Rekordår for Vestas

Vestas kom ud af 2016 med rekorder på de fleste områder. Nettooverskuddet blev på 965 millioner EUR mod 685 i 2015. I danske kroner steg overskuddet med to milliarder. Omsætningen udgjorde omsætningen 10,2 milliarder EUR, en fremgang fra 8,4 milliarder EUR i 2015.

”Jeg er ekstremt tilfreds med Vestas' resultat for 2016, hvor vi sætter rekord for omsætning, EBIT-margin, nettoresultat, frie pengestrømme, ordreindgang og samlet ordrebeholdning. Overleveringer er steget med mere end 29 procent i forhold til 2015, mens omkostninger er holdt nede. Alle regioner bidrog til de stærke resultater og understreger endnu engang værdien af Vestas' globale tilstedeværelse”, siger koncernchef Anders Runevad.

EBIT-marginen før særlige poster var 13,9 procent. De totale nettoinvesteringer endte på 617 millioner EUR og de frie pengestrømme udgjorde 1.564 millioner EUR.

Resultaterne er på niveau med de senest udmeldte forventninger til en omsætning på 10,0 -10,5 milliarder EUR, en EBIT-margin før særlige poster på 13-14 procent, totale investeringer på cirka 600 millioner EUR og frie pengestrømme på omkring 1.500 -1.600 millioner EUR.

Ordreindgangen på vindmøller steg fra 8.943 MW i 2015 til 10.494 MW i 2016, og værdien af ordrebeholdningen i serviceforretningen steg med 1,8 milliarder EUR til 10,7 milliarder EUR.

For 2017 forventer Vestas en omsætning mellem 9,25

og 10,25 milliarder EUR inklusive serviceomsætningen, der forventes at vokse. Vestas forventer at realisere en EBIT-margin før særlige poster på 12-14 procent med en fortsat stabil EBIT-margin på service.

De totale investeringer forventes at udgøre cirka 350 millioner EUR og de frie pengestrømme forventes at blive minimum 700 millioner EUR i 2017.

Som resultat af den stærke præstation hen over året indstiller bestyrelsen til generalforsamlingen, at der bliver udbetalt et udbytte på 9,71 DKK pr. aktie til aktionærerne, i forhold til 6,82 DKK i 2015, og svarende til 30 procent af nettoresultatet for året.

Det forventede nettoprovenu fra salget af kontorbygningerne, der blev annonceret i går, vil blive distribueret til aktionærerne gennem et aktietilbagekøbsprogram på 705 millioner DKK, cirka 95 millioner EUR. Aktietilbagekøbsprogrammet starter i dag.

Det gode resultat betyder, at Vestas nåede målene for bonusudbetaling i 2016. Derfor udbetales en global bonus til alle medarbejdere i 2017. Der er hensat 120 millioner EUR, cirka 893 millioner kroner til bonusudbetalingen. Det betyder, at de 21.824 ansatte i gennemsnit får næsten 41.000 kroner.

Kilde: Vestas A/S

Relateret indhold

18.04.2024Maritimedanmark.dk

ESG er på himmelflugt i alle typer virksomheder

18.04.2024Maritimedanmark.dk

Sverige: Skyggeflåde truer miljøet i Østersøen

12.04.2024Maritimedanmark.dk

Tidligere Maersk-direktør indtræder i ISS-bestyrelse

12.04.2024Maritimedanmark.dk

Dansk scubber-producent kalder dansk forbud “misforstået grøn politik”

05.04.2024Maritimedanmark.dk

Skrotning på det laveste niveau i 20 år

19.03.2024Maritimedanmark.dk

Erria skal sikre millioner af Mærsk-containere

15.03.2024Maritimedanmark.dk

Underleverandør til M.A.R.S anklaget for ulovlig indkvartering

14.03.2024Maritimedanmark.dk

Så er det slut med Bladt Industries

Jobmarked

Se alle

MARPRO Search & Selection

Hydrographic Surveyor

Are you an experience Hydrographic Surveyor looking for an exciting opportunity to contribute to a dynamic and expanding department?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

ROYAL ARCTIC LINE

Navigatører, maskinmestre, catering-officerer og skibsassistenter

Drømmer du om at opleve Grønland og få erfaring med sejlads i arktisk farvand, så søger Royal Arctic Line netop nu enkelte navigatører, maskinmestre, catering-officerer og skibsassistenter.

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Fiskeristyrelsen

Kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen

Interesserer du dig for gastronomi, kost og ernæring? Har du lyst til at sejle og samtidig lave sund mad? Så er der et ledigt job som kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Fiskeristyrelsen søger en 1. styrmand/overstyrmand som afløser

Er du en velkvalificeret styrmand eller overstyrmand? Er du omstillingsparat og serviceminded? Vil du bidrage til at opfylde styrelsens ambition om at drive en kompetent offentlig virksomhed med klar og effektiv forvaltning af både kontrol- og tilskudsområdet? Så søger Fiskeristyrelsen en styrmand på afløservilkår.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Skibsassistent til fiskerikontrolskibet Nordsøen i Fiskeristyrelsen

Er du en velkvalificeret sømand? Og har du interesse for fiskerikontrol og søredning? Så har vi i Fiskeristyrelsen en ledig stilling som skibsassistent.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

09.05.2024

Københavns Maskinmesterskole

Maskinmesterskolen København (MSK) søger en faglærer til vores værkstedsforløb i Sisimiut, Grønland.

Vær med til at forme fremtidens maskinmestre, der er klædt på til at lede vejen inden for det maritime område og grøn omstilling, bæredygtighed og energioptimering. Vær med til at gøre en forskel – i dag og for fremtiden!

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

MARPRO Search & Selection

HSEQ & Sustainability Coordinator

Are you passionate about ensuring safety, preserving the environment and quality, and promoting sustainability?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

RelyOn Nutec

Timeansatte instruktører

Har du en uddannelse inden for det maritime, offshore eller brand & redning? Er du en udadvendt profil med flair for at formidle din viden, og vil du være en del af en organisation, hvor alle tager ansvar for at give vore kursister den bedst mulige læring og oplevelse?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Horsens Kommune

Navigatør til Endelavefærgen søges snarest

Da en af vores gode medarbejdere har valgt at søge nye udfordringer, søger vi en ny og frisk navigatør. Du vil efter grundig oplæring skulle fungere både som skibsfører og som styrmand.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

27.04.2024

Skive Kommune

Overfartsleder til Fursund Færgeri

Kunne du tænke dig at have den smukke Limfjord som arbejdsplads? Så har du nu muligheden for at blive vores nye kollega ombord på færgerne Mjølner-Fur og Sleipner-Fur.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

20.04.2024

Bliv opdateret med maritimedanmark.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra den maritime branche. Vi leverer nyhedsoverblikket og fagligheden, gode jobtilbud og faglige events. Hver dag,

Se flere temaer

Events

Se alle