Klik venligst
danskerederier.gif

Marstal Navigationsskole på Ærø søger rektor

Marstal Navigationsskole på Ærø søger rektor

Onsdag 30. oktober 2019 kl: 08:00


Om navigationsskolen
Navigationsskolen har uddannet skippere og skibsførere siden 1860 og har plads til ca. 290 elever og studerende.

Organisationen
Navigationsskolen er en selvejende institution med en bestyrelse. Organisationen består af 3 uddannelsesområder og administrationen. Administrationen består af rektor, prorektor, administrativ leder og 3 administrative medarbejdere, mens undervisningsområdet omfatter 13 undervisere med stor erfaring og unikke undervisningskompetencer inden for det maritime område.

Rektoren refererer til skolens bestyrelse.

De 3 uddannelsesområder er:
1. Navigationsskolens uddannelse af skippere og skibsførere med gode lederkompetencer til hele den maritime verden. Marstal har netop søsat den nye skibsføreruddannelse, der sikrer muligheden for kontinuerligt at arbejde med de studerendes kompetencer set i lyset af den internationale konkurrence og redernes behov. Endvidere kommer også den nye færgenavigatøruddannelse, der for- ventes iværksat i løbet af 2020.

2. HF-søfart, som er en 3-årig gymnasial uddannelse, der foregår i et samarbejde mellem navigationsskolen og VUC-Fyn. Eleverne opnår en hel HF-eksamen og dertil den maritime grunduddannelse.

3. Maritim efteruddannelse, der tilrettelægges efter kundernes behov – i Danmark eller andre steder i verden, hvor kunderne ønsker efteruddannelsen gennemført. Efteruddannelesn er traditionel undervisning eller E-learning.

Skolens vision
Visionen er, at Marstal Navigationsskole i fremtiden vil være en af de vigtigste medspillere, når der tales om maritime uddannelser i Danmark, samt være en betydende spiller inden for maritim efteruddannelse internationalt. Desuden skal Marstal Navigationsskole være Det Blå Danmarks førstevalg, når man søger uddannelse eller oplysning inden for vores kompetenceområde.

Strategiske fokusområder
Skolens overordnede målsætning er defineret i vedtægterne: "Skolens formål er at udbyde undervisning inden for godkendte søfartsuddannelser i overensstemmelse med gældende lovgivning herom. Skolen kan herudover udbyde undervisning og kurser samt drive konsulent- og udviklingsvirksomhed inden for beslægtede områder i begrænset omfang, herunder i samarbejde med andre institutioner eller virksomheder.”

Skolen har endvidere som mål at bevare en levende institution med arbejdspladser på Ærø.

Rektors ansvarsområder og opgaver
Den nye rektor skal have faglig indsigt i undervisningssektoren og være stærkt engageret i institutions- og uddannelsesfaglige spørgsmål. Det vil være en fordel, såfremt den nye rektor har en maritim baggrund og har visioner på det maritime uddannelsesområde.

Rektors ansvar er at medvirke til at sikre skolens fortsatte udvikling af uddannelsestilbud både i dybden og i bredden og at fastholde et stærkt økonomisk fundament for de initiativer, der besluttes iværksat. Det skal ske gennem samarbejde med den øvrige ledelse og medarbejdere, med øvrige maritime skoler og vidensinstitutioner i Det Blå Danmark og gennem et samarbejde med eksterne samarbejdspartnere som f.eks. rederierne.

Centrale opgaver for rektoren
Den nye rektor skal fortsætte det spændende udviklingsarbejde, som skolen aktuelt befinder sig i. Herunder også indgå i samarbejde med øvrige maritime skoler om at hjælpe hinanden, skabe synergier og generelt sikre, at kvaliteten af ud- dannelser inden for den maritime sektor fortsat placerer Danmark blandt verdens absolut bedste. Den seneste tid er der søsat en række uddannelsestiltag, senest med udviklingen af den nye skibsfører- uddannelse, der nu er delvist implementeret. Disse og andre spændende tiltag skal følges til dørs og videreudvikles.

Det forventes, at rektor aktivt medvirker til at positionere skolen i uddannelsesdebatten og sikrer, at skolen bidrager til at udvikle og påvirke de fremtidige uddannelsespolitiske beslutninger, så rekrutteringen til Det Blå Danmark styrkes på både kort og lang sigt.

Rektors erfaringer og kvalifikationer
Den nye rektor forventes at have

- dokumenteret ledelseserfaring og personaleansvar
- erfaring med økonomistyring og projekthåndtering
- gerne undervisningserfaring, enten på instruktør- eller eventuelt højere niveau
- et positivt og professionelt engageret mindset

Ansættelsesbetingelser
Det er en fuldtidsstilling, der aflønnes i henhold til chefaftalen af 28. juni 2019.

Ansøgning
Send snarest muligt din ansøgning, og senest den 20. november, til Marstal Navigationsskoles formand Jan Lybecker Steffensen på e-mail: mail@jansteff.dk.
Ansøgere er velkommen til at kontakte formanden på telefon 4177 8383 for nærmere orientering om jobbet. Yderligere information om skolen kan findes på http://www.marnav.dk/.

Marstal Navigationsskole behandler personoplysninger i overensstemmelse med reglerne i Persondataloven og databeskyttelsesforordningen. Ansøgninger mv., sendt i forbindelse med opslåede stillinger, slettes fra skolens systemer efter endt behandling.

Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime DanmarkSeneste nyt

- Marstal Navigationsskole på Ærø søger rektor
- Technical Sales Manager
- General Manager, Operations
- Great Belt Pilot søger ny lods eller hjælpelodser/afløsere


Dagens mest læste

- Ophugning af Maersk FPSO var ulovlig
- Krydstogtskibe hyret ind til fodboldturister
- Migranter fundet i container på DFDS-skib
- Fire jule-hurtigfærger på Kattegat
- CMP indgår samarbejde med Los Angeles


Ugens mest læste

- Blot en skibslængde fra grundstødning
- Containerskib mistede styringen - bum!
- Krydstogtskib får overhaling til 1,1 mia. kr.
- Medie: Søren Toft bliver CEO i MSC
- DFDS tester nyt vindsystem fra Econowind
- Er skibet der ikke kan synke på vej?
- Stena Line har taget levering af super RoPax
- Oliearbejdere angrebet og beskudt af pirater
- MSC gigant af sted med fyrværkeri-show
- Stadil-selskab konkurs med 160 mio. i gæld
Klik venligst
Klik venligst