Klik venligst
danmarks-rederiforening.gif

Offshoreenergy.dk får millioner af regionen

Offshoreenergy.dk får millioner af regionen

Mandag 2. januar 2017 kl: 08:51


Region Syddanmark har bevilget 23 millioner kroner til den nationale klyngeorganisation Offshoreenergy.dk. Pengene skal bruges til den fortsatte udvikling af den danske offshore branche. Udviklingsaktiviteterne løber fra årsskiftet og frem til 2019.

”Dansk offshore er stærkt repræsenteret i Region Syddanmark, men er til stede og bidrager markant i hele landet. Vi finder det naturligt at påtage os lederskabet i Danmark med at understøtte et stærkt regionalt erhverv i et nationalt og ikke mindst internationalt perspektiv”, siger Stephanie Lose, formand for Region Syddanmark.

Offshoreenergy.dk fokuserer på at styrke udvikling af innovation på offshoreområdet gennem samarbejder i branchen. Helt centralt er nye klyngeinitiativer som Cost Reduction & Innovation Forum (CRIF), hvor branchen får mulighed for at reducere sine omkostninger gennem den nyeste teknologi og viden. Det handler om at matche de udfordringer, branchens etablerede virksomheder har, med problemløsere blandt branchens mindre virksomheder, start-ups og universiteter.

Formand Anders Eldrup, Offshoreenergy.dk, er glad for opbakningen til det fortsatte arbejde og troen på innovation og samarbejde som afgørende for dansk offshore:

”Dansk offshore er kendt og respekteret som en innovativ partner med stærke kompetencer. Eksempelvis er offshore-vindenergi udviklet i Danmark, hvorfra det har bredt sig til resten af verden. Den innovative, horisontale boring er udviklet og perfektioneret i den danske del af Nordsøen og siden eksporteret. Det er afgørende vigtigt, at vi i dansk offshore samarbejder om udviklingen for at fastholde denne absolutte styrkeposition”, siger Anders Eldrup.

”Behovet for innovation i offshoreindustrien er større end nogensinde. Prisen på energi skal ned, og omkostningsreduktion er et markedsvilkår i dag. Der, hvor man virkelig får værdi af at reducere omkostningerne, er, når omkostningerne reduceres gennem innovation og nye løsninger. Så gør man det både smartere og billigere – og man tilfører besparelserne ny værdi”, siger Anders Eldrup.

Fakta:

Bevillingen består af følgende nye klyngeaktiviteter, som gennemføres over en 3-årig periode:
· Cost Reduction & Innovation Forum: I tæt samarbejde med branchens virksomheder etableres flere samarbejder med fokus på omkostningsminering og innovation inden for både offshore-vind og offshore-olie/gas.
· Internationalisering: Øget internationalisering blandt branchens SMV’er i ni fokuslande.
· Økosystem: Et nationalt offshoreøkosystem, hvor der er tætte strategiske samarbejder og netværk mellem virksomheder, vidensaktører, rådgivere og investorer, og hvor der også samarbejdes på tværs med andre relevante klynger og brancher.


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime DanmarkSeneste nyt

- Nye kontrakter til fire Solstad-skibe
- DONG: Ny organisation med færre stillinger
- Maersk får forlænget boreskibskontrakt
- DONG-forretninger sælges for 8,7 mia. kr
- 20 havmøller rejst på Nordsee One
- Ny DONG-park forsyner 230.000 hjem
- Semco Maritime lander stor Maersk-ordre
- Faroe må bore to Nordsø-vurderingsbrønde
- DONG udvider facilitet i Norddeich
- Maersk Oil forudser halveret produktion
- Culzean: Maersk Supply hyret af Maersk Oil
- Taiwan tillader kommerciel havmølledrift


Dagens mest læste

- Brand på tanker i Østersøen
- Jubilæumssejlads til Nordpolen
- Nye kontrakter til fire Solstad-skibe


Ugens mest læste

- Se atomubåd bryde gennem isen
- Containerskibs kaptajn begår selvmord
- Farvel til mega-containerskibe i fremtiden?
- DONG-forretninger sælges for 8,7 mia. kr
- Dødsulykke rammer Norden tørlastskib
- Express 3 er ankommet til Aarhus
- Tre mega-anløb i Rotterdam på få uger
- Brand på tanker i Østersøen
- DFDS nybygning søsættes den 9. juni
- Bøjden-Fynshav fejrer 50-års jubilæum
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst