Klik venligst
danskerederier.gif

Kolding: Det første underskud i moderne tid

Kolding: Det første underskud i moderne tid

Onsdag 20. marts 2019 kl: 15:20


Kolding Havn kom ud af 2018 med et minus på 700.000 kroner, det første underskud i moderne tid. Det sker som følge af, at de undersøgelser der i 2018 er foretaget med henblik på en udvidelse af havnearealerne skal bogføres som en driftsudgift.

”Det er omkostninger, som normalt bliver bogført som investeringer i havneanlæg med løbende afskrivninger, men nu, hvor planerne på baggrund af Kolding Byråds beslutning ikke bliver ført ud i livet, skal disse omkostninger ifølge regnskabsloven flyttes over på driften. Det belaster årets regnskabsmæssige resultat i 2018, og det er årsagen til, at vi i år kommer ud med et negativt resultat”, siger havnedirektør Anders Vangsbjerg Sørensen, som vurderer, at resultatet ellers havde været et pænt millionoverskud.

2018 var på flere måder et begivenhedsrigt år for Kolding Havn. Omkring 500 fragtskibe og 1.255.000 tons gods gav Kolding Havn en omsætning på 32 mio. kr. Havnen kunne dermed for tredje år i træk sætte ny omsætningsrekord.

Derudover kunne Kolding Havn fejre 175-års jubilæum, og kort efter modtog medarbejdere og virksomheder på havnen beskeden om, at byrådet havde besluttet at nedlægge erhvervshavnen senest i år 2043.

”Det kan virke som en lang tidshorisont, men det har allerede konsekvenser nu, hvor byrådets beslutning blandt andet afspejler sig i det økonomiske resultat for 2018,” siger Anders Vangsbjerg Sørensen.

De primære årsager til den rekordstore omsætning er det gode samarbejde med havnens 17 erhvervsvirksomheder, som blandt andre tæller de tre skibsagenter Grau Shipping, Svane Shipping og H. Daugaard.

”Det er Kolding Havn, der ejer havnearealerne, kranerne og stiller de nødvendige faciliteter til rådighed, men det er oftest de tre skibsagenter, der står for forbindelsen til transportørerne og mange andre aktører. Går det godt for skibsagenterne, går det derfor godt for Kolding Havn og vice versa”, siger Anders Vangsbjerg Sørensen.

Hertil kommer, at havnebestyrelsens satsning på udvalgte godstyper inden for cirkulær økonomi og den fokuserede strategi om at skabe en førende specialhavn ligeledes har været afgørende for omsætningsrekorden i 2018.

”På Kolding Havn havde vi gerne fortsat udviklingen endnu 175 år, men set i lyset af at de 17 virksomheder, som i dag har deres ansatte, aktiver og aktiviteter på havnens arealer, skal være ude inden for knap 25 år, så er det ikke sikkert, at det giver mening at fortsætte den udvikling, vi havde arbejdet på”, siger Anders Vangsbjerg Sørensen.
Enkelte elementer fra masterplanen vil kunne anvendes på trods af byrådets beslutning om at lukke havnen, men det kan blive vanskeligt at fastholde vækst og jobs på Kolding Havn i fremtiden, erkender bestyrelsesformand Asger Christensen.

”Med byrådets beslutning vil Kolding Havns opgave de kommende år snarere være at afvikle frem for at udvikle erhvervshavnen”, siger bestyrelsesformanden.

Kilde: Kolding Havn


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime DanmarkSeneste nyt

- Brand på skib i norsk olieterminal slukket
- Marseilles investerer 150 mio i renere luft
- Aalborg Havn igangsætter stor udvidelse
- Maersk investerer i digital fragt-teknologi
- Infrastruktur til el-færger skal på plads
- Havn: Brexit vil flytte gods til containerskibe
- Korsør vil levere grøn strøm til skibene
- Kommune køber Middelfart Trafikhavn
- Johnson bevilger Brexit-penge til havne
- Politisk drama kan fremrykke landstrøm
- Følg stor havneudvidelse i direkte billeder
- Grønlandske havne oplagte som US-baser


Dagens mest læste

- Droneangreb kan ramme tankmarkedet
- Ny pressechef hos Danske Maritime
- Italien åbner igen op for migranter


Ugens mest læste

- Video: Mærsk-skibe forliser ud for Frankrig
- Værdifulde mineraler fundet ud for Grønland
- Video: Bugserbåd vædrer udflugtsbåd
- Det kan tage måneder at fjerne bilskib
- Fire savnes efter kæntring
- Trosse sprang og dræbte kaptajn
- Ny beslutning: Vil selv bygge 10 megaskibe
- De sidste fire besætningsmedlemmer reddet
- Russisk skib tilbageholdt af Søfartsstyrelsen
- Briterne kopierer OMT-design på fregatter
Klik venligst
Klik venligst