Klik venligst
danmarks-rederiforening.gif

Offshoreenergy.dk får millioner af regionen

Offshoreenergy.dk får millioner af regionen

Mandag 2. januar 2017 kl: 08:51


Region Syddanmark har bevilget 23 millioner kroner til den nationale klyngeorganisation Offshoreenergy.dk. Pengene skal bruges til den fortsatte udvikling af den danske offshore branche. Udviklingsaktiviteterne løber fra årsskiftet og frem til 2019.

”Dansk offshore er stærkt repræsenteret i Region Syddanmark, men er til stede og bidrager markant i hele landet. Vi finder det naturligt at påtage os lederskabet i Danmark med at understøtte et stærkt regionalt erhverv i et nationalt og ikke mindst internationalt perspektiv”, siger Stephanie Lose, formand for Region Syddanmark.

Offshoreenergy.dk fokuserer på at styrke udvikling af innovation på offshoreområdet gennem samarbejder i branchen. Helt centralt er nye klyngeinitiativer som Cost Reduction & Innovation Forum (CRIF), hvor branchen får mulighed for at reducere sine omkostninger gennem den nyeste teknologi og viden. Det handler om at matche de udfordringer, branchens etablerede virksomheder har, med problemløsere blandt branchens mindre virksomheder, start-ups og universiteter.

Formand Anders Eldrup, Offshoreenergy.dk, er glad for opbakningen til det fortsatte arbejde og troen på innovation og samarbejde som afgørende for dansk offshore:

”Dansk offshore er kendt og respekteret som en innovativ partner med stærke kompetencer. Eksempelvis er offshore-vindenergi udviklet i Danmark, hvorfra det har bredt sig til resten af verden. Den innovative, horisontale boring er udviklet og perfektioneret i den danske del af Nordsøen og siden eksporteret. Det er afgørende vigtigt, at vi i dansk offshore samarbejder om udviklingen for at fastholde denne absolutte styrkeposition”, siger Anders Eldrup.

”Behovet for innovation i offshoreindustrien er større end nogensinde. Prisen på energi skal ned, og omkostningsreduktion er et markedsvilkår i dag. Der, hvor man virkelig får værdi af at reducere omkostningerne, er, når omkostningerne reduceres gennem innovation og nye løsninger. Så gør man det både smartere og billigere – og man tilfører besparelserne ny værdi”, siger Anders Eldrup.

Fakta:

Bevillingen består af følgende nye klyngeaktiviteter, som gennemføres over en 3-årig periode:
· Cost Reduction & Innovation Forum: I tæt samarbejde med branchens virksomheder etableres flere samarbejder med fokus på omkostningsminering og innovation inden for både offshore-vind og offshore-olie/gas.
· Internationalisering: Øget internationalisering blandt branchens SMV’er i ni fokuslande.
· Økosystem: Et nationalt offshoreøkosystem, hvor der er tætte strategiske samarbejder og netværk mellem virksomheder, vidensaktører, rådgivere og investorer, og hvor der også samarbejdes på tværs med andre relevante klynger og brancher.


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime DanmarkSeneste nyt

- Fornyede rygter om Maersk Oil - Iran aftale
- Analysehus: Vestas igen nr. 1
- Se kæmpevingerne til flydende møllepark
- Siemens får stor tysk havmøllekontrakt
- DONG påbegynder Walney Extension
- Tidligere A2SEA chef ny CEO i ALL NRG
- Statens indtægt fra Nordsøen halveret i 2015
- KEM Offshore forlænger med Vattenfall
- Regeringen lukket om Maersk-forhandlinger
- MHI Vestas fik ordrer på 910 MW i 2016
- Maersk: Ny aftale om Tyra snart på plads
- Maersk Oil vendte stort tab til overskud


Dagens mest læste

- Fejl på broen årsag til DFDS kollision
- USA sender flådegruppe til Sydkinesiske Hav
- Vandflyrute forventer 15.000 passagerer
- Maraship Crewing klar med ny satsning
- Konference om ballastvandskonventionen


Ugens mest læste

- Ukrainske søfolk underbyder markedet
- Ballade i Norge om nye kystvagtskibe
- Maersk bygger verdens største jack-up rig
- Ups - hvor er skroget…
- Bjærgningsplan for containerskib udebliver
- Miljøskibe kan holde fri. Video fra slæb
- Victoria nu slæbt til Lindø uden nyt oliespild
- Fiskene skal leve hele vejen hjem
- Sailing Yacht A tilbageholdt i Gibraltar
- RAL får leveret sidste skib fra Polen
Klik venligst
Klik venligst