Klik venligst
danskerederier.gif

Den danske maritime industri klarer sig godt

Den danske maritime industri klarer sig godt

Torsdag 28. februar 2019 kl: 11:47


En ny rapport fra Søfartsstyrelsen viser, at Det Blå Danmark fortsat betyder meget for dansk økonomi. De blå erhverv beskæftiger tilsammen lige under 100.000, har en produktion på 327 mia. kr. og eksporterer for samlet 232 mia. kr.

”Den nye rapport - Beskæftigelse og produktion i Det Blå Danmark 2018 - bekræfter endnu engang, at den maritime industri en vigtig delsektor inden for Det Blå Danmark og dermed for hele Danmark. Den maritime industri skaber sammen med gruppen af hjælpevirksomheder flest blå arbejdspladser i Danmark og holder sig, trods en svag tilbagegang, lige under 40.000 beskæftigede”, siger Jenny N. Braat, administrerende direktør i Danske Maritime.

Aktivitetsniveauet i den danske maritime industri har de seneste år været udfordret på grund af meget lav efterspørgsel efter nybyggede fragtskibe og dermed lav ordretilgang til værfterne i Asien. Desuden har industrien været udfordret af krisen i offshore-industrien. Tallene i rapporten indikerer dog, at industrien stort set har været i stand til at fastholde produktions- og eksportniveauerne samt beskæftigelsen fra 2016 til 2017.

”At industrien har kunne fastholde arbejdspladser samt produktions- og eksportniveauer trods afmatning i aktivitetsniveauet på især det asiatiske skibsbygningsmarked, skyldes formentlig, at industrien har været i stand til at finde nye markeder bl.a. inden for et aktivt europæisk nybygningsmarked for krydstogtskibe og andre specialfartøjer, og at industrien har været i stand til at forny produkt- og serviceudbuddet, herunder bl.a. inden for miljø- og klimavenlig skibsfart”, sigerJenny N. Braat.

Rapporten viser desuden også, at den maritime udstyrsindustri er blandt de blå erhverv med den højeste gennemsnitlige produktivitetsvækst på hele 5,1 pct. årligt i perioden 2005-2015.

”Rapporten peger på, at den maritime industri oplever en stigning i tilgangen af særligt unge under 29 år. Det er en udvikling, der er meget glædelig, da industrien i den grad efterspørger arbejdskraft. Jeg tror bestemt, at den øgede synliggørelse af, at vi som industri har noget særligt at byde på i forhold til udviklingsmuligheder og arbejdsforhold for de unge og ikke mindst et formål som en af de bannerførende industrier i den grønne udvikling på transportområdet er med til, at flere søger i vores retning”, sigerJenny N. Braat.

Læs hele rapporten HERKlik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime DanmarkSeneste nyt

- Fayard får bøde på 80.000 for dødsulykke
- Eksplosion på skrotværft koster igen liv
- Lukning af fabrik dyr for Maersk Container
- Hirtshals Yard får markant indsprøjtning
- Ny MAN-chef har fokus på CO2 neutralitet
- Dansk maritim forskning på klar førsteplads
- Medie: VW vil sælge MAN Energy Solutions
- Vestas henter ny topchef i Hempel
- EUC Nords maritime læringsmiljø navngivet
- Nedsat arbejdstid på Flensborg Værft
- Skibskopi skal gøre det mere realistisk
- Leveranceproblemer sender Karstensen ned


Dagens mest læste

- Nyt lys over tragisk ulykke på Maersk-skib
- Krængende MSC-containerskib evakueret
- Fayard får bøde på 80.000 for dødsulykke
- Maersk: "Vi har fået en god start på 2019"
- Maersk vil tilbagekøbe aktier for 10 mia. kr


Ugens mest læste

- 2. officer falder overbord fra Maersk-skib
- Ni år gammelt containerskib skrottes
- Maersk bestiller op til ti nye feeder-skibe
- Povl Anker skal males i 1978-farver
- Transportbånd kollapser over skib
- Fejlskøn og kursændring skyld i kæntring
- Undervandsdroner kan have placeret miner
- Ny hurtigrute på vej i ø-havet
- Vraget af det sidste slaveskib fundet
- Incat bygger verdens største alu-katamaran
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst