Klik venligst
danskerederier.gif

Flere eldrevne havnebusser til København

Flere eldrevne havnebusser til København

Søndag 14. april 2019 kl: 09:00


Arriva Danmark, der i juli sidste år bestilte fem nye eldrevne havnebusser til København, hvor de fra næste år skal erstatte de dieseldrevne havnebusser der i dag besejler en del af den indre havn, har nu udvidet ordren med yderligere to eldrevne havnebusser.

Ifølge hollandske Damen Shipyards Group, der skal levere de nu syv eldrevne havnebusser, er ordren blevet udvidet fordi Arriva har besluttet at udbygge havnebussernes rutenet i København, så det fra 2020 bliver muligt at tage havnebussen til Nordhavnen.

De fire nye stop på den længere rute betyder, at de nye havnebusser udstyres med en større batteripakke end først planlagt, og at ladernes kapacitet også øges.

De første fem havnebusser leveres som planlagt i slutningen af året, mens de to ekstra leveres i maj 2020.

De nye havnebusser støjer væsentligt mindre både inden i og udenfor. Med de nye eldrevne havnebusser vil det samlede udslip fra alle busserne i den kollektive transport i Københavns Kommune falde med 2,5 procent for CO2, 10 procent for NOx og hele 66 procent for partikler.

De eldrevne havnebusser har alle plads til 80 passagerer, hvor der i dag er plads til mellem 60 og 80 passagerer. Alle de nye havnebusser får store vinduespartier og plads til otte cykler og fire barnevogne eller kørestole.

Redaktionen