Klik venligst
danskerederier.gif

EU godkender udvidet dansk tonnageskat

EU godkender udvidet dansk tonnageskat

Fredag 12. oktober 2018 kl: 11:45


Europa-Kommissionen har under EU's statsstøtteregler godkendt udvidelse af den nuværende danske tonnageskatteordning til at omfatte flere typer af skibe. Det vil skabe incitament til at registrere skibe i Europa og bidrage til sektorens konkurrenceevne globalt uden at påvirke konkurrencen.

”Danmarks ændrede tonnageskatteordning vil hjælpe søfartsindustrien til at forblive konkurrencedygtig på verdensmarkedet. Den vil sikre arbejdspladser og fremme høje miljøstandarder i den maritime sektor. Ordningen er i overensstemmelse med Kommissionens retningslinjer for statsstøtte til søfartssektoren og indeholder nye foranstaltninger, som vil sikre lige vilkår for europæiske rederier og forhindre konkurrencefordrejninger”, siger konkurrencekommissær Margrethe Vestager.

Danmark vil samtidig ændre den nuværende ordning for at sikre, at den kun gælder for reelle aktiviteter inden for søtransport ved at begrænse indkomst fra ikke-kerneaktiviteter til et rimeligt niveau.

I maj 2016 meddelte Danmark Kommissionen sine planer om at udvide tonnageskatteordning til også at omfatte vagtskibe, skibe, der yder støtte- og servicefunktioner til offshoreanlæg, opførelse, reparation og nedtagning af havmøller samt lægning af rørledninger og kabler, ishåndteringsskibe og husningsskibe.

Kommissionen fastslog i dag, at denne type skibe udøver søfartsaktiviteter, som omfattes af de samme retlige rammer og er i en tilsvarende konkurrencesituation som søtransportsektoren. Kommissionen har derfor godkendt udvidelsen af ordningen til at omfatte disse skibe.

I afgørelsen bekræftes desuden, at Danmark kan ændre visse dele af den nuværende tonnageskatteordning for at tilpasse den til Kommissionens fortolkning af retningslinjerne for statsstøtte til søtransportsektoren.

Danmark vil navnlig ændre tonnageskattereglerne vedrørende tilknyttede ydelser, der har nær tilknytning til søfartsaktiviteter. Disse ydelser vil være omfattet af tonnageskatten, forudsat at de tegner sig for mindre end 50 procent af et skibs samlede tonnagebeskattede indkomst.

Desuden ændres beskatning af indkomst fra aktiviteter i forbindelse med bareboat-charter. Disse ydelser vil være omfattet af tonnageskatten, forudsat at støttemodtageren selv driver mindst 50 procent af den tonnagebeskattede flåde, og at skibet ikke udlejes i mere end tre år.

Kommissionen har vurderet den danske tonnageskatteordning ud fra retningslinjerne for statsstøtte til søtransportsektoren og har konkluderet, at den er i overensstemmelse med EU's statsstøtteregler.

Kilde: Europakommissionen


-

< Forrige side

Copyright © Maritime DanmarkSeneste nyt

- Nye skibe mindsker Fjord 1 overskud
- Salomon Trader erklæres ’total loss’
- Skou: Det er ikke godt nok
- Analytikere skuffet over Mærsk regnskab
- Skou: Strategi OK, men indtjening mangler
- Maersk fik samlet overskud på 20 mia. kr.
- Brand stopper Stadt Dresden i Venedig
- Maersk skaber problemer på New Zealand
- Yantian Express venter stadig efter brand
- DP World overtager P & O Ferries
- 15 sårede på dansk CTV ved Rügen
- Grundstødt bulker forurener ørige


Dagens mest læste

- Fregat skal ikke løftes helt op af vandet
- Salomon Trader erklæres ’total loss’
- Skou: Det er ikke godt nok
- Analytikere skuffet over Mærsk regnskab
- Nye havnestrejker på vej i Sverige


Ugens mest læste

- Græsk sømandskab når det er bedst
- 15 sårede på dansk CTV ved Rügen
- Spansk krigsskib provokerer ved Gibraltar
- Fragtskib kolliderer med færge
- Maersk skaber problemer på New Zealand
- Norsk fregat klar til at blive hævet
- Fregat-værft varsles om muligt sagsanlæg
- Maersk Honam sektion på vej til HHI
- Maersk fik samlet overskud på 20 mia. kr.
- Reparation af Olga Maersk trækker ud
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst