Klik venligst
danskerederier.gif

Heftig aktivitet på Frederikshavn Havn

Heftig aktivitet på Frederikshavn Havn
Yderst på arealet skal olieterminalen etableres. På billedet ses også den nye 90 meter brede skibsrampe.

Mandag 8. april 2019 kl: 09:58


Efter udvidelsen af Frederikshavn Havn med Etape 1 er virksomhederne nu i fuld gang med bygge- og anlægsaktiviteter på det 330.000 kvm store baglandsareal. Fire store projekter vil resultere i mere en 300 direkte arbejdspladser og mindst 200 følgejobs.

“Fundamentet blev indviet i september, og virksomhederne er nu ved at etablere sig på deres arealer. Det er store projekter, som tager tid, men aktiviteterne kommer i gang efter planen, og vi kan se frem til mere end samlet set 500 nye arbejdspladser på havnen,” siger Niels Bay Christensen, erhvervsdirektør i Erhvervshus Nord. 

Det mest omtalte projekt er Modern American Recycling Services (M.A.R.S), der er ved at klargøre sit site til at løse opgaver inden for miljørigtig ophugning af skibe og boreplatforme. Sitet bliver det første i Europa, der er etableret fra bunden med fokus på recycling. Projektet indeholder etablering af Europas bredeste skibsrampe på 90 meter, så M.A.R.S kan trække skibe og platforme på land i ét stykke. M.A.R.S forventer at starte deres produktion op i 3. kvartal 2019.

Stena Oil er i gang med at etablere, hvad der bliver Skandinaviens største terminal for bunkerolie. Etableringen af olieterminalen er lige nu i udbud og den ventes at være klar til drift om knap to år i 4. kvartal 2020.

Køge-virksomheden Global Green Developer er i gang med at bygge fem pakhuse og produktionsfaciliteter på hver 2.000 kvm. på det nye areal. De skal blandt andet huse bulkvarer som korn, foderstoffer, biobrændsel og gødning og for ventes færdige i 3. kvartal i år.

“For at få yderligere vækst hos de maritime service- og reparationsvirksomheder, skal vi have flere skibe ind, som skal laste eller losse. Skibe går ikke går i dok, når de er fuldt lastet. Så selvom der sejler 90.000 skibe forbi, skal de have et formål med at komme i havn, hvor de så samtidig kan få lavet reparationer og udbedringer. Aktiviteter som Global Green Developer og Stena Oil har derfor også en effekt for det omkringliggende erhverv,” forklarer Mikkel Seedorff Sørensen, adm. direktør Frederikshavn Havn.

Endelig er Orskov Yard i gang med at etablere en fjerde flydedok, som efter planerne kan tages i brug i løbet af 2021, når Frederikshavn Havn har færdiggjort det nødvendige kajanlæg. Orskov Yard forventer at kunne skabe mellem 50 og 100 arbejdspladser med den nye dok.

Kilde: Erhvervshus Nord


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime DanmarkSeneste nyt

- Brand på skib i norsk olieterminal slukket
- Marseilles investerer 150 mio i renere luft
- Aalborg Havn igangsætter stor udvidelse
- Maersk investerer i digital fragt-teknologi
- Infrastruktur til el-færger skal på plads
- Havn: Brexit vil flytte gods til containerskibe
- Korsør vil levere grøn strøm til skibene
- Kommune køber Middelfart Trafikhavn
- Johnson bevilger Brexit-penge til havne
- Politisk drama kan fremrykke landstrøm
- Følg stor havneudvidelse i direkte billeder
- Grønlandske havne oplagte som US-baser


Dagens mest læste

- Droneangreb kan ramme tankmarkedet
- Ny pressechef hos Danske Maritime
- Italien åbner igen op for migranter


Ugens mest læste

- Video: Mærsk-skibe forliser ud for Frankrig
- Værdifulde mineraler fundet ud for Grønland
- Video: Bugserbåd vædrer udflugtsbåd
- Det kan tage måneder at fjerne bilskib
- Fire savnes efter kæntring
- Trosse sprang og dræbte kaptajn
- Ny beslutning: Vil selv bygge 10 megaskibe
- De sidste fire besætningsmedlemmer reddet
- Russisk skib tilbageholdt af Søfartsstyrelsen
- Briterne kopierer OMT-design på fregatter
Klik venligst
Klik venligst