Klik venligst
danskerederier.gif

Havnechef første professor i havneudvikling

Havnechef første professor i havneudvikling
Aalborg Havns udviklingschef, Jesper Raakjær, bliver landets første professor i havneudvikling.

Torsdag 11. april 2019 kl: 10:55


Aalborg Havns udviklingschef, Jesper Raakjær, er udnævnt til professor i havneudvikling ved Aalborg Universitet (AAU). Med udnævnelsen vil AAU bygge bro mellem universitets satsning på det det maritime forskningsområde og Aalborg Havns ambitioner om at opbygge et videncenter for havnedrift og udvikling.

Aalborg Universitet har gennem de seneste år arbejdet mod at videreudvikle universitets forsningscenter, Innovative Fisheries Management, til et forskningscenter med et bredere integreret maritimt perspektiv.

Det førte i efteråret til, at centret skiftede navn til Center for Blue Governance og det er med udgangspunkt i den nye retning, at AAU har udnævnt Jesper Raakjær som landets første professor i havneudvikling.

“Center for Blue Governance vil bidrage til dybdegående forståelse af maritime forvaltningsstrukturer og processer til søs, i kystområder og på havne. Det sker med henblik på at designe og udvikle legitime forvaltningsordninger til at styre maritime aktiviteter og kontrollere deres konsekvenser,” siger AAU-professor Jan P. M. van Tatenhove, der siden august har ledet Center for Blue Governance, og fortsætter:

“Jesper Raakjær spiller en afgørende rolle for udviklingen af instituttets forskning inden for maritim forvaltning og dens institutionalisering og dynamik. Mere specifikt bliver han ankermand i forhold til havneudvikling, hvilket blandt andet inkluderer bæredygtighed (miljø, økonomi og socialt), netværk mellem havne og forståelse af regionaliseringsprocesser.”

Jørgen Raakjær er ansat i en deltidsstilling på AAU for at bidrage til at bygge bro mellem universitet og verden udenfor og skabe en sammentænkning af konkret erhvervsudvikling på havnen og dets bagland med den nyeste forskning inden for havneudvikling og erhvervsøkonomi.
Og det ligger ifølge den adm. direktør for Aalborg Havn A/S, Claus Holstein, fint i tråd med havnens udvikling.

“Den traditionelle havnefunktion er under forandring, og havnedrift vil i fremtiden handle om langt mere end blot gods over kaj og om at servicere søgående transport af varer og råstoffer. Det er Aalborg Havns ambition at være et ultramoderne logistikcenter og en partner for erhvervslivet, der servicerer såvel produktionsvirksomheder i erhvervsparken som skibe på vandsiden. Faktisk tror vi netop på, at landsiden kommer til at bidrage til størstedelen af den fremtidige vækst og jobskabelse på havnen,” siger Claus Holstein.

Jesper Raakjær har været udviklingschef i Aalborg Havn siden 2016, hvor han kom fra netop AAU, hvor han var professor fra 2000 til 2016.

Kilde: Aalborg Havn


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime DanmarkSeneste nyt

- Grønlandske havne oplagte som US-baser
- Verdens største kran ankommer til Esbjerg
- Venstre-mand ny formand for Kolding havn
- Mød Søfartsstyrelsen til Maritime Kulturdage
- Hamborg Havn fortsætter væksten
- Der flyttes mere gods på Aabenraa Havn
- Rederi afslutter stor opgave i Torshavn
- Digital platform skal effektivisere havne
- Shanghai Havn verdens bedst forbundne
- Storbritannien vil etablere 10 frihavne
- Cosco overhaler APMT på terminalmarkedet
- Esbjerg Havn ser muligheder ved Brexit


Dagens mest læste

- Iransk tanker nu på vej mod Tyrkiet
- Rederi afviser nordlig rute af klima-hensyn
- To ugers ophold på Ocean Viking slutter


Ugens mest læste

- Stort krydstogtskib forlader tysk værftshal
- 400 evakueret efter grundstødning
- Iransk tankskib på Middelhavet i knibe
- USA advarer - tankskib slukker for AIS
- Verdens største kran ankommer til Esbjerg
- Elbe nr. 5 skal repareres i Hvide Sande
- Så kan brandene bare komme an
- Whisky-færge skal redde eksporten
- Grønlandske havne oplagte som US-baser
- Titanic’s vrag er ved at gå til
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst