Nyt rekordår for Hanstholm Havn

2016 blev et nyt, godt år for en af Danmarks største fiskerihavne, Hanstholm Havn. Flere af havnens nøgletal sætter rekord, og regnskabet er generelt det bedste siden 2006. Samtidig kigger Hanstholm Havn nu for alvor ind i en ny epoke for havnen.

”Bestyrelse og ledelse i Hanstholm Havn er meget tilfredse med den positive udvikling, som havnen har gennemgået i 2016. Vi vækster både på top - og bundlinje og har øget vores egenkapitalforrentning til 9,9 procent”, siger bestyrelsesformand Martin Vestergaard.

Regnskabet for Hanstholm Havn viser, at bruttofortjenesten steg med 14,55 procent til 25,1 millioner kroner, og at indtjeningen steg fra 6,0 millioner kroner i 2015 til 10,0 millioner kroner i 2016, en stigning på ikke mindre end 67,36 procent.

Det gode resultat skyldes en lang række forhold. Hanstholm Havn har styrket sin position som en af Danmarks største fiskerihavne, blandt andet på det vigtige marked for konsumfisk, hvor det totale antal landinger i 2016 blev på 6.899 svarende til knap 20 landinger pr. dag alle årets 365 dage.

Hanstholm Havn tiltrækker stadig flere både danske og udenlandske fiskere fra Nordsøen. Det skyldes god geografisk placering og gunstige kvoter. Havnen havde i 2016 en prisstigning på 12 procent på den gennemsnitlige kilopris på konsumfisk i forhold til 2015. Prisen steg til 17,894 kroner pr. kilo.

Industrifiskeriet udviklede sig også positivt i 2016. Mængderne faldt ganske vist fra 177.537 ton i 2015 til 119.887 ton i 2016, da kvoten på tobis kun blev en tiendedel af det forventede. Til gengæld steg de gennemsnitlige indhandlingspriser fra 1,39 kroner pr. kilo i 2015 til 2,09 kroner pr. kilo i 2016.

Rejefangsten satte også rekord i 2016. Antallet af landinger steg fra 155 i 2015 til 259 i 2016, også her er der tale om et stigende antal landinger fra både danske og udenlandske skibe.

2016 var generelt et travlt år for havnen. Det skyldes ikke mindst øgede investeringsaktiviteter med knap 40 procent til 11,8 millioner kroner. Investeringerne omfattede blandt andet nye stormpullerter og brandmur omkring havnens olietanklager.

I 2016 blev finansieringen af den længe ventede havneudvidelse sikret. Udvidelsen til 525 millioner kroner har fuld opbakning fra havnens ejere, som har stillet en kommunegaranti til rådighed. Der er først i 2017 indgået låneaftaler for 535 millioner kroner med KommuneKredit med en fastrenteaftale til finansiering af udvidelsen samt forbedringer af eksisterende havneanlæg.

Rambøll er valgt som bygherrerådgiver, og udbudsprocessen er netop igangsat og forventes tilendebragt i tredje kvartal 2017. Selve byggeperioden forventes at strække sig over tre år startende i foråret 2018 og med en forventet færdiggørelse i 2020.

Kilde: Hanstholm Havn

Relateret indhold

25.04.2024Maritimedanmark.dk

Lars Jespersen genvalgt som formand for DSHV

25.04.2024Maritimedanmark.dk

Houthierne har genoptaget angreb - Maersk-skib var mål

24.04.2024Maritimedanmark.dk

Grenaa Havn når rekordomsætning for femte år i træk

23.04.2024Maritimedanmark.dk

Stormflod kostede én million på bundlinjen

23.04.2024Maritimedanmark.dk

Borgmester vil have advokatundersøgelse af økonomisk krise

19.04.2024Maritimedanmark.dk

Tunge løft i Hvide Sande

18.04.2024Maritimedanmark.dk

Aalborg Havn halverede overskuddet i 2023

17.04.2024Maritimedanmark.dk

Kalundborg Havn og APM Terminals vinder bæredygtighedspris

Jobmarked

Se alle

Thyborøn-Agger Færgefart

Navigatør søges til fast stilling

Thyborøn-Agger Færgefart søger navigatør med tiltrædelse snarest muligt.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

30.05.2024

MARPRO Search & Selection

Customer Success Manager

In this job, you would be joining a rapidly growing software company delivering vessel performance monitoring and route optimization services to the International tramp shipping industry.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

MARPRO Search & Selection

Payroll Controller

Are you ready to take on the responsibility as part of our Marine Payroll team for a diverse fleet and various nationalities? Together we are ensuring accurate marine payroll and compliance with regulations, barging agreements, and processes. You will be a key figure for the seafarers and their payroll, working closely with your colleagues in the Marine Payroll team and the crewing department to deliver seamless payroll processing.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Aarhus Maskinmesterskole

Aarhus Maskinmesterskole søger engagerede undervisere med tekniske og maritime kompetencer

Aarhus Maskinmesterskole er en maritim videregående uddannelsesinstitution, der uddanner professionsbachelorer (maskinmestre) og produktions- og automationsteknologer til fremtidens tekniske ledere.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

12.05.2024

MARPRO Search & Selection

Hydrographic Surveyor

Are you an experience Hydrographic Surveyor looking for an exciting opportunity to contribute to a dynamic and expanding department?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

ROYAL ARCTIC LINE

Navigatører, maskinmestre, catering-officerer og skibsassistenter

Drømmer du om at opleve Grønland og få erfaring med sejlads i arktisk farvand, så søger Royal Arctic Line netop nu enkelte navigatører, maskinmestre, catering-officerer og skibsassistenter.

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Fiskeristyrelsen

Kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen

Interesserer du dig for gastronomi, kost og ernæring? Har du lyst til at sejle og samtidig lave sund mad? Så er der et ledigt job som kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Fiskeristyrelsen søger en 1. styrmand/overstyrmand som afløser

Er du en velkvalificeret styrmand eller overstyrmand? Er du omstillingsparat og serviceminded? Vil du bidrage til at opfylde styrelsens ambition om at drive en kompetent offentlig virksomhed med klar og effektiv forvaltning af både kontrol- og tilskudsområdet? Så søger Fiskeristyrelsen en styrmand på afløservilkår.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Skibsassistent til fiskerikontrolskibet Nordsøen i Fiskeristyrelsen

Er du en velkvalificeret sømand? Og har du interesse for fiskerikontrol og søredning? Så har vi i Fiskeristyrelsen en ledig stilling som skibsassistent.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

09.05.2024

Københavns Maskinmesterskole

Maskinmesterskolen København (MSK) søger en faglærer til vores værkstedsforløb i Sisimiut, Grønland.

Vær med til at forme fremtidens maskinmestre, der er klædt på til at lede vejen inden for det maritime område og grøn omstilling, bæredygtighed og energioptimering. Vær med til at gøre en forskel – i dag og for fremtiden!

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bliv opdateret med maritimedanmark.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra den maritime branche. Vi leverer nyhedsoverblikket og fagligheden, gode jobtilbud og faglige events. Hver dag,

Se flere temaer

Events

Se alle