Klik venligst
danskerederier.gif

Overskud i Torm faldt i første kvartal

Overskud i Torm faldt i første kvartal

Torsdag 17. maj 2018 kl: 10:45


Rederiet Torm opnåede i årets første kvartal 2018 et resultat før skat på 1,1 millioner USD, en nedgang fra 4,8 millioner USD i samme periode 2017. Dårligere fragtrater var den største årsag til det ringere resultat.

“Vi forblev profitable i første kvartal 2018 på trods af svagere fragtrater, idet One TORM-platformen fortsætter med at levere stærke kommercielle resultater. I januar gennemførte Torm en kapitaludvidelse på 100 millioner USD, som understøtter vores flådeinvesteringsplan. Den stærke balance og finansiel fleksibilitet gav os kapacitet til at udnytte optioner på tre højteknologiske MR-nybygninger til historisk attraktive priser i april”, siger CEO Jacob Meldgaard.

Torm opnåede TCE-rater på 14.225 USD/dag, det var lavere end i samme periode 2017, hvor raterne i kvartalet var på 15.264 USD/dag. Fragtraterne på produkttankmarkedet lå i første kvartal 2018 dog på et relativt stabilt niveau.

Rederiet gennemførte en kapitaludvidelse på 100 millioner USD med henblik på at udnytte vækstmuligheder og samtidig fastholde selskabets stærke balance.

Efter balancedagen har Torm udnyttet nybygningsoptioner på tre højteknologiske MR-skibe til en samlet pris på 93 millioner USD og med forventet levering i 2019 og frem til og med første kvartal 2020. TORM har fået tilsagn om attraktiv skibsfinansiering på op til 63 millioner USD, med forbehold for udarbejdelse af lånedokumentation.

I første kvartal 2018 fik rederiet leveret to LR2-nybygninger, og en tredje LR2-nybygning er leveret efter balancedagen.

Baseret på mæglervurderinger udgjorde værdien af flåden inklusive nybygninger 1,6 milliarder USD pr. 31. marts 2018. Ordrebogen omfattede 31. marts otte nybygninger: To LR2-skibe, fire MR-skibe og to LR1-skibe, alle fra Guangzhou Shipyard International.

Efter balancedagen har Torm udnyttet nybygningsoptioner på yderligere tre MR-skibe og taget levering af en LR2-nybygning i april 2018. LR2-skibene forventes leveret i 2018 og MR- og LR1-skibene i perioden 2019 til og med første kvartal 2020.

Den bogførte værdi af flåden var 1.433 millioner USD pr. 31. marts 2018, eksklusive udestående afdrag på nybygninger på 242 millioner USD.

Kilde: TORM plc


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime DanmarkSeneste nyt

- 200 migranter omkommet hidtil i år
- Nyt samarbejde styrker Det Blå Danmark
- Hamburg Süd sælger bulkerafdeling
- Eimskip ændrer organisation og sejlplaner
- Tre blindpassagerer på containerskib
- Fragtskib på grund i Øresund
- Jagten på sunkne containere intensiveres
- Ny maritim samarbejdsaftale med Indien
- Maersk: Vi er ikke længere et shippingfirma
- Fortsat brand om bord på containerskib
- Ny regnskabsstandard øger DFDS’ EBITDA
- Torm sælger fjerde ældre tanker


Dagens mest læste

- Hornsnes overtager 60% af Hirtshals Yard
- Tre blindpassagerer på containerskib
- Hamburg Süd sælger bulkerafdeling
- Eimskip ændrer organisation og sejlplaner
- Nyt samarbejde styrker Det Blå Danmark


Ugens mest læste

- Sea Shepherd-skib angribes af fiskere
- Maersk: Vi er ikke længere et shippingfirma
- Nyt forsøg på at få bygget Titanic II
- Ups, der røg et anker ..
- Maersk Honam genopbygges hos HHI
- Biltransportskib rammer sluse i Emden
- Stor kontrakt til Peter Madsen Rederi
- Fortsat brand om bord på containerskib
- Esvagt redder to fra brand i Nordsøen
- Tørlastskib grundstødt i Øresund
Klik venligst