Klik venligst
danskerederier.gif

Sea Shepherd-skib angribes af fiskere

Sea Shepherd-skib angribes af fiskere

Mandag 14. januar 2019 kl: 16:00


Sea Shepherds fartøj M/V Farley Mowat blev angrebet den 9. januar, mens det patruljerede inde i Vaquita reservatet i den inderste del af den Californiske Bugt. Fartøjets havde observeret tre ulovlige garn og nærmede sig derfor cirka 35 fiskefartøjer, der opererede illegalt i reservatet.

”Sea Shepherd afskrækkes ikke af vold. Vores mission er at forhindre udryddelsen af vaquita marsvinet, og vi vil fortsætte med at indsamle illegale garn i Vaquitareservatet. Sea Shepherd værdsætter den mexicanske flådes hurtige reaktion, der stoppede en farlig situation”, siger kaptajn Paul Watson, grundlægger og CEO for Sea Shepherd.

En af fiskerbådene begyndte at cirkulere omkring Sea Shepherd-fartøjet, og andre kom hurtigt til. Fiskerne angreb ved at kaste blyvægte, ankre, affald, døde fisk og endda Tabasco-sauce på skibet og brovinduerne. Besætningen blev truet med Molotov cocktails, og der blev hældt benzin på og i havet omkring fartøjet. Se episoden optaget på video under teksten.

Fiskere udlagde derefter fiskegarn garn foran stævnen på Sea Shepherd fartøjet i et forsøg på at ødelægge skibets propeller. Fem mænd gik ombord på Farley Mowat og stjal flere objekter fra fartøjets dæk, mens det midlertidigt ikke kunne manøvreres.

Det lykkedes Sea Shepherd-besætningen at holde angriberne ude af skibets indre ved brug af brandslanger, mens de ventede på, at mexicanske flådestyrker kom til hjælp. En mexicansk flådehelikopter overfløj flere gange scenen for episoden og fik fiskerbådene til at sprede sig.

Sikkerhedspersonale fra Mexikos flåde og gendarmeri stationeret ombord på Sea Shepherd fartøjet har strenge ordrer om ikke at måtte afgive skud. Kaptajnen på Farley Mowat fik genstartet motorerne efter propelstoppet og sejlede til havnen i San Felipe, hvor skibet blev mødt af den regionale flådechef og forstærkninger.

Sea Shepherd har været til stede i den øverste del af Gulf of California siden 2015 som del af Operation Milagro, for at beskytte det mest truede marine pattedyr på Jorden, Mexicos Vaquitamarsvin. Mindre end 30 vaquitas er i live. Den største trussel mod den lille hval er ulovligt garnfiskeri efter Totoaba.

Totoaba-fisken er en anden endemisk truet dyreart i Californiabugten. Den fanges illegalt på grund af den høje pris på sin svømmeblære. Totoabablærer er kendt som ”aquatisk kokain” på grund af den høje værdi. Det menes at en totoabablære kan handles for op til 100.000 dollar på det sorte marked i Asien.

Det er ikke den første voldsomme hændelse i området. I december 2017 blev droner udsendt fra Sea Shepherds skib John Paul DeJoria i området skudt ned med håndvåben.

Læs mere om problemet med illegale fiskere I den Californiske Bugt og Sea Shepherds samarbejde me d de mexicanske myndigheder for at begrænse denne virksomhed HER

Redaktionen
-

< Forrige side

Copyright © Maritime DanmarkSeneste nyt

- Krydstogtskib smadrer kajanlæg i San Juan
- Bulker kolliderer med Malaysisk flådefartøj
- Se krydstogtskib blive bygget på 8 minutter
- Fartøjer revet løs af is og kraftig strøm
- Video: Italienske færger støder sammen
- Se bunkerskib på arbejde i finsk grødis
- Ups, der røg et anker ..
- Storm sender dyretransportskib på grund
- Sea Shepherd-skib angribes af fiskere
- Eva Bulker på tømmer arbejde i Canada
- Droneskibe - dem har vi da haft længe
- Besætningsmedlem bag bøde til eget rederi


Dagens mest læste

- Reparation af Olga Maersk trækker ud
- Ny færgeføreruddannelse rykker nærmere
- Stellar Daisys dataoptager bjærget
- To arbejdere omkommer i brand på værft
- Grundstødt bulker forurener ørige


Ugens mest læste

- Græsk sømandskab når det er bedst
- Krydstogtskib smadrer kajanlæg i San Juan
- Spansk krigsskib provokerer ved Gibraltar
- Gamle statsisbrydere ophugges snart
- Fragtskib kolliderer med færge
- Australien bygger ubåde for 250 mia. kr.
- Norsk fregat klar til at blive hævet
- Maersk Honam sektion på vej til HHI
- Fregat-værft varsles om muligt sagsanlæg
- Island indsætter elfærge på krævende rute
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst