Klik venligst
danskerederier.gif

Norsk fregat stabil efter delvis kæntring

Norsk fregat stabil efter delvis kæntring

Torsdag 8. november 2018 kl: 16:00


Det er lykkedes norske bjærgningsfolk at stabiliserer situationen omkring den norske fregat KNM Helge Ingstad, der natten til torsdag kolliderede med en råolietanker i nærheden af Bergen. Fregatten har en slagside på 60 grader, men hviler nu stabilt på klippegrunden.

Der arbejdes på at sikre skibet ved at fæstne det til land med kraftige wirer.

Der er kun ske udslip af mindre mængder dieselolie fra fregatten, og ingen råolie er sluppet ud fra olietankeren, TS Sola. Men indtil videre er den store olie- og gasterminal Stureterminal-terminalen, der ligger tæt ulykkesstedet, lukket ned.

Der er ingen oplysninger om årsagen til kollisionen, men forsvaret har oplyst, at fregatten ikke havde aktiveret sit AIS-signal.

Syv personer om bord på fregatten kom lettere til skade ved ulykken. Hele besætningen forlod skibet kort før klokken 7 torsdag morgen. Ingen personer kom til skade om bord på tankskibet, der kun fik mindre skader ved kollisionen.

Det norske Kystverket har optaget luftbilleder af situationen. De kan sammen med yderligere fotos - ligeledes fra Kystverket - ses herunder.

Redaktionen