Klik venligst
danskerederier.gif

Dårligt vejr stopper bjærgning af fregat

Dårligt vejr stopper bjærgning af fregat
Foto: Det norske forsvar

Tirsdag 27. november 2018 kl: 15:11


Udsigt til kuling gør, at bjærgningsmandskabet har indstillet tømningen af brændstof fra den sunkne norske fregat KNM Helge Ingstad. Arbejdet med at sikre fregatten, så den ikke glider ud på dybt vand, fortsætter indtil videre.

Arbejdet med at sikre fregatten og forberede bjærgningen, foregår fra kranlægteren Rambiz og dykkerfartøjet MS Risøy.

Planen er at trække to meget kraftige kæder ind under fregatten, og ved hjælp af kranen langsomt at løfte krigsskibet over på lægteren.

Før arbejdet kan gå i gang, skal der bores en række fæstepunkter på land, samtidig med at der udlægges ankre der skal sikre, at kranlægteren ligger fast og ikke tipper når den tunge fregat løftes op af havet.

Der er fortsat mange uafklarede spørgsmål i forbindelse med ulykken, og det norske forsvar er meget tilbageholdende med at afgive oplysninger, så længe ulykken undersøges af myndighederne.

Norsk politi har dog oplyst, at der befandt sig syv personer på fregattens bro da ulykken indtraf. Seks nordmænd og en amerikansk officer.

Præcist hvilke opgaver amerikaneren havde er ikke oplyst, men han er - som de øvrige personer der befandt sig på broen - blevet afhørt af de norske myndigheder. Han befandt sig under norsk kommando.

Du kan løbende følge redningsaktionen via direkte TV-billeder fra norsk TV herunder: