Klik venligst
danmarks-rederiforening.gif

Der er fremtid i erhvervsuddannelserne

Der er fremtid i erhvervsuddannelserne

Torsdag 22. december 2016 kl: 09:35


Hos MAN Diesel & Turbo er det forhåbningen, at flere unge fremover vælger en kompetencegivende erhvervsuddannelse frem for en gymnasieeksamen. De faglige grunduddannelser giver nemlig præcis de kompetencer, som industrien efterspørger i de kommende år og mulighederne for videreuddannelse er mange.

Når de uddannelsesparate unge går på juleferie lige om lidt, er det med udsigt til mere end gaveregn og ris á la mande. Mange unge bruger nemlig feriedagene til at tale om valg af ungdomsuddannelse med deres forældre, som er de primære sparringspartnere, når det endelige uddannelsesvalg skal træffes. Derfor er det problematisk, når mange forældre ikke ved tilstrækkeligt om erhvervsuddannelserne og ofte har en række fordomme knyttet til dem. Og faktisk er flere erhvervsuddannelser netop vejen til gode jobs med høj faglighed. Poul Knudsgaard, som er direktør hos MAN Diesel & Turbo, forklarer:

”I industrien kommer vi til at mangle faglært arbejdskraft om få år, så vi har bestemt et medansvar for at fortælle de unge og deres forældre om de spændende job, vi kan tilbyde. Jobbene er jo ikke længere den karikatur fra gamle dage med beskidte værksteder og så videre, som mange måske forbinder ’de sorte fag’ med. Det er i høj grad jobs med indhold, ansvar og ny teknologi”.

Erhvervsuddannelser åbner mange døre
Undersøgelser peger på, at 8 ud af 10 forældre indrømmer, at de ved mest om gymnasiale uddannelser, mens blandt andet erhvervsuddannelserne er dem, de ved mindst om. Samtidig er de gymnasiale uddannelser dem, som langt de fleste forældre vil råde deres børn til at tage, Det afspejler sig i ansøgningsmønstret til landets ungdomsuddannelser, hvor næsten tre fjerdedele har en gymnasial uddannelse som førsteprioritet.

”Det er ærgerligt, hvis den manglende tilslutning til erhvervsuddannelserne skyldes en mangelfuld forståelse af, hvilke karrieremuligheder der ligger i de uddannelser”, siger Morten Møller Christiansen, Tillidsmand (Dansk Metal) hos MAN Diesel & Turbo, og fortsætter:

”En læreplads i industrien som håndværker åbner masser af døre til overbyggende bacheloruddannelser, og det er selvfølgelig vigtigt, at vi får udbredt det kendskab, så erhvervsuddannelserne bliver attraktive for flere unge. I industrien har vi dermed en vigtig kommunikationsopgave foran os, hvis fremtidens arbejdskraft skal sikres,” afslutter han.

Håndværk og teori er vejen til job
Netop samspillet mellem den håndværksmæssige erhvervsuddannelse og den teoretiske overbygning som for eksempel ingeniør eller maskinmester er det, som industrien efterspørger. Dén uddannelsesmæssige kobling kan nemlig noget helt særligt ifølge Poul Knudsgaard:

”Her hos MAN Diesel & Turbo har vi brug for maskinmestre og ingeniører, der har startet deres karriere med en faglig grunduddannelse. Den type medarbejdere er fantastiske til at koble teorien til jobbet i værkstederne eller ude ombord på skibene. Vi håber, at forældrene og de unge vil tage det med i overvejelserne, når snakken falder på valg af ungdomsuddannelse.”

Denne artikel er sponseret

Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime DanmarkSeneste nyt

- Rolls-Royce Marine fyrer 200 i Norge
- ME Production leverer anlæg til Scandlines
- Dansk standby skib ophugges på Fornæs
- Verdens største værft er nu i plus
- Rekordår for Vestas
- DSME får nej til gældskonvertering
- USCG godkendelse udløser stor Alfa Laval ordre
- Havneudvidelse giver værft et nyt boost
- Høj aktivitet og fynsk beskedenhed
- Mitsubishi vil frasælge værfter
- Det går rigtig godt for de danske værfter
- Farligt ophugningsværft lukkes ned


Dagens mest læste

- Fejl på broen årsag til DFDS kollision
- USA sender flådegruppe til Sydkinesiske Hav
- Vandflyrute forventer 15.000 passagerer
- Maraship Crewing klar med ny satsning
- Konference om ballastvandskonventionen


Ugens mest læste

- Ukrainske søfolk underbyder markedet
- Ballade i Norge om nye kystvagtskibe
- Maersk bygger verdens største jack-up rig
- Ups - hvor er skroget…
- Bjærgningsplan for containerskib udebliver
- Miljøskibe kan holde fri. Video fra slæb
- Victoria nu slæbt til Lindø uden nyt oliespild
- Fiskene skal leve hele vejen hjem
- Sailing Yacht A tilbageholdt i Gibraltar
- RAL får leveret sidste skib fra Polen
Klik venligst
Klik venligst