Klik venligst
danskerederier.gif

Sea Shepherd-skib angribes af fiskere

Sea Shepherd-skib angribes af fiskere

Mandag 14. januar 2019 kl: 16:00


Sea Shepherds fartøj M/V Farley Mowat blev angrebet den 9. januar, mens det patruljerede inde i Vaquita reservatet i den inderste del af den Californiske Bugt. Fartøjets havde observeret tre ulovlige garn og nærmede sig derfor cirka 35 fiskefartøjer, der opererede illegalt i reservatet.

”Sea Shepherd afskrækkes ikke af vold. Vores mission er at forhindre udryddelsen af vaquita marsvinet, og vi vil fortsætte med at indsamle illegale garn i Vaquitareservatet. Sea Shepherd værdsætter den mexicanske flådes hurtige reaktion, der stoppede en farlig situation”, siger kaptajn Paul Watson, grundlægger og CEO for Sea Shepherd.

En af fiskerbådene begyndte at cirkulere omkring Sea Shepherd-fartøjet, og andre kom hurtigt til. Fiskerne angreb ved at kaste blyvægte, ankre, affald, døde fisk og endda Tabasco-sauce på skibet og brovinduerne. Besætningen blev truet med Molotov cocktails, og der blev hældt benzin på og i havet omkring fartøjet. Se episoden optaget på video under teksten.

Fiskere udlagde derefter fiskegarn garn foran stævnen på Sea Shepherd fartøjet i et forsøg på at ødelægge skibets propeller. Fem mænd gik ombord på Farley Mowat og stjal flere objekter fra fartøjets dæk, mens det midlertidigt ikke kunne manøvreres.

Det lykkedes Sea Shepherd-besætningen at holde angriberne ude af skibets indre ved brug af brandslanger, mens de ventede på, at mexicanske flådestyrker kom til hjælp. En mexicansk flådehelikopter overfløj flere gange scenen for episoden og fik fiskerbådene til at sprede sig.

Sikkerhedspersonale fra Mexikos flåde og gendarmeri stationeret ombord på Sea Shepherd fartøjet har strenge ordrer om ikke at måtte afgive skud. Kaptajnen på Farley Mowat fik genstartet motorerne efter propelstoppet og sejlede til havnen i San Felipe, hvor skibet blev mødt af den regionale flådechef og forstærkninger.

Sea Shepherd har været til stede i den øverste del af Gulf of California siden 2015 som del af Operation Milagro, for at beskytte det mest truede marine pattedyr på Jorden, Mexicos Vaquitamarsvin. Mindre end 30 vaquitas er i live. Den største trussel mod den lille hval er ulovligt garnfiskeri efter Totoaba.

Totoaba-fisken er en anden endemisk truet dyreart i Californiabugten. Den fanges illegalt på grund af den høje pris på sin svømmeblære. Totoabablærer er kendt som ”aquatisk kokain” på grund af den høje værdi. Det menes at en totoabablære kan handles for op til 100.000 dollar på det sorte marked i Asien.

Det er ikke den første voldsomme hændelse i området. I december 2017 blev droner udsendt fra Sea Shepherds skib John Paul DeJoria i området skudt ned med håndvåben.

Læs mere om problemet med illegale fiskere I den Californiske Bugt og Sea Shepherds samarbejde me d de mexicanske myndigheder for at begrænse denne virksomhed HER

Redaktionen
Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime DanmarkSeneste nyt

- Tankskib vædrer bro i USA
- Video af de sidste minutter inden kollision
- Brand udløser panik om bord på skib
- Kom på langfart med coasteren Anne Boye
- Voldsom genstart af gammel skibsmotor
- Det kunne være gået gruelig galt …
- Thrustere til verdens største krydstogtskibe
- Otte kvæstet i kran kollaps på krydstogtskib
- Norges største boligplatform løftet på plads
- Video: Trawler vælter pludselig på bedding
- Så er der mad !
- Coastguard redder seks nødstedte fiskere


Dagens mest læste

- Norsk fregat bliver solgt til ophugning
- Aftale om Ellen er faldet på plads
- Brand kan sæt fut i produkttanksektoren
- Den store maritime fest er i gang
- Carsten Mortensen bag ny investeringsfond


Ugens mest læste

- Holy Shit! - For sent på den…
- Det kan man da kalde en møg-dag…
- Vanvittigt: Malerarbejde på sejlende skib
- Skibsofficerer anholdt for brandstiftelse
- Gigant napper to platforme på en uge
- Tankskib vædrer bro i USA
- Elbe nr 5 tjekkes af danske eksperter
- Trump koster Miami´s “Big Three” kassen
- Nye billeder af angrebet offentliggjort
- Endnu flere tons kokain fundet på MSC-skib
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst