Klik venligst
danskerederier.gif

Frontline-topchef optimist trods underskud

Frontline-topchef optimist trods underskud

Onsdag 27. november 2019 kl: 09:10


Tankskibsrederiet Frontline oplevede for første gang i år et underskud på bundlinjen. Tabet i 3. kvartal blev på godt 10 mio. dollar, men rederiets topchef er positiv i forhold til de kommende kvartaler, hvor Frontline vil øge sin eksponering på spotmarkederne.

De gennemsnitlige rater for Frontlines i alt 71 skibe nåede i 3. kvartal ikke op på breakeven i forhold til at kunne dække de løbende drifts- og finansielle omkostninger. Det var medvirkende til at trække resultatet i minus for første gang i år.

Men det ser meget bedre ud i indeværende kvartal, hvor Frontline har lukket kontrakter for sine skibe på rater, der er dobbelt eller tre gange højere end i 3. kvartal.

“Vi mener, at markedet grundlæggende ser opmuntrende ud, og vi er gået ind i en periode med betydelig stærkere indtjening på vores skibe. Vores strategi har været fokuseret på at øge vores eksponering på spotmarkedet gennem året og vi mener, at dette vil afspejle sig i vores resultat for 4. kvartal,” siger Robert Hvide Macleod, der er CEO i det John Fredriksen kontrollerede rederi.

Han peger videre på, at de rekordhøje rater, som markedet oplevede i starten af oktober på grund af sanktionerne mod et kinesisk tankskibsrederi, ikke havde været muligt “uden et fundamentalt stærkere tankmarked”.

“Vi forventer at se et dynamisk og volatilt markedsmiljø i de kommende kvartaler og vi vil opportunistisk søge at sikre charterdækning, hvis det stærke marked varer ved,” siger topchefen.

Frontline oplyser, at rederiet har lukket aftaler for sine VLCC-skibe på 64.800 dollar/dag i 4. kvartal, hvilket er tæt på en tredobling i forhold til de gennemsnitlige dagsrater i 3. kvartal på 22.900 dollar.
Også raterne på suezmax og LR2 er gået voldsomt i vejret med dagsrater i 4. kvartal på henholdsvis 49.400 og 29.900 dollar i forhold til 16.200 og 15.900 dollar/dag i 3. kvartal.

Frontline oplyser, at det estimerede breakeven for VLCC, suezmax og LR2 ligger på henholdsvis 23.400, 21.100 og 16.100 dollar/dag.

Det er på den baggrund nok ikke overdrevet, når Robert Hvide Macleod forventer, at de højere rater vil afspejle sig i resultatet for 4. kvartal.

I årets første ni måneder ligger Frontline - trods underskuddet i 3. kvartal - godt til i forhold til samme periode i fjor.
Selskabets resultat i denne periode i år er på 39,6 mio. dollar mod et underskud på 49,7 mio. dollar i samme periode i 2018.


Kilde: Frontline


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime DanmarkSeneste nyt

- Containerskib taber 40 containere i hårdt vejr
- Eksplosion på tankskib fanget på video
- Oslofærger forbliver i havn frem til 17. juni
- Maersk containerskib ramt af coronavirus
- Ældre søfolk mere udsatte for ulykker
- Strandede krydstogtansatte begår selvmord
- Polsk fragtskib angrebet i Guineabugten
- Container shipping måske så småt på vej op
- Ny amerikansk advarsel til iranske skibe
- Eimskip svækket af corona-nedtur
- Panama vil tiltrække flere oplægninger
- Norsk skibsfart klimaneutral inden 2050


Dagens mest læste

- Ny DFDS-færge søsat i Kina
- Styrelse godkender to nye havmølleparker
- Containerskib taber 40 containere i hårdt vejr


Ugens mest læste

- Dansk sejlbåd dukket op i Atlanterhavet
- Kæmpe skib lagt til ved kort kaj
- Piratskib eksploderede under ildkamp
- Strandede krydstogtansatte begår selvmord
- Fragtskib på grund ud for Langeland
- Kvindelig US Navy-captain fyret for oliespild
- Maersk containerskib ramt af coronavirus
- Eksplosion på tankskib fanget på video
- Ardent trækker sig fra bjærgningsmarkedet
- Se dansk lods på arbejde om natten
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst