Klik venligst
danskerederier.gif

IMO på vej med svovl-retningslinjer

IMO på vej med svovl-retningslinjer

Fredag 6. juli 2018 kl: 09:58


En ensartet gennemførsel af det globale svovlkrav fra 2020 er på dagsordenen, når medlemslandene i FN’s søfartsorganisation, IMO, i næste uge mødes i London. Klare retningslinjer er meget værdifulde for at sikre, at svovlkravene bliver overholdt, mener Danske Rederier.

Med blot atten måneder til de nye svovlkrav træder i kraft er det på høje tid, at IMO fastlægger retningslinjer for en ensartet global gennemførsel.

”Det skal ikke betale sig at snyde og bruge billigt, ulovligt brændstof. Derfor er effektiv håndhævelse af svovlgrænserne en topprioritet for Danske Rederier. Det er den eneste måde at sikre fair konkurrence og reelle miljø- og sundhedsmæssige gevinster, siger Maria Skipper Schwenn, direktør i Danske Rederier, der på den baggrund af store forventninger til mødet i næste uge.

En grundig forberedelse er nødvendig, hvis overgangen fra 3,5 pct. til 0,5 pct. svovl i brændstoffet skal blive en succes, påpeger Danske Rederier. Rederierne skal klargøre hvert enkelt skib og blandt andet sikre, at brændstofsystemerne er helt rensede, så der ikke er rester af højsvovlsbrændstof, som kan betyde overskridelser af grænsen, selvom man sejler på det helt rigtige brændstof. Leverandører af brændstof skal sikre, at der er tilstrækkelig lavsvovlsolie til rådighed, når skæringsdatoen nærmer sig, og myndighederne skal være klar til at foretage havnestatsinspektioner, der adresserer de nye krav.   

Oplever et rederi, at det ikke er muligt at købe det nye brændstof til et skib i en havn, skal det ifølge Danske Rederier være muligt at købe højsvovlsbrændstof, så skibet kan fortsætte rejsen. En standard procedure, for hvordan et sådan tilfælde skal håndtere og rapporteres via den såkaldte FONAR rapport, er også på dagsorden på næste uges møde.

”Køb af højsvovlsbrændstof vil være det absolutte sidste valg for et rederi, da skibets systemer vil blive forurenet, og en ny dyr og tidskrævende oprensning vil være påkrævet. Derfor er det meget vigtigt, at det ikke kan blive et loop hole i systemet, og derfor skal der være meget klare regler for anvendelse af denne undtagelse,” siger Maria Skipper Schwenn.

Kilde: Danske Rederier


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime DanmarkSeneste nyt

- Grønland vil forbyde heavy fuelolie i Arktis
- Standarder afgørende for konkurrenceevne
- Kieler-kanalen udbygges for milliarder
- Tankskib på grund ved Aabenraa
- Containerskib sejler på brugt madolie
- CEO Jens Holger Nielsen forlader Samskip
- Trump optrapper handelskrig med Kina
- DFDS åbner IT-udviklingscenter i Istanbul
- Forrygende marked for LNG-tankskibe
- Maersk ændrer bunkertillæg
- Unifeeder øger på UK - Østersøen
- CMA CGM har rundet fyrre år


Dagens mest læste

- Stena Vinga indsat i driften
- Tankskib på grund ved Aabenraa
- Kieler-kanalen udbygges for milliarder
- Containerskib sejler på brugt madolie
- CEO Jens Holger Nielsen forlader Samskip


Ugens mest læste

- Skadet trawler bugseres til Frederikshavn
- Mikkel Beha har lagt kursen nordover
- Det var ikke lige meningen ..
- Hjælpeløst fragtskib slæbt i havn i Sverige
- Venta Maersk klarede Sannikovstrædet
- Voldsom brand på superyacht
- Færgefart til Christiansø sendt i udbud
- US Navy overgiver base til orkanen Florence
- Stolt og Deltech ansvarlig i Flaminia brand
- Russiske fly i simuleret angreb på Søværnet
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst