Klik venligst
danskerederier.gif

Samarbejde vigtigt for ophugningsværfter

Samarbejde vigtigt for ophugningsværfter

Mandag 17. december 2018 kl: 15:14


De danske ophugningsværfter mødes nu med Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet, Miljø- og Fødevareministeriet, samt Miljøstyrelsen og Søfartsstyrelsen hos Danske Maritime, for at diskutere rammerne for dekommissionering i Danmark.

Det sker fordi et bredt samarbejde mellem virksomheder og offentlige myndigheder ifølge Danske Maritime er essentielt for at indfri værfternes internationale potentiale.

”I Danmark er vi ikke kun gode til at designe og bygge skibe og skibsudstyr. Vi er også langt fremme, når det kommer til at sikre, at skibe og offshore-konstruktioner ophugges på en forsvarlig måde.Tanke for genanvendelse og sikkerhedsforhold, der lever op til internationale standarder og forordninger, er noget man hos de danske værfter, som arbejder med dekommissionering af skibe, boreplatforme og vindmøller, vægter utroligt højt. Og det er der et behov for, at vi får øjnene op for potentialet i. Ikke mindst for at sikre danske arbejdspladser”, skriver Danske Maritime i en pressemeddelse.

Hos Danske Maritime konstaterer man, at virksomhedernes potentiale desværre holdes tilbage blandt andet af kommunale forskelle. Beslutninger og tilladelser gives ikke ens over hele landet, men varetages i de enkelte kommuner. Det giver nogle udfordringer.

”I Danske Maritime arbejder vi for, at reglerne ikke bliver administreret og fortolket forskelligt fra kommune til kommune. Vi mener, at det er vigtigt, at der fra central side støttes op med mere end vejledning. Desuden er enklere adgang til myndighederne afgørende for virksomhederne. I dag opleves det som unødigt kompliceret at finde den rette indgang til det offentlige. Og så skal sagsbehandlingstiden ned, så virksomhederne ikke mister ordrer på grund af lang ventetid” siger Jenny N. Braat, administrerende direktør i Danske Maritime.

Samme problematik har virksomhederne ligeledes, når de kæmper om ordrer inden for EU. Heller ikke her er reglerne ens landene imellem. Blandt andet er udgifterne til bortskaffelse af brændbart affald samt rust, maling og slam fra tanke dyrere i Danmark end i konkurrerende lande.

Danske virksomheder kan håndtere alle skibsstørrelser, men det kan kræve samarbejde. I Holland og Belgien arbejdes der allerede i dag på at etablere brede samarbejder på området. Kommer der gang i samarbejdet herhjemme, så er udsigterne utrolig positive, forklarer Braat, idet man oplever vækst indenfor særligt ophugning af offshore-vindmøller.

”I Danmark er der rigelig kapacitet og høj viden om genanvendelse på ophugningsværfterne. Hvis vi står sammen, så er ingen opgave for stor. Vi skal derfor have fokus på at skabe de rette rammer for samarbejde mellem virksomhederne og de offentlige myndigheder”, afslutter Jenny N. Braat.

Kilde: Danske Maritime


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime DanmarkSeneste nyt

- Sydkoreansk værft på vej mod konkurs
- ReFlow Maritime vinder SDG Tech Award
- Norge vil sætte værftsarbejdere i centrum
- Neptune Lines køber scrubbere i Nordjylland
- Hvide Sande Shipyard udvider med ny hal
- Samsung Heavy køber pumper i Nordjylland
- Dansk topleder i spidsen for norsk selskab
- Ti arbejdere led kvælningsdøden på skib
- Danske Maritime tror på mere sund EU-debat
- Fayard får bøde på 80.000 for arbejdsulykke
- Eksplosion på skrotværft koster igen liv
- Lukning af fabrik dyr for Maersk Container


Dagens mest læste

- Hov, hov, hov … I glemte noget
- Fragtskib langt om længe trukket fri
- Norsk rigselskab går konkurs
- Forargelse i Folketinget over Dan-Bunkering
- Stort fald i antallet af sunkne skibe


Ugens mest læste

- Holy Shit! - For sent på den…
- Det kan man da kalde en møg-dag…
- Elbe nr 5 tjekkes af danske eksperter
- Trump koster Miami´s “Big Three” kassen
- Endnu flere tons kokain fundet på MSC-skib
- Norsk fregat bliver solgt til ophugning
- Maersk Drilling har solgt Giant
- Total afskediger 200 ansatte i Esbjerg
- To rederier på vej med mega-ordrer
- Indien sender krigsskibe til Oman Bugten
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst