Klik venligst
danskerederier.gif

Den danske maritime industri klarer sig godt

Den danske maritime industri klarer sig godt

Torsdag 28. februar 2019 kl: 11:47


En ny rapport fra Søfartsstyrelsen viser, at Det Blå Danmark fortsat betyder meget for dansk økonomi. De blå erhverv beskæftiger tilsammen lige under 100.000, har en produktion på 327 mia. kr. og eksporterer for samlet 232 mia. kr.

”Den nye rapport - Beskæftigelse og produktion i Det Blå Danmark 2018 - bekræfter endnu engang, at den maritime industri en vigtig delsektor inden for Det Blå Danmark og dermed for hele Danmark. Den maritime industri skaber sammen med gruppen af hjælpevirksomheder flest blå arbejdspladser i Danmark og holder sig, trods en svag tilbagegang, lige under 40.000 beskæftigede”, siger Jenny N. Braat, administrerende direktør i Danske Maritime.

Aktivitetsniveauet i den danske maritime industri har de seneste år været udfordret på grund af meget lav efterspørgsel efter nybyggede fragtskibe og dermed lav ordretilgang til værfterne i Asien. Desuden har industrien været udfordret af krisen i offshore-industrien. Tallene i rapporten indikerer dog, at industrien stort set har været i stand til at fastholde produktions- og eksportniveauerne samt beskæftigelsen fra 2016 til 2017.

”At industrien har kunne fastholde arbejdspladser samt produktions- og eksportniveauer trods afmatning i aktivitetsniveauet på især det asiatiske skibsbygningsmarked, skyldes formentlig, at industrien har været i stand til at finde nye markeder bl.a. inden for et aktivt europæisk nybygningsmarked for krydstogtskibe og andre specialfartøjer, og at industrien har været i stand til at forny produkt- og serviceudbuddet, herunder bl.a. inden for miljø- og klimavenlig skibsfart”, sigerJenny N. Braat.

Rapporten viser desuden også, at den maritime udstyrsindustri er blandt de blå erhverv med den højeste gennemsnitlige produktivitetsvækst på hele 5,1 pct. årligt i perioden 2005-2015.

”Rapporten peger på, at den maritime industri oplever en stigning i tilgangen af særligt unge under 29 år. Det er en udvikling, der er meget glædelig, da industrien i den grad efterspørger arbejdskraft. Jeg tror bestemt, at den øgede synliggørelse af, at vi som industri har noget særligt at byde på i forhold til udviklingsmuligheder og arbejdsforhold for de unge og ikke mindst et formål som en af de bannerførende industrier i den grønne udvikling på transportområdet er med til, at flere søger i vores retning”, sigerJenny N. Braat.

Læs hele rapporten HERKlik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime DanmarkSeneste nyt

- Værft ramt af regnskabsrod på 100 mio. kr.
- Dyrt at hæve sunket norsk flydedok
- Færøsk færge udstyres med en bådvinge
- Milliontilskud til udvikling af miljøteknologi
- Faldende overskud i Viking efter Norsafe
- Ny delelærling får sit svendebrev
- Hvide Sande Shipyard åbner ny afdeling
- Norge går hele vejen i den grønne omstilling
- Christina Ørskov forlader toppost i Orskov
- Hempel får kæmpebøde for bestikkelse
- Søren K. Nielsen ny CEO for Svanehøj
- Markant faldende overskud i Fayard


Dagens mest læste

- Krydstogtskib evakueres ud for Norge
- Krydstogtskib på vej mod havn i Molde
- Polak containerterminal opkøbt af Singapore
- 30-året for Exxon Valdez katastrofen


Ugens mest læste

- Containerskib kæntrer i Bandar Abbas
- Færøsk færge udstyres med en bådvinge
- Gammel dansk færge i canadiske problemer
- Krydstogtskib evakueres ud for Norge
- Plastoprydningsprojekt er gået i stå
- Brand om bord på tankskib i Østersøen
- Krydstogtskib på vej mod havn i Molde
- Flydende atomkraftværft skrottet
- Flere detaljer om ny hurtigfærge til Samsø
- Danskbygget FPSO sendes nu til skrotning
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst