-
danskerederier.gif

Offshoresynergi er en dansk styrke

Offshoresynergi er en dansk styrke
Glenda Napier til højre i billedet. Arkivfoto

Tirsdag 9. januar 2018 kl: 14:46


Samarbejde og teknologisk læring på tværs af offshore vind og olie- og gasindustrien er unikt og en dansk styrkeposition, der sikrer innovation, arbejdspladser og global konkurrencekraft. Det mener FORCE Technology og Offshoreenergy.dk.

”Samarbejdet på tværs af hele offshoresektoren er en unik dansk styrkeposition. Dansk offshore vind er født af en stærk dansk offshore olie/gas – mange danske offshorevirksomheder er aktive i både olie/gas og vind. Det ser vi ingen andre steder i verden. Det skal vi udnytte”, siger bestyrelsesformand Ernst Tiedemann, FORCE Technology.

Forstår vi at udnytte de stærke offshore teknologier og kompetencer på tværs, vil det betyde, at Danmark forsat kan være foregangsland på offshoreområdet. Faktisk har synergien og den teknologiske læring mellem vind og olie/gas potentialet til at blive det næste store danske offshoreeventyr. Det vurderer FORCE Technology.

”Der er stor synergi og læring mellem de to sektorer. Blandt andet til at etablere sikre og effektive procedurer, som kan mindske effekten af menneskelige fejl”, siger Peter Krogsgaard Sørensen, divisionsdirektør i FORCE Technologys maritime division.

Den danske offshoreindustri beskæftiger på tværs af vind og olie/gas flere end 28.000 medarbejdere og omsætter 116 milliarder kroner om året. En styrkelse og videreudvikling af broen mellem vind og olie- og gasindustrien er essentiel for at fastholde en stærk dansk offshoreindustri.

I Offshoreenergy.dk arbejder man aktuelt med at understøtte den teknologiske synergi på tværs af vind og olie/gas i form af samarbejder mellem virksomheder indenfor eksempelvis fundamenter, korrosion, droneløsninger, digitalisering, sikkerhed, overfladebehandling, crew transfer og meget andet.

”De innovative løsninger, som reducerer udgifterne til energi, udvikles langt hurtigere i fællesskab med inspiration fra flere teknologiområder, end hvis den enkelte industri hver for sig prøver at finde en løsning. Det understreger det globale innovationspotentiale, som synergien mellem dansk offshore vind og offshore olie/gas indeholder”, siger CEO i Offshoreenergy.dk Glenda Napier.

Kilde: Offshoreenergy.dk


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime DanmarkSeneste nyt

- Ny gigantisk løfteoperation i Nordsøen
- Ny skærpelse af den norske oliekonflikt
- Norsk oliestrejke udvides markant
- Maersk Drilling lander kontraktforlængelser
- Norske olieinstallationer ramt af strejke
- Folketingsudvalg skal granske Mærsk salg
- Mia-ordre fra Ørsted skaber ro i NKT
- Seadrill vinder sag om 273 mio. USD
- Fred. Olsen Energy stopper kreditorbetaling
- Ny midlertidig CFO i Viking Supply Ships
- Nyt selskab - Maersk Decom - nu på plads
- Danmark åbner ny udbudsrunde i Nordsøen


Dagens mest læste

- Stadig færre skibe går tabt på havet


Ugens mest læste

- Masse-kollision i Suezkanalen
- Sunket skib med guld for 800 mia.kr. fundet
- Kom med om bord på Edith Maersk
- Ny fragtrute fra Norge til Hirtshals
- Udtjent skib ramt af torpedo og missiler
- Undslap med livet i behold i sidste øjeblik
- Royal Navy hangarskib under nyt flag
- Svalbard: 34 passagerer på turbåd kvæstet
- Issehoved i nyt uheld i Aarhus Havn
- Klamrede sig til redningskrans en hel nat
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst