Klik venligst
danskerederier.gif

Havnechef første professor i havneudvikling

Havnechef første professor i havneudvikling
Aalborg Havns udviklingschef, Jesper Raakjær, bliver landets første professor i havneudvikling.

Torsdag 11. april 2019 kl: 10:55


Aalborg Havns udviklingschef, Jesper Raakjær, er udnævnt til professor i havneudvikling ved Aalborg Universitet (AAU). Med udnævnelsen vil AAU bygge bro mellem universitets satsning på det det maritime forskningsområde og Aalborg Havns ambitioner om at opbygge et videncenter for havnedrift og udvikling.

Aalborg Universitet har gennem de seneste år arbejdet mod at videreudvikle universitets forsningscenter, Innovative Fisheries Management, til et forskningscenter med et bredere integreret maritimt perspektiv.

Det førte i efteråret til, at centret skiftede navn til Center for Blue Governance og det er med udgangspunkt i den nye retning, at AAU har udnævnt Jesper Raakjær som landets første professor i havneudvikling.

“Center for Blue Governance vil bidrage til dybdegående forståelse af maritime forvaltningsstrukturer og processer til søs, i kystområder og på havne. Det sker med henblik på at designe og udvikle legitime forvaltningsordninger til at styre maritime aktiviteter og kontrollere deres konsekvenser,” siger AAU-professor Jan P. M. van Tatenhove, der siden august har ledet Center for Blue Governance, og fortsætter:

“Jesper Raakjær spiller en afgørende rolle for udviklingen af instituttets forskning inden for maritim forvaltning og dens institutionalisering og dynamik. Mere specifikt bliver han ankermand i forhold til havneudvikling, hvilket blandt andet inkluderer bæredygtighed (miljø, økonomi og socialt), netværk mellem havne og forståelse af regionaliseringsprocesser.”

Jørgen Raakjær er ansat i en deltidsstilling på AAU for at bidrage til at bygge bro mellem universitet og verden udenfor og skabe en sammentænkning af konkret erhvervsudvikling på havnen og dets bagland med den nyeste forskning inden for havneudvikling og erhvervsøkonomi.
Og det ligger ifølge den adm. direktør for Aalborg Havn A/S, Claus Holstein, fint i tråd med havnens udvikling.

“Den traditionelle havnefunktion er under forandring, og havnedrift vil i fremtiden handle om langt mere end blot gods over kaj og om at servicere søgående transport af varer og råstoffer. Det er Aalborg Havns ambition at være et ultramoderne logistikcenter og en partner for erhvervslivet, der servicerer såvel produktionsvirksomheder i erhvervsparken som skibe på vandsiden. Faktisk tror vi netop på, at landsiden kommer til at bidrage til størstedelen af den fremtidige vækst og jobskabelse på havnen,” siger Claus Holstein.

Jesper Raakjær har været udviklingschef i Aalborg Havn siden 2016, hvor han kom fra netop AAU, hvor han var professor fra 2000 til 2016.

Kilde: Aalborg Havn


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime DanmarkSeneste nyt

- Svitzer-mandskab vil ikke arbejde gratis
- CMP Malmø bliver havn for Containerships
- Isen smelter:Ny containerterminal på Island
- Afgift skal formindske skrald i havet
- Svenskerne kommer hurtigere til Shanghai
- Fokus på blockchain-potentiale i blå sektor
- Tilbagegang for Associated Danish Ports
- Faldende overskud i Lindø Port of Odense
- Global opvarmning skaber ny islandsk havn
- Havnechef første professor i havneudvikling
- Krydstogtskibe på vej til Hanstholm
- Østersøen hitter blandt krydstogtgæster


Dagens mest læste

- Rekordstort skib gennem Panamakanalen
- Flydende raketplatform taber løfteraket
- Svitzer udvider aktiviteterne i Brasilien


Ugens mest læste

- Skib tæt på at kæntre pga dårlig lastning
- Gigant rederi risikerer “katastrofe”
- Spansk patrulje befrier kapret skib
- Svitzer-mandskab vil ikke arbejde gratis
- Nyt dansk rederi modtager første skib
- Nigeria tager sikkerhedsvagter til fange
- Alle norske offshore supply skibe i arbejde
- Første fotos: Color Hybrid på vandet
- Kina tager ny laser-kanon i brug
- Redningsaktionen bliver helt elektrisk
Klik venligst
Klik venligst