Klik venligst
danskerederier.gif

Mærsk opgiver ny dansk olie- og gasjagt

Mærsk opgiver ny dansk olie- og gasjagt

Mandag 29. februar 2016 kl: 08:00


Mærsk er ikke at finde blandt de 12 selskaber, der sammenlagt har modtaget 16 nye efterforskningstilladelser i Nordsøen. Mærsk havde sammen med Shell oprindelig søgt fire licenser, men valgte efterfølgende at sige nej tak til dem alle.

”Det er uheldigt, at Shell og Mærsk - som vi kender som store spillere i Nordsøen - ikke er med”, siger Martin Næsby, direktør i Olie Gas Danmark, til erhvervsportalen Finans.

ifølge Finans er også til at hverken Mærsk eller Shell ønsker at foretage ny efterforskning i den danske del af Nordsøen, at Shell ikke kunne acceptere de danske myndigheders krav om øget garantistillelse, og at Mærsk ikke ønskede at stå alene tilbage med hele investeringen efter at Shell trak sig.

”Vi havde gerne set, at også Mærsk og Shell var med på listen over deltagerne i de kommende syvende runde af tilladelser. Det er imidlertid selskabernes egen beslutning, om de vil tage imod de tilbudte tilladelser under de givne vilkår”, siger Ture Falbe-Hansen, pressechef i Energistyrelsen, til Finans.

Tilladelserne meddeles som udgangspunkt for en efterforskningsperiode på 6 år med ret til 30 års forlængelse for felter, der sættes i produktion. De samlede arbejdsprogrammer omfatter bl.a. 2 ubetingede boringer og op til 24 betingede boringer. Energistyrelsen vurderer, at de tilbudte arbejdsprogrammer er tilfredsstillende i omfang, og at de kommer til at danne grundlag for efterforskningen i de kommende år.

”Det er positivt, at der fortsat er stor interesse for den danske del af Nordsøen, selvom oliepriserne i øjeblikket er lave. De mange nye tilladelser vil medvirke til, at vi kan bevare et stabilt efterforskningsmiljø i Danmark. Og de nye investeringer i efterforskning vil forhåbentligvis blive omsat i nye kommercielle fund, som vil kunne bidrage til at finansiere vores velfærdssamfund og den grønne omstilling”, siger energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt.

Energistyrelsen vil nu analysere erfaringerne fra forløbet af 7. runde med henblik på at forberede 8. udbudsrunde. Der vil blive sat særligt fokus på de krav og vilkår, der stilles til rettighedshavere i forhold til aktiviteter i den danske del af Nordsøen, herunder finansiel kapacitet og sikkerhedsstillelse, og muligheden for en øget brug af forsikringsordning.

Kilde: Finans og Energistyrelsen


-

< Forrige side

Copyright © Maritime DanmarkSeneste nyt

- Virus skærer 1,4 mia. af BW Energy
- Vestas belønnet for voldsom vækst
- Maersk Supply ansætter ny driftsdirektør
- Overraskende godt regnskab fra Ørsted
- MHI Vestas gigant sat op til test
- Esvagt i drone-samarbejde med Ørsted
- Tyra-renovering ramt af betalingsstandsning
- Maersk Drilling har ny kontrakt i hus
- Minister udskyder beslutning om ny oliejagt
- Northern Offshore i japansk fremstød
- Maersk Voyager hyret til verdensrekord
- Ørsted og Equinor sammen i grøn koalition


Dagens mest læste

- Fred Olsen katamaran i kollision med færge
- Containerskib afviser skydende pirater
- Roret var slået af Kosan-skib
- Fremtrædende norsk skibsreder død
- Nu må besætningen endelig rejse hjem


Ugens mest læste

- 85-meter superyacht løftes i land
- Dansk gastankskib bugseres i havn
- Smuglerskib ved at blive bugseret til Aarhus
- Dræbt under grusomme omstændigheder
- Så er Branson klar med første krydstogtskib
- "Suge-vinger" skal spare brændstof
- Pirater kidnapper 10 søfolk fra tankskib
- Havnechef fritaget for tjeneste
- To danske prækvalificeret til Femern-projekt
- Panamakanalen indfører ny milliardafgift
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst