Klik venligst
danskerederier.gif

Skoleelever dyster om kontrol over havene

Skoleelever dyster om kontrol over havene

Tirsdag 9. oktober 2018 kl: 16:00


Dette efterår turnerer Det Blå Danmarks kampagne World Careers rundt på landets folkeskoler med brætspillet ’Seven Seas’. Her dyster 8. og 9. klasser om en plads i den store nationale Seven Seas-finale, der afholdes i foråret 2019

Der skal indgås kontrakter, købes olie til flåden og lastes varer, som så skal sejles til den bestemte destination. Formålet er enkelt – jo længere ruter, desto flere point.

For tredje år i træk tilbyder kampagnen World Careers , iværksat af den maritime klynge ’Det Blå Danmark’, at komme på besøg i landets 8-9. klasser samt HTX og STX og spille det populære læringsspil ’Seven Seas’ med eleverne.

I Seven Seas arbejder spillerne sammen om at styre et moderne, verdensomspændende rederi. Der skal lukkes kontrakter, købes olie, planlægges sejlruter og udvikles ny teknologi. Opgaverne deles mellem spillerne, så det kræver samarbejde og overblik, at få succes i spillet. Men spillet er på tid! Derfor gælder det om at holde hovedet koldt og handle hurtigt. Ellers løber tiden, og konkurrenterne stryger forbi.

Spillet er udviklet med henblik på at give de unge mennesker et indblik i de mange uddannelses- og karrieremuligheder Det Blå Danmark har at byde på. Derfor sker det også det i samarbejde med en studerende fra HF Søfart, der kan fortælle om uddannelsen, og hvad det kræver at komme ind, når World Careers aflægger besøg for at spille Seven Seas.

"Vi er meget begejstrede for, hvordan både elever og vejledere har taget imod Seven Seas. Der er en kæmpe interesse for, at vi kommer ud på skolerne og giver et indblik i den maritime verden. Eleverne står igen i år i kø for at spille spillet, og vi forsætter selvfølgelig arbejdet, så længe der er efterspørgsel," siger Anne Bay Riisager, kampagneleder i World Careers.

World Careers præsenterede første gang brætspillet i efteråret 2016. Flere end 7.000 elever har haft besøg af World Careers siden da. Sidste efterår alene besøgte World Careers 2.700 folkeskoleelever, og skolerne stod dengang i kø for at få besøg. Igen i år har der været rift om pladserne, og flere skoler er allerede på venteliste til næste landsturne.

Kilde: Danske RederierKlik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime DanmarkSeneste nyt

- Nu skal fyrtårnene fejres
- Det er kvindernes dag i søfarten i dag
- Aftale om Ellen er faldet på plads
- Den store maritime fest er i gang
- Det kan man da kalde en møg-dag…
- Elbe nr 5 tjekkes af danske eksperter
- Holy Shit! - For sent på den…
- Endnu flere tons kokain fundet på MSC-skib
- Vanvittigt: Malerarbejde på sejlende skib
- Dansk initiativ bekæmper pirateri
- Sjælden set vanvidssejlads i Miami
- Lydoptagelse: Vi er under angreb!


Dagens mest læste

- Hov, hov, hov … I glemte noget
- Fragtskib langt om længe trukket fri
- Norsk rigselskab går konkurs
- Forargelse i Folketinget over Dan-Bunkering
- Stort fald i antallet af sunkne skibe


Ugens mest læste

- Holy Shit! - For sent på den…
- Det kan man da kalde en møg-dag…
- Elbe nr 5 tjekkes af danske eksperter
- Trump koster Miami´s “Big Three” kassen
- Endnu flere tons kokain fundet på MSC-skib
- Norsk fregat bliver solgt til ophugning
- Maersk Drilling har solgt Giant
- Total afskediger 200 ansatte i Esbjerg
- To rederier på vej med mega-ordrer
- Indien sender krigsskibe til Oman Bugten
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst