Klik venligst
danskerederier.gif

Sea Shepherd-skib angribes af fiskere

Sea Shepherd-skib angribes af fiskere

Mandag 14. januar 2019 kl: 16:00


Sea Shepherds fartøj M/V Farley Mowat blev angrebet den 9. januar, mens det patruljerede inde i Vaquita reservatet i den inderste del af den Californiske Bugt. Fartøjets havde observeret tre ulovlige garn og nærmede sig derfor cirka 35 fiskefartøjer, der opererede illegalt i reservatet.

”Sea Shepherd afskrækkes ikke af vold. Vores mission er at forhindre udryddelsen af vaquita marsvinet, og vi vil fortsætte med at indsamle illegale garn i Vaquitareservatet. Sea Shepherd værdsætter den mexicanske flådes hurtige reaktion, der stoppede en farlig situation”, siger kaptajn Paul Watson, grundlægger og CEO for Sea Shepherd.

En af fiskerbådene begyndte at cirkulere omkring Sea Shepherd-fartøjet, og andre kom hurtigt til. Fiskerne angreb ved at kaste blyvægte, ankre, affald, døde fisk og endda Tabasco-sauce på skibet og brovinduerne. Besætningen blev truet med Molotov cocktails, og der blev hældt benzin på og i havet omkring fartøjet. Se episoden optaget på video under teksten.

Fiskere udlagde derefter fiskegarn garn foran stævnen på Sea Shepherd fartøjet i et forsøg på at ødelægge skibets propeller. Fem mænd gik ombord på Farley Mowat og stjal flere objekter fra fartøjets dæk, mens det midlertidigt ikke kunne manøvreres.

Det lykkedes Sea Shepherd-besætningen at holde angriberne ude af skibets indre ved brug af brandslanger, mens de ventede på, at mexicanske flådestyrker kom til hjælp. En mexicansk flådehelikopter overfløj flere gange scenen for episoden og fik fiskerbådene til at sprede sig.

Sikkerhedspersonale fra Mexikos flåde og gendarmeri stationeret ombord på Sea Shepherd fartøjet har strenge ordrer om ikke at måtte afgive skud. Kaptajnen på Farley Mowat fik genstartet motorerne efter propelstoppet og sejlede til havnen i San Felipe, hvor skibet blev mødt af den regionale flådechef og forstærkninger.

Sea Shepherd har været til stede i den øverste del af Gulf of California siden 2015 som del af Operation Milagro, for at beskytte det mest truede marine pattedyr på Jorden, Mexicos Vaquitamarsvin. Mindre end 30 vaquitas er i live. Den største trussel mod den lille hval er ulovligt garnfiskeri efter Totoaba.

Totoaba-fisken er en anden endemisk truet dyreart i Californiabugten. Den fanges illegalt på grund af den høje pris på sin svømmeblære. Totoabablærer er kendt som ”aquatisk kokain” på grund af den høje værdi. Det menes at en totoabablære kan handles for op til 100.000 dollar på det sorte marked i Asien.

Det er ikke den første voldsomme hændelse i området. I december 2017 blev droner udsendt fra Sea Shepherds skib John Paul DeJoria i området skudt ned med håndvåben.

Læs mere om problemet med illegale fiskere I den Californiske Bugt og Sea Shepherds samarbejde me d de mexicanske myndigheder for at begrænse denne virksomhed HER

Redaktionen
Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime DanmarkSeneste nyt

- Thrustere til verdens største krydstogtskibe
- Otte kvæstet i kran kollaps på krydstogtskib
- Norges største boligplatform løftet på plads
- Video: Trawler vælter pludselig på bedding
- Så er der mad !
- Coastguard redder seks nødstedte fiskere
- To bulkcarrier kolliderer i Panamakanalen
- Coast Guard skib vædrer kaj i New Orleans
- Produktion af fundamenter til havvindmøller
- Se bjærgningen af fregat på 14 minutter
- Russisk fragtskib ramler ind i bro
- Forskerskib undslipper ildinferno


Dagens mest læste

- Alle norske offshore supply skibe i arbejde
- Royal Arctic Line får grønt lys til samarbejde
- Første fotos: Color Hybrid på vandet


Ugens mest læste

- Tyrkisk flydedok brækket i to dele
- Beha-familien sætter kurs mod nord
- Gigant rederi risikerer “katastrofe”
- Krigsskib i karantæne på havet i månedsvis
- Spansk patrulje befrier kapret skib
- Thrustere til verdens største krydstogtskibe
- Mærsk-familien tjente og tabte milliarder
- Tragedie: To børn også fundet druknet
- Svitzer-mandskab vil ikke arbejde gratis
- Nyt dansk rederi modtager første skib
Klik venligst
Klik venligst