Klik venligst
danskerederier.gif

Intelligente droner skal finde fejl på skibe

Intelligente droner skal finde fejl på skibe

Onsdag 9. oktober 2019 kl: 09:56


Et nyt projekt vil udvikle intelligente droner, der på egen hånd er i stand til at genkende mere end 99 pct. af de mulige fejl, der kan være på skibe, når de gennemgår en sikkerhedsinspektion. Kunstigt intelligente droner kan dermed levere mere nøjagtige og objektive resultater end mennesker.

Dronerne har allerede gjort deres indtog i forbindelse med inspektion af skibe, men de skal styres af mennesker og kan alene levere visuelle input. Det vil det nye projekt “Inspectrone” lave om på.

Projektet, der er et samarbejde mellem bl.a. DTU, Force Technology og Lloyd´s Register, har modtaget 11,8 mio. kr. i støtte fra Innovationsfonden og skal resultere i intelligente droner, der er langt mere præcise og effektive end mennesker, når det kommer til inspektion af skibe, skriver DTU i en pressemeddelelse.


“Målet for projektet er at udvikle et selvstyrende system, som skal benytte mange forskelligartede sensorer (både visuelle og berøringsbaserede, fx ultralyd), der skal levere konsistente og regelmæssige inspektionsdata. Teknologien vil ultimativt kunne blive benyttet inden for flere forskellige områder, hvor der kræves inspektion af lukkede, farlige og andre sværttilgængelige områder,” skriver DTU.

Force Technology bidrager med sine ultralydssystemer, der er blandt verdens førende til inspektionsbrug, mens DTU skal udvikle kunstig intelligens, der kan finde fejl på billeder, og via berøring kan teknologien lade dronerne registrere sine omgivelser.
Lloyd´s Register skal levere data om skibene og sikre at resultaterne er tilfredsstillende, mens Dampskibsselskabet NORDEN skal levere de skibe, som projektets droner skal oplæres og testes på.

Målet er at skabe et brugervenligt system, der ikke kræver ekspertbrugere, men selv kan levere objektive og nøjagtige inspektioner.

“Et system, der indeholder menneskelige egenskaber, men som samtidig er mere præcist og objektivt, vil kunne revolutionere skibsinspektioner. Systemet er ikke omkostningstungt og kræver heller ikke eksperter, da der blot skal trykkes på en knap på et skærmbillede. Systemet kan udføre regelmæssige inspektioner og le-vere vitale oplysninger om skibes sundhedstilstand. Jeg er overbevist om, at denne teknologi vil kunne give den danske inspektions- og skibsindustri en førende position på markedet,” siger Evangelos Boukas, universitetsadjunkt ved DTU.

Projektet har et samlet budget på 19,4 mio. kr. og skal løbe i tre år.

Kilde: DTU


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime DanmarkSeneste nyt

- Monjasa leverer nu også i Houston
- Bunkerleverandør blacklistet i Singapore
- SDK Shipping udvider sin forretning
- Lagertanke til Vejle losset i Esbjerg
- Monjasa polstrer kreditten med 1 mia. kr
- Søg om uhævede feriemidler
- Maersk investerer i retur-software
- Monjasa åbner nyt kontor i Angola
- Blue Water i Disney-mode
- Ny topchef på vej i Wrist Supply Service
- Semco vinder aftale med det norske forsvar
- Tech start-up vil disrupte speditør-branchen


Dagens mest læste

- Ankret holdt ikke - fragtskib gik på grund
- Fiskekutter i brand nord for Hanstholm
- Danmark sender fregat til Hormuz Strædet
- V.Group overtager Dania Ship Management
- Lederne Søfart skal have ny formand


Ugens mest læste

- Sjældent set “landgang”
- Dramatisk kran-kollision i Antwerpen
- 14 søfolk reddet i dramatisk aktion
- Fragtskib kæntrer efter kollision
- Krigsskib fundet efter 105 år på havbunden
- Video af dramatisk helikopter-redning
- Datter døber hangarskib med faderens navn
- Krydstogtrederi køber egen tropeø
- LNG-drevet gigant vil sætte ny rekord
- Kæmpe bilskib indvier ny multiterminal
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst