Rekord-smadrende skibe måske LNG-drevne

Verdens tredie største containerrederi, franske CMA CGM har underskrevet et letter-of-intent med to kinesiske værfter om bygning af op til ni 22.000 TEU store containerskibe, der enten bliver bygget forberedt for LNG-drift eller klar til at benytte både LNG og olie.

CMA CGM vil indhente sine konkurrenter med bestilling af rekordsættende containerskibe..

Sydkoreanske værfter har været i hård kamp deres kinesiske konkurrenter om ordren til en værdi på op mod 1,5 mia. dollar for verdens største skibe og det laveste pristilbud var ifølge TradeWinds årsagen til, at de kinesiske værfter snupper ordren for næsten af sydkoreanerne.

CMA CGM forventes i starten af næsten måned at afgøre, om de vil bygge såkaldte “LNG-ready” skibe til en pris på ca. 140 mio. dollar pr. styk eller gå for dobbeltløsningen, hvor skibet fra starten kan benytte LNG eller olie, til en pris på 160 mio. dollar stykket.

Afgørelsen ventes med spænding i branchen, da et valg til fordel for LNG-drift vil smitte af på andre rederiers fremtidige valg af af brændstof til deres nybygninger.

CMA CGMs endelig valg vil blandt andet afhænge af, om rederiet kan være sikker på, at der er de kan få leveret de nødvendige mængder af LNG-bunker til en pris, der er på niveau eller gerne billigere end alternativet med konventionel bunkerolie og scrubber-løsninger.

Containerskibene skal efter planen leveres fra

slutningen af 2019 og ind i 2020, hvor de vil blive verdens største.

Drewry vurderede for nylig, at rekordordren vil være CMA CGMs forsøg på at indhente sine konkurrenter på toppen af listen over verdens største containerrederier.

“Fra CMA CGM´s synspunkt står rederiet overfor et fald på rangstigen over de største containerrederier efter fusionen mellem Cosco og OOCL, samtidig med at rederiet mangler top-klasse skibe i forhold til sine nærmeste konkurrenter,” sagde Drewry.

CMA CGM´s største skibe er i dag i 17.800 TEU-klassen, hvor det selv ejer tre og har tre chartrede skibe. Overfor det står Maersk Line, der i dag råder over 31 egne skibe med en kapacitet på mere end 18.000 TEU.

Kilde: TradeWinds

Relateret indhold

19.04.2024Maritimedanmark.dk

Tunge løft i Hvide Sande

19.04.2024Maritimedanmark.dk

SBTi’s accept af klimakreditter er tegn på ny klimaøkonomi

05.04.2024Maritimedanmark.dk

Maersk navngiver nyt metanol-containerskib

03.04.2024Maritimedanmark.dk

Så er der sat navn på ny svensk isbryder

21.03.2024Maritimedanmark.dk

Tarifa Jet nu i DFDS farver

03.03.2024Maritimedanmark.dk

Norsk ordre på verdens første batteridrevne rorofærger til autonom drift

27.02.2024Maritimedanmark.dk

Første ammoniakdrevne containerskib er bestilt

18.02.2024Maritimedanmark.dk

CMA CGM tager levering af container-feeder med nyt design

Jobmarked

Se alle

MARPRO Search & Selection

Hydrographic Surveyor

Are you an experience Hydrographic Surveyor looking for an exciting opportunity to contribute to a dynamic and expanding department?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

ROYAL ARCTIC LINE

Navigatører, maskinmestre, catering-officerer og skibsassistenter

Drømmer du om at opleve Grønland og få erfaring med sejlads i arktisk farvand, så søger Royal Arctic Line netop nu enkelte navigatører, maskinmestre, catering-officerer og skibsassistenter.

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Fiskeristyrelsen

Kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen

Interesserer du dig for gastronomi, kost og ernæring? Har du lyst til at sejle og samtidig lave sund mad? Så er der et ledigt job som kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Fiskeristyrelsen søger en 1. styrmand/overstyrmand som afløser

Er du en velkvalificeret styrmand eller overstyrmand? Er du omstillingsparat og serviceminded? Vil du bidrage til at opfylde styrelsens ambition om at drive en kompetent offentlig virksomhed med klar og effektiv forvaltning af både kontrol- og tilskudsområdet? Så søger Fiskeristyrelsen en styrmand på afløservilkår.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Skibsassistent til fiskerikontrolskibet Nordsøen i Fiskeristyrelsen

Er du en velkvalificeret sømand? Og har du interesse for fiskerikontrol og søredning? Så har vi i Fiskeristyrelsen en ledig stilling som skibsassistent.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

09.05.2024

Københavns Maskinmesterskole

Maskinmesterskolen København (MSK) søger en faglærer til vores værkstedsforløb i Sisimiut, Grønland.

Vær med til at forme fremtidens maskinmestre, der er klædt på til at lede vejen inden for det maritime område og grøn omstilling, bæredygtighed og energioptimering. Vær med til at gøre en forskel – i dag og for fremtiden!

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

MARPRO Search & Selection

HSEQ & Sustainability Coordinator

Are you passionate about ensuring safety, preserving the environment and quality, and promoting sustainability?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

RelyOn Nutec

Timeansatte instruktører

Har du en uddannelse inden for det maritime, offshore eller brand & redning? Er du en udadvendt profil med flair for at formidle din viden, og vil du være en del af en organisation, hvor alle tager ansvar for at give vore kursister den bedst mulige læring og oplevelse?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Horsens Kommune

Navigatør til Endelavefærgen søges snarest

Da en af vores gode medarbejdere har valgt at søge nye udfordringer, søger vi en ny og frisk navigatør. Du vil efter grundig oplæring skulle fungere både som skibsfører og som styrmand.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

27.04.2024

Skive Kommune

Overfartsleder til Fursund Færgeri

Kunne du tænke dig at have den smukke Limfjord som arbejdsplads? Så har du nu muligheden for at blive vores nye kollega ombord på færgerne Mjølner-Fur og Sleipner-Fur.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

20.04.2024

Bliv opdateret med maritimedanmark.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra den maritime branche. Vi leverer nyhedsoverblikket og fagligheden, gode jobtilbud og faglige events. Hver dag,

Se flere temaer

Events

Se alle