Klik venligst
danskerederier.gif

Viking Supply sejler stadig i modvind

Viking Supply sejler stadig i modvind

Tirsdag 13. februar 2018 kl: 11:21


Dem samlede omsætning i Viking Supply Ships fra fortsættende aktiviteter i 2017 faldt til 331 millioner SEK fra 760 millioner i 2016. Resultat efter skat inklusive ophørende aktiviteter lød på minus 332 millioner SEK. Det var en fremgang fra et tab på 406 millioner året før.

Omsætningen fra fortsættende aktiviteter blev i fjerde kvartal på 67 millioner SEK, mod et overskud på 75 millioner SEK i samme periode 2016. Resultat efter skat inklusive ophørende aktiviteter gav et underskud på 132 millioner SEK, en mindre fremgang fra minus 145 millioner SEK i samme kvartal 2016.

Den gennemsnitlige dagsrate var i 4. kvartal 2017 på 22.100 USD, en klar forbedring i forhold til kun 15.000 USD for AHTS-flåden. PSV-flåden havde i årets fjerdekvartal ingen beskæftigelse, lige som i fjerde kvartal 2016.

Den gennemsnitlige udnyttelse i AHTS-flåden steg en anelse i 4. kvartal 2017 fra 28 procent til 30 procen. PSV-flåden var uden arbejdet i kvartalet, ligesom i 2016.

I 4. kvartal 2017 blev det besluttet at reducere flådens kapacitet ved at lægge Loke Viking i standby-tilstand i Uddevalla, Sverige. En del af besætningen er overflyttet til andre fartøjer, mens andre er blevet opsagt. Viking Supply Ships anser det som et uheldigt, men nødvendigt skridt af hensyn til økonomien og påvirke markedsbalancen i regionen.

I december fik Viking Supply Ships godkendt til et omstruktureringsforslag fra alle ledende långivere. En endelig omstruktureringsaftale var betinget af en endelig godkendelse fra kreditinstitutternes kreditinstitutter.

I januar 2018 blev kreditkomitéens godkendelse fra alle ledende långivere opnået, og der blev indgået en omstruktureringsaftale med alle ledende långivere. Det afsluttede den finansielle omstrukturering. Efter den finansielle omstrukturering omregnes lån, der tidligere er klassificeret som kortfristet gæld i 2018, til langsigtet gæld.

Midt i januar blev tre aktieemissioner gennemført. Det vil øge selskabets aktiekapital med 130.785.275,25 SEK fra102.398.240 til 233.183.515,25.

For at strømline organisationen og øge virksomhedens effektivitet og kommercielle fokus blev det i januar 2018 besluttet at flytte Viking Supply Ships A/S' hovedkvarter fra København i Danmark til Kristiansand i Norge.

Kilde: Viking Supply Ships AB


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime DanmarkSeneste nyt

- Maersk Drilling børsnoteres i 2019
- Vestas overskud på 286 millioner euro
- Ørsted driftsoverskud på 8,6 milliarder kr.
- Højesteretsdom i Siri-sag til november
- Første vindmølle installeret på Horns Rev 3
- Ny gigantisk løfteoperation i Nordsøen
- Ny skærpelse af den norske oliekonflikt
- Norsk oliestrejke udvides markant
- Maersk Drilling lander kontraktforlængelser
- Norske olieinstallationer ramt af strejke
- Folketingsudvalg skal granske Mærsk salg
- Mia-ordre fra Ørsted skaber ro i NKT


Dagens mest læste

- Maersk sender skib via Nordøstpassagen
- Coaster fri af grunden i det sydlige Lillebælt
- Ny containerrute fra Skagen indviet
- Canal Tours har indgået overenskomst
- Flydedok rejst og indespærret trawler ude


Ugens mest læste

- Ankerhåndtering tæt på at gå helt galt
- Maersk med til at bekæmpe plastik i havene
- Sådan lægger man et krydstogtskib til land
- Stor dansk kran på vej til kæntret flydedok
- Flydedok forsøges rettet op lørdag morgen
- Supertanker driver ind i opankret tankskib
- Bornholmslinjen øver sig på opstart
- Maersk sender skib via Nordøstpassagen
- Flydedok på Hirtshals Yard er kæntret
- Coaster på grund i det sydlige Lillebælt
Klik venligst
Klik venligst