Ny færge til Thyborøn - Agger overfarten

Det er bestemt ikke hverdag, at der kommer en ny færge til overfarten mellem Thyborøn og Aggertangen. Det er sket nu, og det er endda blevet til en helt ny færgehavn længere mod syd i forhold til Thyborøn by.

Den nybyggede færge Kanalen er først færge nummer to på overfarten fra Thyborøn til Agger (om end der er små 12 kilometer til byen Agger). Den første færge sejlede såmænd helt frem til slutningen af juli måned og rundede dermed 43 år i drift. Den skal nu rigges af, og der er taget beslutning om at færgen skal ophugges på en miljørigtig måde.

Færgen er designet indenfor de rammer, der er mulige på overfarten, hvor især dybgangen er begrænset i forhold til de andre parametre. Derfor har færgen bl.a. fået et specielt udseende med spring fra 0X-spantet til de to stævne. Det hænger sammen med, at færgen drives af to azimith-rorpropellere, som fylder mere i dybden end traditionelle propellere og for at sikre at propellerne ligger over kølen, så har det været nødvendigt at ”løfte” dækket mod stævnene.

Det får ingen betydning for den daglige drift, men det giver et lidt anderledes udseende end den gamle færge, der var fuldstændig vandret fra for til agter, siger overfartsleder Kim Korshøj.

Den nye færge har krævet nye færgelejer. Den gamle færge sejlede til såkaldte sakselejer med klap, mens den nye færge er bygget med klapper, som en del af færgens skrog, og derfor ikke har brug for eksterne klapper. Den sejler nu til nye såkaldte L-lejer. På Thyholm er der bygget nyt l-leje ved siden af det gamle sakseleje, som vil blive fjernet.

På Thyborøn-siden er man gået mere radikalt til værks. Der er simpelthen bygget en helt ny færgehavn en lille kilometer længere mod syd i det bassin, som gennem en årrække har været Thyborøn lystbådehavn. Det blev konsekvensen af de erfaringer, der er opnået gennem årene. Det viste sig nemlig, at den lagune, hvor den gamle færgehavn lå gav problemer i dårligt vejr. Når vinden var i nordvest løb søerne direkte ind i gennem Thyborøn Kanal og videre forbi havnen til det punkt, hvor færgen sejler ud i Thyborøn Kanal. Området lige nord for færgehavnens udmunding er meget lavvandet og det betød at søen brød lige der, hvor færgen kom ud fra havnen.

Læs hele artiklen om Kanalen i den nye udgave af Magasinet Maritime Danmark herunder:

Relateret indhold

25.04.2024Maritimedanmark.dk

Lars Jespersen genvalgt som formand for DSHV

25.04.2024Maritimedanmark.dk

Houthierne har genoptaget angreb - Maersk-skib var mål

09.04.2024Maritimedanmark.dk

Alslinjens nye el-drevne færge er søsat

05.04.2024Maritimedanmark.dk

Maersk navngiver nyt metanol-containerskib

03.04.2024Maritimedanmark.dk

Så er der sat navn på ny svensk isbryder

21.03.2024Maritimedanmark.dk

Tarifa Jet nu i DFDS farver

03.03.2024Maritimedanmark.dk

Norsk ordre på verdens første batteridrevne rorofærger til autonom drift

27.02.2024Maritimedanmark.dk

Første ammoniakdrevne containerskib er bestilt

Jobmarked

Se alle

Thyborøn-Agger Færgefart

Navigatør søges til fast stilling

Thyborøn-Agger Færgefart søger navigatør med tiltrædelse snarest muligt.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

30.05.2024

MARPRO Search & Selection

Customer Success Manager

In this job, you would be joining a rapidly growing software company delivering vessel performance monitoring and route optimization services to the International tramp shipping industry.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

MARPRO Search & Selection

Payroll Controller

Are you ready to take on the responsibility as part of our Marine Payroll team for a diverse fleet and various nationalities? Together we are ensuring accurate marine payroll and compliance with regulations, barging agreements, and processes. You will be a key figure for the seafarers and their payroll, working closely with your colleagues in the Marine Payroll team and the crewing department to deliver seamless payroll processing.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Aarhus Maskinmesterskole

Aarhus Maskinmesterskole søger engagerede undervisere med tekniske og maritime kompetencer

Aarhus Maskinmesterskole er en maritim videregående uddannelsesinstitution, der uddanner professionsbachelorer (maskinmestre) og produktions- og automationsteknologer til fremtidens tekniske ledere.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

12.05.2024

MARPRO Search & Selection

Hydrographic Surveyor

Are you an experience Hydrographic Surveyor looking for an exciting opportunity to contribute to a dynamic and expanding department?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

ROYAL ARCTIC LINE

Navigatører, maskinmestre, catering-officerer og skibsassistenter

Drømmer du om at opleve Grønland og få erfaring med sejlads i arktisk farvand, så søger Royal Arctic Line netop nu enkelte navigatører, maskinmestre, catering-officerer og skibsassistenter.

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Fiskeristyrelsen

Kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen

Interesserer du dig for gastronomi, kost og ernæring? Har du lyst til at sejle og samtidig lave sund mad? Så er der et ledigt job som kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Fiskeristyrelsen søger en 1. styrmand/overstyrmand som afløser

Er du en velkvalificeret styrmand eller overstyrmand? Er du omstillingsparat og serviceminded? Vil du bidrage til at opfylde styrelsens ambition om at drive en kompetent offentlig virksomhed med klar og effektiv forvaltning af både kontrol- og tilskudsområdet? Så søger Fiskeristyrelsen en styrmand på afløservilkår.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Skibsassistent til fiskerikontrolskibet Nordsøen i Fiskeristyrelsen

Er du en velkvalificeret sømand? Og har du interesse for fiskerikontrol og søredning? Så har vi i Fiskeristyrelsen en ledig stilling som skibsassistent.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

09.05.2024

Københavns Maskinmesterskole

Maskinmesterskolen København (MSK) søger en faglærer til vores værkstedsforløb i Sisimiut, Grønland.

Vær med til at forme fremtidens maskinmestre, der er klædt på til at lede vejen inden for det maritime område og grøn omstilling, bæredygtighed og energioptimering. Vær med til at gøre en forskel – i dag og for fremtiden!

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bliv opdateret med maritimedanmark.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra den maritime branche. Vi leverer nyhedsoverblikket og fagligheden, gode jobtilbud og faglige events. Hver dag,

Se flere temaer

Events

Se alle