danskerederier.gif

Viking Supply sejler stadig i modvind

Viking Supply sejler stadig i modvind

Tirsdag 13. februar 2018 kl: 11:21


Dem samlede omsætning i Viking Supply Ships fra fortsættende aktiviteter i 2017 faldt til 331 millioner SEK fra 760 millioner i 2016. Resultat efter skat inklusive ophørende aktiviteter lød på minus 332 millioner SEK. Det var en fremgang fra et tab på 406 millioner året før.

Omsætningen fra fortsættende aktiviteter blev i fjerde kvartal på 67 millioner SEK, mod et overskud på 75 millioner SEK i samme periode 2016. Resultat efter skat inklusive ophørende aktiviteter gav et underskud på 132 millioner SEK, en mindre fremgang fra minus 145 millioner SEK i samme kvartal 2016.

Den gennemsnitlige dagsrate var i 4. kvartal 2017 på 22.100 USD, en klar forbedring i forhold til kun 15.000 USD for AHTS-flåden. PSV-flåden havde i årets fjerdekvartal ingen beskæftigelse, lige som i fjerde kvartal 2016.

Den gennemsnitlige udnyttelse i AHTS-flåden steg en anelse i 4. kvartal 2017 fra 28 procent til 30 procen. PSV-flåden var uden arbejdet i kvartalet, ligesom i 2016.

I 4. kvartal 2017 blev det besluttet at reducere flådens kapacitet ved at lægge Loke Viking i standby-tilstand i Uddevalla, Sverige. En del af besætningen er overflyttet til andre fartøjer, mens andre er blevet opsagt. Viking Supply Ships anser det som et uheldigt, men nødvendigt skridt af hensyn til økonomien og påvirke markedsbalancen i regionen.

I december fik Viking Supply Ships godkendt til et omstruktureringsforslag fra alle ledende långivere. En endelig omstruktureringsaftale var betinget af en endelig godkendelse fra kreditinstitutternes kreditinstitutter.

I januar 2018 blev kreditkomitéens godkendelse fra alle ledende långivere opnået, og der blev indgået en omstruktureringsaftale med alle ledende långivere. Det afsluttede den finansielle omstrukturering. Efter den finansielle omstrukturering omregnes lån, der tidligere er klassificeret som kortfristet gæld i 2018, til langsigtet gæld.

Midt i januar blev tre aktieemissioner gennemført. Det vil øge selskabets aktiekapital med 130.785.275,25 SEK fra102.398.240 til 233.183.515,25.

For at strømline organisationen og øge virksomhedens effektivitet og kommercielle fokus blev det i januar 2018 besluttet at flytte Viking Supply Ships A/S' hovedkvarter fra København i Danmark til Kristiansand i Norge.

Kilde: Viking Supply Ships AB


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime DanmarkSeneste nyt

- Mangler på Maersk-rig efter oplægning
- Maersk Drilling sælger Maersk Giant
- Norsk olieproduktion genoptaget
- MHI Vestas får usædvanlig ordre
- Fregatulykke stopper olie- og gasproduktion
- Ørsted afslutter køb af Deepwater Wind
- Maersk Drilling øger Nordsø-samarbejde
- Maersk Drilling får ny kontrakt for Resilient
- Verdens største havmøllepark godt på vej
- Ørsted har medvind og opjusterer
- Tyrkiets første boreskib øger konflikt
- Nyt udstyr i helikoptere efter dødsulykke


Dagens mest læste

- Fregatten Helge Ingstad synker
- Gamle miner sprængt i Vesterhavet
- DFDS holder kursen stabilt
- Migranter vil ikke landsættes i Libyen
- Machetebevæbnede røvere angriber bulker


Ugens mest læste

- Kraftige advarsler til fregat inden kollision
- Andre skibe kunne ikke se fregatten
- Fregat anråbt flere gange inden kollision
- Direkte TV: Norsk fregat tæt på at kæntre
- Fregatten Helge Ingstad synker
- Norsk fregat stabil efter delvis kæntring
- Storm sprænger fortøjninger på skib
- Fire fiskere reddet fra kæntret trawler
- Kompliceret at bjærge milliardfregat
- Norsk fregat ude af drift i lang tid
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst