Klik venligst
danskerederier.gif

Danske Maritime glad for ny finanslov

Danske Maritime glad for ny finanslov
Foto: Carsten Lundager

Mandag 3. december 2018 kl: 15:02


Danske Maritime er positiv over for de mange maritime initiativer i finanslovsforliget: Erhvervsfremme og jobskabelse i hele landet, erhvervsuddannelse der skal sikre hårdt tiltrængte arbejdskraft. og så ikke mindst de grønne tiltag, der længe har været efterspurgt af Det Blå Danmark.

”Fokus på bæredygtighed i form af mere moderne miljøteknologi på krydstogtskibene og mere overvågning af udledningen af svovl i de danske farvande er grønne tiltag, der er helt i overensstemmelse med den blå industri, som jeg repræsenterer. Får vi mere dansk miljøteknologi ud at sejle, så er det ikke kun godt for industrien, men for hele verden. Det er her, vi i Danmark for alvor kan gøre en forskel på det grønne område globalt”, siger Jenny N. Braat, adm. direktør i Danske Maritime.

At forliget også ser på forbedringer af infrastrukturen, det ser Danske Maritime også positivt på. Der er mange maritime virksomheder – ikke mindst værfterne – der har behov for forbedringer af infrastruktur, så de for eksempel bedre bliver i stand til at håndtere de stadig større skibe, der sejler i dag.

Her anser interesseorganisationen det for vigtigt at der føres en samlet national politik, som give lige vilkår for alle danske aktører, så investeringerne sker der, hvor der er brug for dem. I den forbindelse er det også vigtigt at lokale kommuner ikke træffer lokale beslutninger som kan ende med at forværre de maritime virksomheders vilkår – som det sås i Kolding.

Danske maritime virksomheder konkurrerer internationalt, og det kræver selvfølgelig en løbende tilgang af ny talentmasse til industrien. Derfor er det også rigtig positivt med de dele af finansloven, som har fokus på at styrke erhvervsuddannelserne.

”Det er utroligt vigtigt, at man får etableret den maritime montørordning således, at vi kan fortsætte med at være på forkant med udviklingen. Den maritime montørordning er et element, vi har arbejdet på, og fortsat arbejder på i tæt samarbejde med myndighederne. Vi forventer derfor at der snart ligger en færdig ordning på klar”, siger Jenny N. Braat.

”Montørordningen har stor betydning for, at vi i Danmark kan bibeholde vores konkurrenceevne internationalt, og dermed sikre beskæftigelsen. At EU skal godkende ordningen før, vi kan drage nytte af den, det anser vi ikke for et problem”.

Kilde: Danske Maritime


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime DanmarkSeneste nyt

- Svensk krydstogtskib ombygges på Fayard
- EU har nu godkendt 26 ophugningsværfter
- Sømand dræbt ved ulykke i Frederikshavn
- MHI Vestas får hidtil største ordre
- Bladt får nykontrakt til Borssele 1 & 2
- Meget af Helge Ingstad er bygget i Norge
- Danske Maritime glad for ny finanslov
- DI kræver løsning om havnelukning
- MHI Vestas etablerer havmølleteam i USA
- Thomas S. Knudsen stopper til nytår
- Sydkorea vil bestille 140 LNG-drevne skibe
- Goldwind udfordrer Vestas og Siemens


Dagens mest læste

- Mor er styrmand på færge
- Exit Tango
- NGO-redningsskib i Middelhavet giver op


Ugens mest læste

- Shippingmilliardær bygger gigantisk yacht
- Svensk bilskib forvist fra New Zealand
- Grønlandsk veteran er blevet til skrot
- Mor er styrmand på færge
- Fremskudt færgehavn vil koste op til 2 mia.
- Svensk krydstogtskib ombygges på Fayard
- Sea Shepherd skrotter Steve Irwin
- Meget af Helge Ingstad er bygget i Norge
- Historisk film om anlæg af Hanstholm Havn
- Sømand dræbt ved ulykke i Frederikshavn
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst