martin Næsby.

Kilde: Olie Gas Danmark


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime DanmarkSeneste nyt

- Virus skærer 1,4 mia. af BW Energy
- Vestas belønnet for voldsom vækst
- Maersk Supply ansætter ny driftsdirektør
- Overraskende godt regnskab fra Ørsted
- MHI Vestas gigant sat op til test
- Esvagt i drone-samarbejde med Ørsted
- Tyra-renovering ramt af betalingsstandsning
- Maersk Drilling har ny kontrakt i hus
- Minister udskyder beslutning om ny oliejagt
- Northern Offshore i japansk fremstød
- Maersk Voyager hyret til verdensrekord
- Ørsted og Equinor sammen i grøn koalition


Dagens mest læste

- Fred Olsen katamaran i kollision med færge
- Containerskib afviser skydende pirater
- Roret var slået af Kosan-skib
- Fremtrædende norsk skibsreder død
- Nu må besætningen endelig rejse hjem


Ugens mest læste

- 85-meter superyacht løftes i land
- Dansk gastankskib bugseres i havn
- Smuglerskib ved at blive bugseret til Aarhus
- Dræbt under grusomme omstændigheder
- Så er Branson klar med første krydstogtskib
- "Suge-vinger" skal spare brændstof
- Pirater kidnapper 10 søfolk fra tankskib
- Havnechef fritaget for tjeneste
- To danske prækvalificeret til Femern-projekt
- Panamakanalen indfører ny milliardafgift
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst