Klik venligst
danskerederier.gif

Praktikpladspris til maritim lærlingeordning

Praktikpladspris til maritim lærlingeordning

Torsdag 4. juli 2019 kl: 10:57


Den Maritime Lærlingeordning er blevet belønnet med DI Vendsyssels Praktikpladspris 2019. Ordningen - der blev etableret i 2014 - tæller i dag 13 medlemsvirksomheder, og antallet af lærlinge, som lige nu er under uddannelse, er oppe på 50.

”Prisen går til et enestående initiativ, som er født blandt virksomhederne. Den Maritime Lærlingeordning binder virksomhederne sammen og hæver kvaliteten af de lærlinge, der bliver uddannet i virksomhederne. Ordningen har skabt et godt miljø og et stærkt samarbejde mellem virksomhederne, som blandt andet gør det muligt at oprette stillingen som delelærling”, siger formand Richard Fynbo, DI Vendsyssel.

Med Den Maritime Lærlingeordning er det blevet lettere for den enkelte virksomhed at ansætte en lærling. Det har betydet, at antallet af lærlinge er steget.

”Virksomhederne i vores område gør generelt en stor indsats for at uddanne lærlinge. I trepartsaftalen blev der sat mål for, hvor mange ekstra lærlinge, der skal uddannes i de kommende år, og hvis vi ser på de lokale måltal ligger virksomhederne i Vendsyssel i top. Det betyder ikke, at vi skal læne os tilbage og nyde resultaterne, men vi skal anerkende, at mange virksomheder tager et kæmpe ansvar. Det gælder ikke mindst virksomhederne i den maritime branche”, siger Richard Fynbo, DI Vendsyssel.

Anette Hermann Sørensen er en vigtig årsag til ordningens succes. Hun er ansat som lærlingekoordinator og har sin daglige gang på virksomhederne med udgangspunkt i kontoret hos MARCOD.

”Det er essentielt at kunne skaffe kvalificeret arbejdskraft, og med denne ordning er vi selv med til at uddanne lærlinge og dermed sikre en del af den fremtidige arbejdskraft. Anette har med en håndholdt indsats løst de udfordringer, der opstår undervejs. Uanset om det er kontakten til skolerne, forældrene eller virksomhederne, tager Anette hånd om det. Hun er som ”en mor” for alle vores lærlinge”, siger direktør Christina Ørskov, Orskov Yard.

Partnere i ordningen er: Orskov Yard A/S, MAN Energy Solutions, Hirtshals Yard A/S, Soft & Teknik A/S, Mariendal Electrics, Vestkajens Maskinværksted A/S, KM Automatik ApS, Victor A/S, KS Maskinteknik A/S, SeaMech A/S, Alfa Laval A/S, SL Power A/S og RASI Maskinfabrik A/S. Ordningen faciliteres af MARCOD - Maritimt Center for Optimering og Drift.

Redaktionen


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime DanmarkSeneste nyt

- Travlhed i dansk ballastvand test-center
- Kendte shippingfolk investerer i Bawat
- Glem ikke vedligehold i den grønne bølge
- Folketing kan sikre Danmarks styrkeposition
- Kongsberg fyrer yderligere 180 efter opkøb
- Oliemarkedet tvivler på Saudi Arabiens løfte
- Saudi Arabien hurtigt tilbage til normalen
- Ny pressechef hos Danske Maritime
- Maersk pengetank vil satse på vind
- Maersk vil få produceret let olie i Rotterdam
- Roxtec leverer løsninger til korvetter
- Ny rapport om bæredygtig blå økonomi


Dagens mest læste

- Bunkerselskab taget for at snyde kunderne
- Tide Carrier sag afsluttes med mio-bøde
- Hirtshals havn klar til møller uden tilskud
- IMO 2020 kan give Maersk fordele
- Maersk-CEO mødes med Merkel og Macron


Ugens mest læste

- Krydstogtskib fik lige mast sig igennem ..
- Kaptajn sejlede afsted med ustyrligt skib
- Broen overhørte advarsler i 50 min
- Nu kører det for The Ocean Cleanup
- Oprindelige RAL-skibe sat til salg
- Iransk tankskib brænder i Det Røde Hav
- Stena Saga giver afgørende hjælp
- Rederi: Angreb kom ikke fra Saudi Arabien
- DFDS har modtaget tredje kæmpe ro-ro
- Nye sikkerhedsråd på vej efter eksplosion
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst