danskerederier.gif

Rederier og Rønne Havn i millionstrid

Rederier og Rønne Havn i millionstrid

Mandag 8. oktober 2018 kl: 11:45


En hidtil hemmeligholdt strid om mange millioner mellem rederiet Færgen, Molslinjen og Rønne Havn er nu kommet frem, da TV 2/Bornholm har søgt, og fået aktindsigt i et økonomisk slagsmål mellem Rønne Havn og Færgen, der har varet i over et år.

Striden handler om de forhøjelser af havneafgifter, som Rønne Havn gennemførte med virkning fra nytår. Det blev markant dyrere for Færgen at anløbe Rønne, da skibsafgifterne steg. I følge Færgens beregninger betød det en stigning på 160 procent.

Striden kulminerede i starten af året, da Færgen nægtede at anerkende de nye priser. Færgen betalte i 2017 5,5 millioner årligt i havneafgifter. Nu er dette beløb i 2018 øget til 14,3 millioner kroner - altså en voldsom forhøjelse på 8,8 millioner kroner årligt.

Rederiet Færgen stoppede ganske enkelt med at betale de nye opkrævninger fra Rønne Havn. Fra 1. januar 2018 og til Færgen stoppede besejlingen af Bornholm med udgangen af august måned, har rederiet kun betalt den skibsafgift, der var gældende før stigningen trådte i kraft.

Rønne Havn har anlagt inkassosag mod Færgen der skal behandles i Sø- og Handelsretten, for at få sit tilgodehavende. Færgen har til gengæld klaget over Rønne Havn, som man mener bryder konkurrenceloven ved at misbruge positionen som monopolhavn.

Rønne Havn afviser dog overfor TV2/Bornholm alle beskyldninger om misbrug af monopol og tilsidesættelse af gamle aftaler. Havnen hævder, at der blot er tale om at rette op på et efterslæb, som skyldes en gammel rabataftale.

”Vi retter blot op på en gammel rabataftale, der er løbet løbsk i takt med at Færgen har fået stadig flere anløb. Jeg ved ikke, om det er voldsomt. Man kan jo også vende den om og sige, at de har godt nok fået det billigt før”, siger Rønne Havns direktør Thomas Bendtsen til TV2/Bornholm.

Færgen fastholder det urimelige i de nye afgifter. Rederiet mener, at stigningen er blevet "sneget ind" og man først fik kendskab til de kommende takststigninger i løbet af 2017. Rønne Havn hævder dog at kunderne helt tilbage i januar 2016 blev orienteret.

Færgen har endnu ikke rejst sag vedrørende prisstigningerne på Rønne Havn overfor Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, som Molslinjen har gjort.

Kilde: TV2/Bornholm og Redaktionen


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime DanmarkSeneste nyt

- Nye skibe mindsker Fjord 1 overskud
- Salomon Trader erklæres ’total loss’
- Skou: Det er ikke godt nok
- Analytikere skuffet over Mærsk regnskab
- Skou: Strategi OK, men indtjening mangler
- Maersk fik samlet overskud på 20 mia. kr.
- Brand stopper Stadt Dresden i Venedig
- Maersk skaber problemer på New Zealand
- Yantian Express venter stadig efter brand
- DP World overtager P & O Ferries
- 15 sårede på dansk CTV ved Rügen
- Grundstødt bulker forurener ørige


Dagens mest læste

- Fregat skal ikke løftes helt op af vandet
- Salomon Trader erklæres ’total loss’
- Skou: Det er ikke godt nok
- Analytikere skuffet over Mærsk regnskab
- Nye havnestrejker på vej i Sverige


Ugens mest læste

- Græsk sømandskab når det er bedst
- 15 sårede på dansk CTV ved Rügen
- Spansk krigsskib provokerer ved Gibraltar
- Fragtskib kolliderer med færge
- Maersk skaber problemer på New Zealand
- Norsk fregat klar til at blive hævet
- Fregat-værft varsles om muligt sagsanlæg
- Maersk Honam sektion på vej til HHI
- Maersk fik samlet overskud på 20 mia. kr.
- Reparation af Olga Maersk trækker ud
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst