Klik venligst
danskerederier.gif

Læk af rapport om Vejle Havn anmeldt

Læk af rapport om Vejle Havn anmeldt

Tirsdag 12. september 2017 kl: 13:11


Sydøstjyllands Politi har fået flere anmeldelser fordi en hemmeligstemplet medarbejderrapport om eventuel misbrug af offentlige midler på Vejle Havn skulle være ”lækket” til DR. Politiet anmodes om at undersøge, hvordan den fortrolige rapport er havnet hos DR.

I går kunne man i flere medier læse, at en hemmeligholdt fortrolig rapport, der skulle være to år gammel, men først for nyligt er blevet udleveret til kommunalbestyrelsen i Vejle er kommet i DR’s besiddelse.

Det bemærkes at, anmeldelsernes formulering ikke begrænser politiets muligheder for at efterforske, det, der måtte være eller blive strafferetligt relevant i løbet af en eventuel efterforskning. Sydøstjyllands Politi vil i anledning af anmeldelserne lave en juridisk visitation af sagen.

Det betyder, at fx den juridiske status af rapporten, regler om tavshedspligt for eventuelle mulige involverede og eventuelle relevante strafbestemmelser identificeres m.v., med henblik på at vurdere om der er grundlag for at iværksætte en efterforskning.

Da de nævnte anmeldelser vedrører eventuelt strafbart forhold er sagen underlagt tavshedspligt. Sydøstjyllands Politi har derfor ikke yderligere oplysninger til offentligheden på nuværende tidspunkt. Sydøstjyllands Politi vil løbende vurdere, om der er noget i sagsforløbet, der kan deles med offentligheden – herunder om efterforskning indledes eller ikke.

Sydøstjyllands Politi modtog den 9. oktober 2015 en anmeldelse fra Vejle Kommune vedr. Vejle Havn. Anmeldelsen kom på baggrund af en revisionsrapport fra PriceWaterhouseCopper. Anmeldelsen vedrører spørgsmålet om, hvorvidt en personkreds med tilknytning til Vejle Havn måtte have begået strafbare forhold i forbindelse med administrationen af havnens økonomi i forhold til afholdte udgifter til gaver, rejser og andet.

Politi indledte efterforskning i sagen med henblik på at afdække om et antal personer med tilknytning til ledelse og administration af Vejle Havn måtte have begået strafbare forhold. Sigtelse mod to forhenværende bestyrelsesformænd og to forhenværende næstformænd i Vejle Havn blev den 4. april opgivet, mens den øvrige efterforskning fortsat er i gang.

Kilde: Sydøstjyllands Politi


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime DanmarkSeneste nyt

- Rotterdam forbereder sig på hårdt Brexit
- Containere booster vækst i Rotterdam
- Havnearbejdere vinder sag i arbejdsretten
- Trelleborg Havn fik rekordvækst i 2017
- Aabenraa Havn har skaffet plads til nyt
- Landudvidelse ved Hirtshals Havn nu synlig
- Skagen Havn hovedperson i ny tv-serie
- Voldsom nedskrivning sender APMT i rødt
- Kinesisk mega-projekt i Sverige droppet
- Fald i godsomsætning på Horsens Havn
- RAL og Aalborg Havn forhandler fortsat
- Havnen i Barcelona slår rekorder


Dagens mest læste

- Hamburg Süd bryder gammel tradition
- Sådan fjernede SMIT Salvage TS Taipei
- Rapport om brand på World Calima
- Stort Kriegers Flak fundament på plads
- Hurtigruten's nye hybridskib søsat


Ugens mest læste

- En sidste hilsen fra A.P. Møller til Prinsen
- Esvagts næste ERRV søsat
- Nordmændene køber stort ind i Danmark
- Lystsejler har anmeldt M/F Marstal
- Nyt skatteudspil kan ramme danske søfolk
- Express 2 igen ramt af motorhavari
- Stena Lines nye færger tager form
- Fragtskib vædrer sluse i Kieler-Kanalen
- Container-pramme en voksende forretning
- Verdens bedste krydstogtskibe er kåret
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst