Klik venligst
danskerederier.gif

Maritim ros af øget fokus på cybersikkerhed

Maritim ros af øget fokus på cybersikkerhed

Tirsdag 8. januar 2019 kl: 15:07


Danske Havne, Danske Maritime og Danske Rederier er enige i, at der er behov for at opprioritere sikkerheden inden for så vital infrastruktur, som havnene og søvejen er. Og de tre organisationer tilbyder allerede nu at blive en del af det videre arbejde.

”Som privat brancheorganisation med medlemmer fra erhvervshavne i hele landet ser vi selvfølgelig os selv som en vigtig og relevant partner at have med i sådan et nyt forum. Vi tager sikkerheden i og omkring de danske havne utroligt seriøst på alle tænkelige måder, men hvor det hidtil har været af mere fysisk eller miljømæssig karakter, hilser vi det selvfølgelig meget velkomment, at vi fremover også kan arbejde med cybersikkerheden i havnene og i søfarten”, siger Tine Kirk Pedersen, der er direktør i Danske Havne.

Også fra Danske Maritime, der organiserer leverandører af maritimt udstyr, service, skibsdesign og skibe, er der tilfredshed med den nye strategi:

”Det har længe været naturligt i den danske maritime industri at tænke it-sikkerhed ind i de digitale løsninger, der leveres til skibe og havne. Men cybersikkerhed på nationalt plan er en opgave, som vi skal løfte i fællesskab. Og derfor er det positivt, at regeringen nu ønsker at sammensætte et specifikt maritimt forum, så også denne del af landets vitale infrastruktur kan stå stærkt mod de digitale trusler”, siger Jenny N. Braat, der er administrerende direktør i Danske Maritime.

Innovationsminister Sophie Løhde sagde mandag til Jyllands-Posten, at vi skal op i et helt andet gear og styrke vores forsvar af vores mest samfundskritiske sektorer, og det er en melding, som Danske Rederier bakker op omkring:

”Det er vigtigt med en sektorstrategi for cybersikkerhed, så vi ved fælles hjælp kan sikre os mod den digitale kriminalitet. Nu gælder det for alle søfartens aktører om at trække i arbejdstøjet, så vi i fællesskab kan levere på strategien. Det samarbejde ser vi meget frem til. I kraft af at søfarten bliver stadig mere digitaliseret, så følger cyberrisikoen på området naturligt med. Sikkerhed i søfarten er i forvejen præget af uddannelse, kontrol og rutiner, da den fysiske sikkerhedskultur er en dybtliggende del af vores dna. Det arbejde, som vi har foran os nu, er at få den digitale sikkerhedskultur med”, siger Anne H. Steffensen, der er administrerende direktør for Danske Rederier.

”Søfart er et erhverv, der opererer globalt. Vi ser derfor meget frem til at samarbejde om at skabe en fælles digital sikkerhed. Cyberkriminalitet er et fænomen, der ikke kender grænser, hvorfor det er vigtigt, at tingene tænkes ind i en global sammenhæng”.

Redaktionen


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime DanmarkSeneste nyt

- Mette Frederiksen klar til at danne regering
- Cosco flopper - Maersk blandt de bedste
- Maersk klar med klik og book til fast pris
- Trump opfordrer til koalition i Hormuz
- Maersk partner straffes for mega kokain last
- Brand kan sætte fut i produkttanksektoren
- Carsten Mortensen bag ny investeringsfond
- Norsk fregat bliver solgt til ophugning
- Donation skal sikre bedre forhold i Aalborg
- Det danske flag i nedtur på rangliste
- Trump koster Miami´s “Big Three” kassen
- Norsk reder starter helt forfra


Dagens mest læste

- Maersk partner straffes for mega kokain last
- Gigantisk operation lukker havn
- Norsk rigselskab på randen af konkurs
- Maersk Valiant hives ud af mølposen
- Trump opfordrer til koalition i Hormuz


Ugens mest læste

- Holy Shit! - For sent på den…
- Det kan man da kalde en møg-dag…
- Gigant napper to platforme på en uge
- Elbe nr 5 tjekkes af danske eksperter
- Trump koster Miami´s “Big Three” kassen
- Endnu flere tons kokain fundet på MSC-skib
- Norsk fregat bliver solgt til ophugning
- Gigantisk kokain last afsløret på MSC-skib
- Maersk Drilling har solgt Giant
- Total afskediger 200 ansatte i Esbjerg
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst