-
danskerederier.gif
VIDEO

Tuco lancerer fjernstyrede og autonome både

Tuco lancerer fjernstyrede og autonome både
TUCO ProZero

Mandag 13. november 2017 kl: 08:45


Som optakt til denne uges internationale konference i København om ubemandede fartøjer, lancerer Tuco Marine nu Danmarks første kommercielt tilgængelige autonome og fjernstyrede arbejdsbåde. Bådene lanceres som del af virksomhedens ProZero serie af hurtige arbejdsbåde.

”Vi har naturligvis fuldt udviklingen og markedernes interesse for de ubemandede fartøjer. Øget digitalisering og automatisering gør sin entre i alle markeder i dag, og da vi har et fokus på at være helt fremme i udviklingen, har vi søgt at arbejde sammen med partnere der kunne sikre os en sådan position. Derfor er det naturligvis en fornøjelse, at vi sammen med teknologileverandøren Sea Machines nu kan introducere fjernstyret såvel som autonom drift, som en mulighed i alle vores ProZero fartøjer”, siger direktør Jonas Pedersen, Tuco Marine.”

Et møde med Søfartsstyrelsen i sommeren 2017 satte ekstra skub på udviklingen da Søfartsstyrelsens medarbejdere på mødet henkastet nævnte for Tuco Marine og Sea Machines at, såfremt man kunne have et autonomt fartøj klar, ville det jo være fantastisk at have et sådant fartøj sejlende den 14. november 2017 i København i forbindelse med Søfartsstyrelsens internationale konference om ubemandede skibe.

”Den udfordring kunne vi naturligvis ikke lade ligge. Vi har sammen med Sea Machines siden arbejdet målrettet på at kunne introducere et demonstrationsfartøj op til konferencen. Fartøjet giver os yderligere den mulighed at interesserede kunder kan besøge Tuco Marine og gøre deres egne erfaringer med autonome skibe og de muligheder autonomi kan tilbyde i såvel øget sikkerhed i farlige områder, som i effektiv drift ved f.eks olieopsamling eller hydrografiske undersøgelser og andre rutineprægede og tidskrævende operationer”, siger Jonas Pedersen.

Demonstrationsfartøjet er af ProZero typen, som er Tuco Marines serie af hurtige arbejdsbåde til professionelle brugere. ProZero sælges i dag inden for tre sektorer nemlig Offshore, Workboats og Defence. Se video af demonstrationsfartøjet under teksten.

Bådene er tilgængelige i mange varianter, og nu altså også med mulighed for autonom drift. De tilpasses alle omhyggeligt efter kundens unikke specifikationer.

Kilde: Tuco MarineKlik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime DanmarkSeneste nyt

- DFDS bestiller endnu en ny fragtfærge
- ONE tager i mod første skrig-malede skib
- Sea Installer renoveret på otte dage
- Det Blå Danmark får stjernebesøg
- Fremdriftssystem klar til isbryderen Nuyina
- Norges største krigsskib lader vente på sig
- Ny Kleven AHTS til Maersk Supply Service
- 80 nye skibe til norsk offshore siden 2014
- Akademik Lomonosov er i Murmansk
- Skib skal beskytte mod skjulte atombomber
- Stena bestiller endnu en E-Flexer
- AIDA Cruises øger flåden


Dagens mest læste

- Fuld kaptajn efterlod broen ubemandet
- DFDS sælger to færger
- Norske Havila får mia-overskud i 2017
- Hyundai Heavy lukker offshore værft
- NGO anklager rederier for “fake news”


Ugens mest læste

- Slå nu bak, for h……
- Orgier med narko og sex på krydstog
- Nye oplysninger om Scandinavian Star
- Den russiske flåde i alarmberedskab
- Få meter fra et ordentligt brag
- Containere vælter ned over bunkerskib
- Aarhus Havn: 4 kæmper på 12 timer
- Hurtigruten slipper billigt efter lovbrud
- Tanker brækker over efter grundstødning
- Hurtigfærge Lolland-Langeland er på vej
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst