Claus V. Hemmingsen forlader Maersk

Den viceadministrende direktør i A.P. Møller - Maersk, Claus V. Hemmingsen forlader selskabet ved udgangen af juni. Det skriver selskabet i en meddelelse til fondsbørsen. Claus V. Hemmingsen var også direktør for Energidivisionen, der nu lukkes nu ned.

Claus V. Hemmingsen stopper i Maersk efter 38 år. Foto: A.P. Møller - Maersk.

Claus V. Hemmingsen har stået i spidsen for arbejdet med udskillelsen olie og olierelaterede virksomheder fra A.P. Møller - Maersk.

Nu er dette arbejde færdiggjort, senest med seperationen af Maersk Drilling fra selskabet og dermed lukkes Energidivisionen ned.

Og dermed slutter karrieren i Maersk for Claus V. Hemmingsen, der kom til selskabet i 1981 som shippingelev. Han har igennem årene haft forskellige ledelsesstillinger, herunder CEO i Maersk Drilling A/S. I 2007 blev han en del af Executive Board og har været Vice CEO i APMM og CEO i Energidivisionen siden 2016.

"På vegne af bestyrelsen vil jeg takke Claus Hemmingsen for hans betydelige resultater i spidsen for seperationen af vores olie og olierelaterede forretninger, som han har gjort med den største respekt for historien og arven i de individuelle selskaber, samtidig med at sikre et fundament for deres fortsatte vækst og fremgang uden for A.P. Møller - Maersk," udtaler bestyrelsesformand Jim Hagemann Snabe.

"Vi har nu afsluttet opgaven med at finde nye, strukturelle løsninger for størstedelen af A.P. Møller - Maersks energiforretninger, som sikrer, at de fortsat kan udvikle sig og vokse i nye ejerskabsstrukturer. Jeg er stolt af de resultater, som energidivisionen som et hold og mine kolleger i vores olie- og olierelaterede forretninger har opnået," udtaler Claus V. Hemmingsen i meddelelsen.

Topchef Søren Skou, A.P. Møller - Maersk: "Jeg har kendt Claus siden 1985. Vi kom ind i direktionen på samme tid, og vi har haft et tæt samarbejde i forbindelse med transformationen af A.P. Møller - Maersk de seneste to et halvt år. Jeg har virkelig nydt vores samarbejde og venskab. Claus er personificeringen af værdierne i A.P. Møller - Maersk, og han er en fremragende leder, der på flere områder er kommet med betydningsfulde bidrag til selskabet."

Claus V. Hemmingsen er i portrætter blevet beskrevet som den fødte, moderne leder med en afslappet og uformel ledelsesstil. Han beskrives som fagligt stærk, imødekommende og rådende over en enorm arbejdskapacitet.

Nu slutter han en 38 år lang rejse i A.P. Møller - Maersk - eller næsten.

Han fortsætter nemlig som formand for Maersk Drilling, der går på børsen torsdag som selvstændig virksomhed.

Ud over sit arbejde i Maersk har Claus V. Hemmingsen i mange år været næstformand i Danske Rederier, ligesom han varetager posten som formand for bestyrelsen i DFDS.

Direktionen (Executive Board) i A.P. Møller - Maersk vil efter Claus V. Hemmingsens afgang bestå af CEO Søren Skou, CFO Carolina Dybeck Happe, Vincent Clerc, Søren Toft og Morten Engelstoft.

Kilde: A.P. Møller - Maersk

Relateret indhold

25.04.2024Maritimedanmark.dk

Lars Jespersen genvalgt som formand for DSHV

25.04.2024Maritimedanmark.dk

Houthierne har genoptaget angreb - Maersk-skib var mål

24.04.2024Maritimedanmark.dk

Røde Hav-konflikten øger skibes CO2-udledning dramatisk

24.04.2024Maritimedanmark.dk

MSC lægger mia-bud på norsk bilrederi

24.04.2024Maritimedanmark.dk

Ø-færge ude af drift på grund af uheld med dok

24.04.2024Maritimedanmark.dk

Medier: Danske rederier har sejlet med russisk olie

23.04.2024Maritimedanmark.dk

Svensk flådechef: Den russiske skyggeflåde mistænkes for at spionere

22.04.2024Maritimedanmark.dk

Forberedelserne til fremtidens digitale søkort går i gang

Jobmarked

Se alle

Thyborøn-Agger Færgefart

Navigatør søges til fast stilling

Thyborøn-Agger Færgefart søger navigatør med tiltrædelse snarest muligt.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

30.05.2024

MARPRO Search & Selection

Customer Success Manager

In this job, you would be joining a rapidly growing software company delivering vessel performance monitoring and route optimization services to the International tramp shipping industry.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

MARPRO Search & Selection

Payroll Controller

Are you ready to take on the responsibility as part of our Marine Payroll team for a diverse fleet and various nationalities? Together we are ensuring accurate marine payroll and compliance with regulations, barging agreements, and processes. You will be a key figure for the seafarers and their payroll, working closely with your colleagues in the Marine Payroll team and the crewing department to deliver seamless payroll processing.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Aarhus Maskinmesterskole

Aarhus Maskinmesterskole søger engagerede undervisere med tekniske og maritime kompetencer

Aarhus Maskinmesterskole er en maritim videregående uddannelsesinstitution, der uddanner professionsbachelorer (maskinmestre) og produktions- og automationsteknologer til fremtidens tekniske ledere.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

12.05.2024

MARPRO Search & Selection

Hydrographic Surveyor

Are you an experience Hydrographic Surveyor looking for an exciting opportunity to contribute to a dynamic and expanding department?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

ROYAL ARCTIC LINE

Navigatører, maskinmestre, catering-officerer og skibsassistenter

Drømmer du om at opleve Grønland og få erfaring med sejlads i arktisk farvand, så søger Royal Arctic Line netop nu enkelte navigatører, maskinmestre, catering-officerer og skibsassistenter.

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Fiskeristyrelsen

Kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen

Interesserer du dig for gastronomi, kost og ernæring? Har du lyst til at sejle og samtidig lave sund mad? Så er der et ledigt job som kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Fiskeristyrelsen søger en 1. styrmand/overstyrmand som afløser

Er du en velkvalificeret styrmand eller overstyrmand? Er du omstillingsparat og serviceminded? Vil du bidrage til at opfylde styrelsens ambition om at drive en kompetent offentlig virksomhed med klar og effektiv forvaltning af både kontrol- og tilskudsområdet? Så søger Fiskeristyrelsen en styrmand på afløservilkår.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Skibsassistent til fiskerikontrolskibet Nordsøen i Fiskeristyrelsen

Er du en velkvalificeret sømand? Og har du interesse for fiskerikontrol og søredning? Så har vi i Fiskeristyrelsen en ledig stilling som skibsassistent.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

09.05.2024

Københavns Maskinmesterskole

Maskinmesterskolen København (MSK) søger en faglærer til vores værkstedsforløb i Sisimiut, Grønland.

Vær med til at forme fremtidens maskinmestre, der er klædt på til at lede vejen inden for det maritime område og grøn omstilling, bæredygtighed og energioptimering. Vær med til at gøre en forskel – i dag og for fremtiden!

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bliv opdateret med maritimedanmark.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra den maritime branche. Vi leverer nyhedsoverblikket og fagligheden, gode jobtilbud og faglige events. Hver dag,

Se flere temaer

Events

Se alle