Klik venligst
danskerederier.gif

Fremtidens maritime stjerner er nu fundet

Fremtidens maritime stjerner er nu fundet

Torsdag 21. marts 2019 kl: 16:00


Det var næsten som at træde ind i et afsnit af Løvens Hule, da den maritime branche onsdag var samlet i Aalborg for at finde de fem mest innovative og sprudlende iværksættere, som skal være med i trænings- og udviklingsforløbet Maritime Stars.

10 finalister fik hver præcis 24 minutter til at overbevise 16 fyrtårnsvirksomheder om, at netop deres maritime forretningsidé er så god og fremtidssikret, at den fortjener at indgå i et videre forløb med det nordjyske, maritime udviklingscenter MARCOD. Og fem start-up-virksomheder leverede så gode præsentationer, at de nu kan se frem til et 9 måneders udviklingsforløb.

De fem deltagere i Maritime Stars er: Dry Bulk Chemicals, Upteko, C-LOG, Optimum Voyage og Frugal Technologies.

• Dry Bulk Chemicals
Har udviklet en cloudbaseret handelsplatform, der kobler rederier og leverandører sammen og derved optimerer indkøbsprocessen.

• Upteko
Producerer droner og software til offshore. Udnytter moderne teknologi til at løse opgaver indenfor inspektioner, redning, etc.

• C-LOG
Har udviklet en digital platform, der sikrer tværorganisatorisk samarbejde mellem redere og crew. Sikrer smart håndtering af f.eks. crew, kompetence og kapacitet.

• Optimum Voyage
Udvikler IT-service, der leverer ruteoptimering til skibsfarten på baggrund af bl.a. geografi, hastighedsprofil, vejr, vanddybder og ECA-zoner.

• Frugal Technologies
Udvikler grøn miljøteknologi til skibsfarten – avanceret IoT/Big Data løsning, der arbejder i feltet mellem motor og propel. Dynamisk optimering med markante brændstofbesparelser for rederierne.

Fælles for alle fem deltagere er, at de pitchede idéer, som kan implementeres direkte i den maritime branche. Og det vækker glæde hos Industriens Fond, der sammen med Den Europæiske Socialfond, står for økonomien i projektet.

”Et program som Maritime Stars løfter flere opgaver. Først og fremmest styrkes iværksættervirksomhederne gennem et målrettet vækstforløb. Men derudover samarbejder iværksætterne tæt med den etablerede industri, og på den måde får de uvurderlig sparring og adgang til viden og nyttige faciliteter”, siger adm. direktør i Industriens Fond, Thomas Hofman-Bang.

”Samtidig er iværksætterne et frisk pust i branchen og kan bane vejen for innovation – også hos de etablerede virksomheder. Det vil styrke Det Blå Danmarks konkurrenceevne og stille både nye og gamle virksomheder stærkere.”

De fem deltagere får nu en unik mulighed for at få sparring, ekspertise, hjælp og vejledning af de 16 fyrtårnsvirksomheder, der ud over at være dommere i udvælgelsen, også skal fungere som mentorer for iværksætterne. Og hos fyrtårnene glæder man sig til det videre samarbejde.

Disse fyrtårnsvirksomheder deltager i Maritime Stars:

Alfa Laval, Danske Rederier, Danfoss, DESMI, DFDS, Fjordline, Gatehouse, Hoyer Motors, Logimatic, Maersk Tankers, MAN Energy Solutions, Terntank, Viking Life-Saving Equipment, Wrist Ship Supply, World Marine Offshore, Wärtsila Danmark.

”Dagen i dag har været en tour de force i maritim innovation og jeg synes, vi har fået et bredt udsnit af forskellige start-ups i branchen. Nu er det vores opgave som er at byde ind med et kæmpe netværk, masser af erfaringer, og så har vi en ret god indsigt i teknologi i industrien”, siger Thomas Clausen, der er Digital Chef i Alfa Laval.

Hos MARCOD, der faciliterer hele projektet, kan man heller ikke få armene ned.

”Det er en kæmpe fornøjelse at se alle de dygtige iværksættere, som arbejder hårdt for at skabe løsninger for den maritime branche. Nu kan vi i første omgang arbejde videre med fem af dem, og så kan vi glæde os over, at vi også skal finde maritime stjerner både til næste år og igen i 2021”, siger direktør i MARCOD, Christine Lunde.

Træningsforløbet med Dry Bulk Chemicals, C-LOG, Upteko, Optimum Voyage og Frugal Technologies går i gang til april og frem til jul.

Du kan læse meget mere om projektet HER

www.maritimestars.dk

Kilde: Maritime Stars


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime DanmarkSeneste nyt

- Dan-Bunkering sag vokser sig større
- Danske Rederier lancerer lederuddannelse
- Odin Diving etablerer sig i Frederikshavn
- Monjasa leverer første last 0,5 pct. olie
- Bornholm samler maritime services i app
- Ny hotline skal hjælpe søfarende
- Hård kritik af lodsbåd fra sejler
- Nye regler for sundhedsbeviser
- Hækkerup kritiserer i Dan-Bunkering sag
- Maersk vil øge investeringer i logistik
- Fredriksen og Trafigura i bunkersamarbejde
- Ny formand for Maskinmestrenes Forening


Dagens mest læste

- Droneangreb kan ramme tankmarkedet
- Ny pressechef hos Danske Maritime
- Italien åbner igen op for migranter


Ugens mest læste

- Video: Mærsk-skibe forliser ud for Frankrig
- Værdifulde mineraler fundet ud for Grønland
- Video: Bugserbåd vædrer udflugtsbåd
- Det kan tage måneder at fjerne bilskib
- Fire savnes efter kæntring
- Trosse sprang og dræbte kaptajn
- Ny beslutning: Vil selv bygge 10 megaskibe
- De sidste fire besætningsmedlemmer reddet
- Russisk skib tilbageholdt af Søfartsstyrelsen
- Briterne kopierer OMT-design på fregatter
Klik venligst
Klik venligst