Klik venligst
danmarks-rederiforening.gif

Krav mod OW Bunker ledelse smuldrer

Krav mod OW Bunker ledelse smuldrer

Fredag 6. januar 2017 kl: 08:00


Kuratorerne i konkursboet efter OW Bunker har ifølge Finans droslet kraftigt ned på deres erstatningskrav mod det krakkede bunkerselskabs tidligere ledelse, revisionsselskab og ejer. Årsagen er pengemangel i konkursboet.

Konkursboet havde oprindelig planlagt at rejse et sammenlagt erstatningskrav på 2,2 milliarder kroner mod OW Bunker’s ledelse, revisionsfirmaet Deloitte samt den tidligere ejer kapitalfonden Altor. Men det krav kuratorerne den 23. december indleverede til retten i Aalborg lyder kun på 400 millioner kroner.

”Jeg kan bekræfte, at der er udtaget en stævning for 400 millioner kroner hvilket er det, der er finansieringsmæssig mulighed for. Jeg har foretaget en juridisk vurdering af forholdene i sagen, og den er uændret”, siger specialkurator Søren Halling-Overgaard til Finans.

Bag det langt lavere erstatningskrav ligger, at størrelsen af erstatningskravet er afgørende for hvor store sagsomkostninger taberen af retssagen risikerer at blive dømt til at betale.

Skulle konkursboet tabe sagen, skal den i givet fald være i stand til at betale sagsomkostningerne. Derfor er der en sammenhæng mellem de midler konkursboet råder over, og størrelsen af det erstatningskrav det kan fremsætte.

”Som følge af den økonomiske situation i konkursboerne er det ikke muligt at indtale det fulde krav på nuværende tidspunkt”, hedder det ifølge Finans i den cirka 600-sider lange stævning.

Ifølge Finans fortsætter konkursboet bestræbelserne på at få kreditorerne i OW Bunker til at indbetale flere penge til boet, så kuratorerne har råd til at hæve erstatningskravet. I stævningen tager kuratorerne forbehold for, at erstatningskravet senere kan blive hævet.

Der verserer allerede to erstatningssager i kølvandet på bunkerselskabets kollaps, anlagt af hhv. de institutionelle og de private investorer i selskabet.

OW bunker erklærede sig konkurs den 7. november 2014 efter forgæves forsøg på at rekonstruere selskabet, der havde lidt store tab blandt andet på grund af kreditter ydet af firmaets datterselskab i Singapore.

Såvel OW Bunker’s tidligere ledelse som revisionsfirmaet Deloitte og kapitalfonden Altor har ved flere lejligheder afvist, at de har begået ansvarspådragende fejl i forbindelse med bunkerselskabets kollaps.

Kilde: Finans


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime DanmarkSeneste nyt

- MARCOD er certificeret som sølvklynge i EU
- Søfartsstyrelsen øger antallet af flagstatssyn
- Grimaldi sejler nye metrotog til Esbjerg
- Samarbejde truer ikke speditører
- Krav mod OW Bunker ledelse smuldrer
- Beviser til fritidssejlere udenom Søfartsstyrelsen
- Klassifikations-gigant udvider
- Maskinmesterskoler får ny teknologi
- Semco indgår ny aftale med Vattenfall
- Søulykkesrapport om forlis ud for Ilulissat
- NSSLGlobal køber Norsk IPTV specialist
- Store reservedele til mega installationsskib


Dagens mest læste

- Besætningsmedlemmer sigtet for mord
- Bugserbåd forsøger at hjælpe skib i høj sø
- Russisk konvoj fanget i Nordøstpassagen


Ugens mest læste

- Det kan man da kalde søgang…
- Maersk blåt på Kleven Verft i Ulsteinvik
- Museum søger historier fra søens folk
- Syv reddet, da skib sank i Nordsøen
- RAL-direktør erkender fejl ved nye skibe
- Islands politi anholder tre fra Polar Nanoq
- Grønlandsk trawlerbesætning ikke sigtet
- Savnet kvinde måske på grønlandsk trawler
- Fantastisk redningsaktion i hårdt vejr
- Polar Nanoq-sag udvikler sig uventet
Klik venligst
Klik venligst