Klik venligst
danskerederier.gif

Grundstødt fragtskib i Øresund trukket fri

Grundstødt fragtskib i Øresund trukket fri
Fotos: Kustbevakningen

Mandag 6. august 2018 kl: 08:00


Søndag eftermiddag trak to slæbebåde det grundstødte hollandske fragtskib BBC Lagos fri af grunden ved Råå, syd for Helsingborg på den svenske Øresundskyst. De svenske myndigheder tilbageholder nu skibet i Helsingborg. Politisk krav om øget spirituskontrol af skibstrafikken.

Flere hundrede mennesker så med fra kysten, da to slæbebåde - Svitzer Hermod og Sund - uden det store besvær trak BBC Lagos fri af den sandbanke den havde stået på siden sent fredag aften.

Fragtskibet havde fået svensk lods om bord, der førte skibet sikkert i havn i Helsingborg. Hele operationen blev tæt fulgt af to skibe fra den svenske kystvagt - det ene et større miljøfartøj. Alt forløb dog efter planen, og der blev hverken registreret forurening i forbindelse med grundstødning eller da skibet blev trukket af grunden igen.

Det forhold, at Sverige i løbet af et par uger har oplevet to grundstødninger på grund af berusede søfolk, fører nu til et politisk krav om øget spirituskontrol af skibstrafikken.

”Det er ikke acceptabelt at man har skibstrafik i svenske farvand, hvor der ikke træffes de korrekte beslutninger”, siger den svenske infrastrukturminister Thomas Eneroth til Helsingborg Dagblad, og understreger, at det ikke er den svenske skibsfart men den internationale der er problemet.

Ministeren vil nu indkalde de svenske søfartsorganisationer, de svenske havne, Transportstyrelsen og Sjöfartsverket til et møde for at drøfte, hvad man kan gøre for at komme problemet til livs.

Efter BBC Lagos lagde til i Helsingborg Havn, gik repræsentanter for Transportstyrelsen om bord for at undersøge skibet. Her blev der fundet flere overtrædelser af sikkerhedsbestemmelserne der førte til, at fragtskibet har fået forbud mod at forlade havnen.

De svenske myndigheder blev fredag aften opmærksom på, at BBC Lagos fulgte en kurs der ville føre det på land. Myndighederne forsøgte gentagne gange at kontakte skibet via radio, og da det ikke lykkedes, blev et lodsskib sendt ud for at kontakte skibet via lys- og hornsignaler. Intet virkede.

Ved 23.30-tiden gik skibet på grund, og de svenske myndigheder kunne komme om bord. Her konstaterede de at skibets russiske kaptajn var kraftigt beruset. En foreløbig måling viste, at kaptajnen havde promille på 2,5.

Kaptajnen blev derefter anholdt og sigtet for grov spiritussejlads og grov uagtsomhed til søs. Spekulationer i svensk presse vil vide, at der ikke befandt sig nogen på broen, da de svenske myndigheder forgæves forsøgte at stoppe skibet inden grundstødningen.

BBC Lagos, der er indregistreret på Antigua Barbuda, var på vej fra Klaipeda til Las Palmas med en last bestående af 5000 tons hvede.

RedaktionenKlik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime DanmarkSeneste nyt

- Maersk forbedrer Asien-Europa netværk
- P & O omflager skibe til Cypern før Brexit
- Kokain fundet på Hamburg Süd skib
- THE Alliance vil drive over 249 skibe i 2019
- Seks skadet ved eksplosion på lodsbåd
- Nordic Tankers tester emissionskontrol
- Bud på nye fartøjer til Hjemmeværnet
- Tankskib brækker over i Ghana
- Royal Arctic Line udvider direktionen
- Grækenland gør stor narkofangst ved Kreta
- Ukrainske søfolk erklærer sig for krigsfanger
- Maersk skib sætter containerrekord i USA


Dagens mest læste

- Equinor tager mega platform i brug
- OSK designer TT-Line's nye Green Ship
- Kontrakt sikrer norsk værft til marts 2020
- THE Alliance vil drive over 249 skibe i 2019
- Kokain fundet på Hamburg Süd skib


Ugens mest læste

- Første undervandsvideo af sunket fregat
- Ny billeder af kæmpe DFDS ro-ro skibe
- Besætningsmedlem bag bøde til eget rederi
- Supplyskib kom ikke langt væk
- Pioneering Spirit under Storebæltsbroen
- Maersk skib sætter containerrekord i USA
- Bud på nye fartøjer til Hjemmeværnet
- VIDEO: Storm strander bulker i Rusland
- Tankskib brækker over i Ghana
- Grækenland gør stor narkofangst ved Kreta
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst