Klik venligst
danskerederier.gif

Maersk vil være CO2 neutral inden 2050

Maersk vil være CO2 neutral inden 2050

Onsdag 5. december 2018 kl: 09:54


A.P. Møller - Mærsk har sat et mål om at fremskynde overgangen til kulstofneutral skibsfart og nå kulstofneutralitet inden 2050. For at nå dette mål skal kulstofneutrale fartøjer være i kommerciel drift inden 2030. Mærsk opfordrer til at fremskynde nye innovationer og tilpasning af ny teknologi.

”Den eneste mulige måde at opnå den så meget tiltrængte decarbonisation i vores industri er ved at omstille til nye kulstofneutrale brændstoffer og forsyningskæder”, siger Søren Toft, Chief Operating Officer hos A.P. Møller - Mærsk.

Klima er et af de vigtigste spørgsmål i verden. Med transport af omkring 80 procent af verdenshandelen, er det afgørende for skibsfarten at finde løsninger. Mærsks relative CO2-emissioner er nu reduceret med 46 procent i forhold til basis 2007. Det er cirka 9 procent mere end branchens gennemsnit.

Da verdenshandelen og dermed transportvolumenerne vil fortsætte med at vokse, kan effektivitetsforbedringer på den nuværende fossilbaserede teknologi ifølge Mærsk kun holde emissionerne på nuværende niveauer, men ikke reducere dem væsentligt eller eliminere dem.

Maersk sætter sine kræfter ind på at løse de problemer, der er specifikke for søtransport, da det kræver andre løsninger end for bilindustri, jernbane og luftfart. En eldrevet lastbil, der endnu ikke er i produktion, forventes at kunne transportere max to TEU og have en rækkevidde på max 800 kilometer pr. opladning.

Til sammenligning kan et containerfartøj medtage tusindvis af TEU, på eksempelvis fra Panama til Rotterdam, en stækning på omkring 8.800 kilometer. Med lille batterikapacitet og ingen lademulighed langs ruten er innovative udviklinger absolut nødvendige.

I betragtning af skibes levetid på 20-25 år er det nu tid til at gå sammen og begynde at udvikle den nye type skibe, der krydser havene i 2050, mener Mærsk.

”De næste 5-10 år vil blive afgørende. Vi vil investere betydelige ressourcer i innovation og flåde teknologi for at forbedre den tekniske og økonomiske bæredygtighed af CO2-frie løsninger. I løbet af de sidste fire år har vi investeret omkring en milliard USD og engageret over 50 ingeniører hvert år til at udvikle og anvende energieffektive løsninger. Fremadrettet kan vi ikke gøre det alene”, siger Søren Toft.

I 2019 planlægger Maersk at indlede en åben og samarbejdende dialog med alle mulige parter for at tackle et af de vigtigste spørgsmål i verden, klimaændringerne.

Kilde: Maersk


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime DanmarkSeneste nyt

- Mette Frederiksen klar til at danne regering
- Cosco flopper - Maersk blandt de bedste
- Maersk klar med klik og book til fast pris
- Trump opfordrer til koalition i Hormuz
- Maersk partner straffes for mega kokain last
- Brand kan sætte fut i produkttanksektoren
- Carsten Mortensen bag ny investeringsfond
- Norsk fregat bliver solgt til ophugning
- Donation skal sikre bedre forhold i Aalborg
- Det danske flag i nedtur på rangliste
- Trump koster Miami´s “Big Three” kassen
- Norsk reder starter helt forfra


Dagens mest læste

- Maersk partner straffes for mega kokain last
- Gigantisk operation lukker havn
- Norsk rigselskab på randen af konkurs
- Maersk Valiant hives ud af mølposen
- Trump opfordrer til koalition i Hormuz


Ugens mest læste

- Holy Shit! - For sent på den…
- Det kan man da kalde en møg-dag…
- Gigant napper to platforme på en uge
- Elbe nr 5 tjekkes af danske eksperter
- Trump koster Miami´s “Big Three” kassen
- Endnu flere tons kokain fundet på MSC-skib
- Norsk fregat bliver solgt til ophugning
- Gigantisk kokain last afsløret på MSC-skib
- Maersk Drilling har solgt Giant
- Total afskediger 200 ansatte i Esbjerg
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst