Klik venligst
danskerederier.gif

Praktikpladspris til maritim lærlingeordning

Praktikpladspris til maritim lærlingeordning

Torsdag 4. juli 2019 kl: 10:57


Den Maritime Lærlingeordning er blevet belønnet med DI Vendsyssels Praktikpladspris 2019. Ordningen - der blev etableret i 2014 - tæller i dag 13 medlemsvirksomheder, og antallet af lærlinge, som lige nu er under uddannelse, er oppe på 50.

”Prisen går til et enestående initiativ, som er født blandt virksomhederne. Den Maritime Lærlingeordning binder virksomhederne sammen og hæver kvaliteten af de lærlinge, der bliver uddannet i virksomhederne. Ordningen har skabt et godt miljø og et stærkt samarbejde mellem virksomhederne, som blandt andet gør det muligt at oprette stillingen som delelærling”, siger formand Richard Fynbo, DI Vendsyssel.

Med Den Maritime Lærlingeordning er det blevet lettere for den enkelte virksomhed at ansætte en lærling. Det har betydet, at antallet af lærlinge er steget.

”Virksomhederne i vores område gør generelt en stor indsats for at uddanne lærlinge. I trepartsaftalen blev der sat mål for, hvor mange ekstra lærlinge, der skal uddannes i de kommende år, og hvis vi ser på de lokale måltal ligger virksomhederne i Vendsyssel i top. Det betyder ikke, at vi skal læne os tilbage og nyde resultaterne, men vi skal anerkende, at mange virksomheder tager et kæmpe ansvar. Det gælder ikke mindst virksomhederne i den maritime branche”, siger Richard Fynbo, DI Vendsyssel.

Anette Hermann Sørensen er en vigtig årsag til ordningens succes. Hun er ansat som lærlingekoordinator og har sin daglige gang på virksomhederne med udgangspunkt i kontoret hos MARCOD.

”Det er essentielt at kunne skaffe kvalificeret arbejdskraft, og med denne ordning er vi selv med til at uddanne lærlinge og dermed sikre en del af den fremtidige arbejdskraft. Anette har med en håndholdt indsats løst de udfordringer, der opstår undervejs. Uanset om det er kontakten til skolerne, forældrene eller virksomhederne, tager Anette hånd om det. Hun er som ”en mor” for alle vores lærlinge”, siger direktør Christina Ørskov, Orskov Yard.

Partnere i ordningen er: Orskov Yard A/S, MAN Energy Solutions, Hirtshals Yard A/S, Soft & Teknik A/S, Mariendal Electrics, Vestkajens Maskinværksted A/S, KM Automatik ApS, Victor A/S, KS Maskinteknik A/S, SeaMech A/S, Alfa Laval A/S, SL Power A/S og RASI Maskinfabrik A/S. Ordningen faciliteres af MARCOD - Maritimt Center for Optimering og Drift.

Redaktionen


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime DanmarkSeneste nyt

- Værfter sander til i scrubber-installationer
- Værft får dagbøder for at holde tal tilbage
- Titanic-værft på vej til at gå under
- Præsidentbesøg: Mange maritime emner
- Tre døde og flere sårede på Chittagong
- Dansk batteriekspert får norsk kæmpeordre
- Viking sikrer stor ordre til HydroPen
- Roxtec og Solar indgår nyt samarbejde
- Nu mærker oliemarkedet de nye svovlregler
- Praktikpladspris til maritim lærlingeordning
- Fusion kan skabe gigantværft i Kina
- MAN´s dual-fuel har rundet 500.000 timer


Dagens mest læste

- OK - det var godt nok tæt på…
- Molslinjen måtte opgive anløb pga blæst
- DSV Panalpina går i luften mandag


Ugens mest læste

- Dansk fregat dukker uventet op i Australien
- Oslobåden i sjælden manøvre
- Kystvagt reddede kystvagter på inspektion
- MSC Gulsun slår Maersk´s rekord
- Gammel dansk færge klar til at redde liv
- Bornholm:Express 1 medarbejdere utilfredse
- Isbrydere: Fra tilløbsstykke til no-go
- OK - det var godt nok tæt på…
- Containerskib ramt af brand
- 29 kastede sig i vandet fra voldsom brand
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst