Klik venligst
danmarks-rederiforening.gif
VIDEO

Tuco lancerer fjernstyrede og autonome både

Tuco lancerer fjernstyrede og autonome både
TUCO ProZero

Mandag 13. november 2017 kl: 08:45


Som optakt til denne uges internationale konference i København om ubemandede fartøjer, lancerer Tuco Marine nu Danmarks første kommercielt tilgængelige autonome og fjernstyrede arbejdsbåde. Bådene lanceres som del af virksomhedens ProZero serie af hurtige arbejdsbåde.

”Vi har naturligvis fuldt udviklingen og markedernes interesse for de ubemandede fartøjer. Øget digitalisering og automatisering gør sin entre i alle markeder i dag, og da vi har et fokus på at være helt fremme i udviklingen, har vi søgt at arbejde sammen med partnere der kunne sikre os en sådan position. Derfor er det naturligvis en fornøjelse, at vi sammen med teknologileverandøren Sea Machines nu kan introducere fjernstyret såvel som autonom drift, som en mulighed i alle vores ProZero fartøjer”, siger direktør Jonas Pedersen, Tuco Marine.”

Et møde med Søfartsstyrelsen i sommeren 2017 satte ekstra skub på udviklingen da Søfartsstyrelsens medarbejdere på mødet henkastet nævnte for Tuco Marine og Sea Machines at, såfremt man kunne have et autonomt fartøj klar, ville det jo være fantastisk at have et sådant fartøj sejlende den 14. november 2017 i København i forbindelse med Søfartsstyrelsens internationale konference om ubemandede skibe.

”Den udfordring kunne vi naturligvis ikke lade ligge. Vi har sammen med Sea Machines siden arbejdet målrettet på at kunne introducere et demonstrationsfartøj op til konferencen. Fartøjet giver os yderligere den mulighed at interesserede kunder kan besøge Tuco Marine og gøre deres egne erfaringer med autonome skibe og de muligheder autonomi kan tilbyde i såvel øget sikkerhed i farlige områder, som i effektiv drift ved f.eks olieopsamling eller hydrografiske undersøgelser og andre rutineprægede og tidskrævende operationer”, siger Jonas Pedersen.

Demonstrationsfartøjet er af ProZero typen, som er Tuco Marines serie af hurtige arbejdsbåde til professionelle brugere. ProZero sælges i dag inden for tre sektorer nemlig Offshore, Workboats og Defence. Se video af demonstrationsfartøjet under teksten.

Bådene er tilgængelige i mange varianter, og nu altså også med mulighed for autonom drift. De tilpasses alle omhyggeligt efter kundens unikke specifikationer.

Kilde: Tuco MarineKlik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime DanmarkSeneste nyt

- Tre-cifret mio-ordre til Karstensen i Skagen
- Esvagts næste ERRV søsat
- TUI Cruises bestiller Mein Schiff 7
- Yang Ming bekræfter nybygningsprogram
- Evergreen bekræfter containerskibs-ordre
- Allseas overvejer at bygge nyt gigantskib
- Nyt ubemandet brandslukningsfartøj
- Crystal Cruises skrumper nybygninger
- Ørsteds SOV søstre navngivet i Spanien
- Nyt skib på vej til Norwegian Cruise Line
- ÆrøXpressen bestiller færge i Hvide Sande
- Ny LNG-tanker på historisk is-togt


Dagens mest læste

- Verdens bedste krydstogtskibe er kåret
- Cosco er nu størst på multipurposemarkedet
- Tre skibe angrebet af pirater


Ugens mest læste

- Afsat formand smidt ud af Maskinmestrene
- Dansk tanker på grund ved Göteborg
- En sidste hilsen fra A.P. Møller til Prinsen
- Overnatning koster pladsen i Svendborg
- Esvagts næste ERRV søsat
- Allseas overvejer at bygge nyt gigantskib
- Nordmændene køber stort ind i Danmark
- Nyt skatteudspil kan ramme danske søfolk
- To nye skibe skal styrke DFDS i Baltikum
- Skagen Havn hovedperson i ny tv-serie
Klik venligst
Klik venligst