danskerederier.gif

Overskud i Vestas dalede i 3. kvartal 2018

Overskud i Vestas dalede i 3. kvartal 2018

Onsdag 7. november 2018 kl: 10:01


I tredje kvartal 2018 omsatte Vestas for 2.811 millioner EUR, en stigning på to procent i forhold til samme periode sidste år. Nettoresultatet faldt dog i forhold til samme kvartal 2017 med 69 millioner EUR fra 253 millioner EUR til 178 millioner.

“I et marked med fortsat stor global efterspørgsel på vindenergi leverede Vestas i tredje kvartal af 2018 et markedsledende resultat og overskud; heriblandt endnu en rekordhøj ordrebeholdning og en samlet stigning i ordreindgang, som alle regioner bidrog til, på 25 procent sammenlignet med samme kvartal sidste år. Vores serviceforretning leverede med 14 procents organisk vækst et godt resultat, mens vores havvindmølle-joint venture bidrog til nettoresultatet med 23 millioner EUR, hvilket underbygger styrken af vores trebenede forretningsmodel”, siger koncernchef & CEO Anders Runevad.

Ordreindgangen i tredje kvartal lød på 3,3 GW – en stigning på 25 procent fra samme tid sidste år, hvilket er rekordhøj ordrebeholdning. Der var en organisk vækst i omsætning på 14 procent og EBIT-margin på 24 procent. Der var fremgang i MHI Vestas Offshore Wind, der bidrog til nettoresultatet med 23 millioner EUR.

Indgangen af faste og ubetingede vindmølleordrer udgjorde 3.261 MW i tredje kvartal 2018. Værdien af ordrebeholdningen på vindmøller udgjorde 10,5 milliarder EUR den 30. september 2018. Ud over ordrebeholdningen på vindmøller havde Vestas serviceaftaler med en forventet kontraktuel fremtidig omsætning på 13,2 milliarder EUR ultimo september 2018.

Værdien af ordrebeholdningen på vindmøller og serviceaftaler udgjorde samlet 23,7 milliarder EUR, en stigning på 3,5 milliarder EUR sammenlignet med samme periode sidste år. Vestas fastholder forventningerne til 2018 på en omsætning mellem 10,0 og 10,5 milliarder EUR og en EBIT-margin før særlige poster på 9,5-10,5 procent.

Vindmølleproducenten har uændrede forventninger til omsætning og EBIT-margin før særlige poster for hele året 2018, mens totale investeringer og frie pengestrømme er blevet justeret i nedad gående retning.

Kilde: Vestas


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime DanmarkSeneste nyt

- Nye partnere i maritim lærlingeordning
- Siemens Gamesa lancerer 10 MW havmølle
- Orskov Yard øger dokkapaciteten
- Vestas rekord med 100 GW installeret
- Nyt projekt: Fremtidens maritime stjerner
- Maersk Container Industry lukker stor fabrik
- Granly styrker samarbejde med Servogear
- Hans Buch opkøber del af Fritz Schur Teknik
- MHI Vestas lander spændende mindre ordre
- Kontrakt sikrer norsk værft til marts 2020
- Samarbejde vigtigt for ophugningsværfter
- Siemens og AAU i stort forskningsprojekt


Dagens mest læste

- Maersk: Vi er ikke længere et shippingfirma
- Dimission på Aarhus Maskinmesterskole
- Ny maritim samarbejdsaftale med Indien


Ugens mest læste

- Sea Shepherd-skib angribes af fiskere
- Magnetisk pol driller skibsnavigation
- Fra nat til dag på få sekunder
- Kollision sender rørlægger næsten under vand
- International flåde indtager København
- Havareret kutter drevet i land på Fanø
- Maersk Line tager levering af Vilnia Maersk
- Maersk: Vi er ikke længere et shippingfirma
- Maersk Honam genopbygges hos HHI
- Ekspolderet tanker undersøges af dykkere
Klik venligst