Klik venligst
danskerederier.gif

Maersk vil være CO2 neutral inden 2050

Maersk vil være CO2 neutral inden 2050

Onsdag 5. december 2018 kl: 09:54


A.P. Møller - Mærsk har sat et mål om at fremskynde overgangen til kulstofneutral skibsfart og nå kulstofneutralitet inden 2050. For at nå dette mål skal kulstofneutrale fartøjer være i kommerciel drift inden 2030. Mærsk opfordrer til at fremskynde nye innovationer og tilpasning af ny teknologi.

”Den eneste mulige måde at opnå den så meget tiltrængte decarbonisation i vores industri er ved at omstille til nye kulstofneutrale brændstoffer og forsyningskæder”, siger Søren Toft, Chief Operating Officer hos A.P. Møller - Mærsk.

Klima er et af de vigtigste spørgsmål i verden. Med transport af omkring 80 procent af verdenshandelen, er det afgørende for skibsfarten at finde løsninger. Mærsks relative CO2-emissioner er nu reduceret med 46 procent i forhold til basis 2007. Det er cirka 9 procent mere end branchens gennemsnit.

Da verdenshandelen og dermed transportvolumenerne vil fortsætte med at vokse, kan effektivitetsforbedringer på den nuværende fossilbaserede teknologi ifølge Mærsk kun holde emissionerne på nuværende niveauer, men ikke reducere dem væsentligt eller eliminere dem.

Maersk sætter sine kræfter ind på at løse de problemer, der er specifikke for søtransport, da det kræver andre løsninger end for bilindustri, jernbane og luftfart. En eldrevet lastbil, der endnu ikke er i produktion, forventes at kunne transportere max to TEU og have en rækkevidde på max 800 kilometer pr. opladning.

Til sammenligning kan et containerfartøj medtage tusindvis af TEU, på eksempelvis fra Panama til Rotterdam, en stækning på omkring 8.800 kilometer. Med lille batterikapacitet og ingen lademulighed langs ruten er innovative udviklinger absolut nødvendige.

I betragtning af skibes levetid på 20-25 år er det nu tid til at gå sammen og begynde at udvikle den nye type skibe, der krydser havene i 2050, mener Mærsk.

”De næste 5-10 år vil blive afgørende. Vi vil investere betydelige ressourcer i innovation og flåde teknologi for at forbedre den tekniske og økonomiske bæredygtighed af CO2-frie løsninger. I løbet af de sidste fire år har vi investeret omkring en milliard USD og engageret over 50 ingeniører hvert år til at udvikle og anvende energieffektive løsninger. Fremadrettet kan vi ikke gøre det alene”, siger Søren Toft.

I 2019 planlægger Maersk at indlede en åben og samarbejdende dialog med alle mulige parter for at tackle et af de vigtigste spørgsmål i verden, klimaændringerne.

Kilde: Maersk


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime DanmarkSeneste nyt

- Mor er styrmand på færge
- NGO-redningsskib i Middelhavet giver op
- Cosco overvejer børsnotering i London
- Ny forskning med fokus på plastikforurening
- Offshore trækker ned i Stenas regnskab
- MSC får bøde for luftforurening
- EU godkender DP World's køb af Unifeeder
- Maersk vil være CO2 neutral inden 2050
- Ukrainske skibe passerer igen Kerchstrædet
- Shipping trainee uddannelse stærkt søgt
- HMM vil måske droppe 2M alliance
- Tre savnes efter brand om bord på færge


Dagens mest læste

- Mor er styrmand på færge
- Exit Tango
- NGO-redningsskib i Middelhavet giver op


Ugens mest læste

- Shippingmilliardær bygger gigantisk yacht
- Svensk bilskib forvist fra New Zealand
- Grønlandsk veteran er blevet til skrot
- Mor er styrmand på færge
- Fremskudt færgehavn vil koste op til 2 mia.
- Svensk krydstogtskib ombygges på Fayard
- Sea Shepherd skrotter Steve Irwin
- Meget af Helge Ingstad er bygget i Norge
- Historisk film om anlæg af Hanstholm Havn
- Sømand dræbt ved ulykke i Frederikshavn
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst