Den maritime industri ser lyst på 2020

De maritime virksomheder i Danmark ser generelt optimistiske på vækstmulighederne i 2020. Det fremgår af resultaterne af den årligt tilbagevendende undersøgelse, som Danske Maritime foretager i den blå industri, der beskæftiger næsten 40.000 medarbejdere direkte eller indirekte.

Blandt andet regner 55 procent i svargruppen med at ansætte flere medarbejdere i 2020, 80 procent regner med en øget omsætning, og 55 procent forventer et højere overskud næste år.   En anden vigtig ting er, at 81 procent af virksomhederne i svargruppen regner med at foretage nye investeringer for at kunne udvikle spændende nye teknologier og produktudvikle i det kommende år. Særligt løsninger inden for klima og miljø er der stort fokus på hos virksomhederne, og Jenny Braat, Danske Maritimes administrerende direktør, er rigtig glad for den optimisme, som tydeligt er at læse ud fra undersøgelsen.


 “Jeg glæder mig rigtig meget på branchens vegne. Der foregår så utrolig mange spændende ting rundt i vores industri, og netop inden for grøn teknologi kan vi noget helt særligt her i Danmark. Vi klarer os som branche rigtig godt i den globale konkurrence, og det skyldes både højt fagligt niveau og den entusiasme og vedholdenhed, som vores virksomheder er båret af. Ildsjæle betyder alt for at opnå succes, og jeg ser mindst ligeså lyst på fremtiden, som vores medlemmer,” siger Jenny Braat i en pressemeddelelse fra Danske Maritime.

Et andet emne, som Danske Maritime i år har spurgt til, er virksomhedernes forhold til FN’s verdensmål. Her giver flertallet af virksomhederne udtryk for, at de kender til verdensmålene og især inden for områderne for ren energi og innovation arbejder aktivt med dem. Dog udtrykker en del af virksomhederne også behov for større viden om, hvordan verdensmålene kan bidrage til deres forretning.

 “Men det kommer vi til at kunne gøre noget ved. I efteråret lancerede vi Den Maritime Tænketank, som netop har til opgave at hjælpe vores branche med at bruge verdensmålene som en del af deres forretningsstrategi. Det styrker en virksomheds konkurrenceposition tydeligt at vise, at man tager ansvar, så der er hjælp på vej, og vi har allerede rigtig mange gode eksempler at tage udgangspunkt i,” siger Jenny Braat.

Den maritime industri er med næsten 40.000 direkte og indirekte beskæftigede det største delerhverv i Det Blå Danmark, hvilket svarer til indbyggerne i Danmarks 16. største by Fredericia. Den danske maritime industri er 2½ gange så innovativ som den øvrige danske industri, og samlet set står Det Blå Danmark for en fjerdedel af eksporten.

Kilde: Danske Maritime  

Relateret indhold

25.04.2024Maritimedanmark.dk

Houthierne har genoptaget angreb - Maersk-skib var mål

25.04.2024Maritimedanmark.dk

Tørlast trak Norden ned i årets første kvartal

19.04.2024Maritimedanmark.dk

SBTi’s accept af klimakreditter er tegn på ny klimaøkonomi

18.04.2024Maritimedanmark.dk

ESG er på himmelflugt i alle typer virksomheder

17.04.2024Maritimedanmark.dk

Maersk opgiver at sælge containerfabrikker

12.04.2024Maritimedanmark.dk

Tidligere Maersk-direktør indtræder i ISS-bestyrelse

12.04.2024Maritimedanmark.dk

Dansk scubber-producent kalder dansk forbud “misforstået grøn politik”

05.04.2024Maritimedanmark.dk

Skrotning på det laveste niveau i 20 år

Jobmarked

Se alle

Thyborøn-Agger Færgefart

Navigatør søges til fast stilling

Thyborøn-Agger Færgefart søger navigatør med tiltrædelse snarest muligt.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

30.05.2024

MARPRO Search & Selection

Customer Success Manager

In this job, you would be joining a rapidly growing software company delivering vessel performance monitoring and route optimization services to the International tramp shipping industry.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

MARPRO Search & Selection

Payroll Controller

Are you ready to take on the responsibility as part of our Marine Payroll team for a diverse fleet and various nationalities? Together we are ensuring accurate marine payroll and compliance with regulations, barging agreements, and processes. You will be a key figure for the seafarers and their payroll, working closely with your colleagues in the Marine Payroll team and the crewing department to deliver seamless payroll processing.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Aarhus Maskinmesterskole

Aarhus Maskinmesterskole søger engagerede undervisere med tekniske og maritime kompetencer

Aarhus Maskinmesterskole er en maritim videregående uddannelsesinstitution, der uddanner professionsbachelorer (maskinmestre) og produktions- og automationsteknologer til fremtidens tekniske ledere.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

12.05.2024

MARPRO Search & Selection

Hydrographic Surveyor

Are you an experience Hydrographic Surveyor looking for an exciting opportunity to contribute to a dynamic and expanding department?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

ROYAL ARCTIC LINE

Navigatører, maskinmestre, catering-officerer og skibsassistenter

Drømmer du om at opleve Grønland og få erfaring med sejlads i arktisk farvand, så søger Royal Arctic Line netop nu enkelte navigatører, maskinmestre, catering-officerer og skibsassistenter.

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Fiskeristyrelsen

Kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen

Interesserer du dig for gastronomi, kost og ernæring? Har du lyst til at sejle og samtidig lave sund mad? Så er der et ledigt job som kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Fiskeristyrelsen søger en 1. styrmand/overstyrmand som afløser

Er du en velkvalificeret styrmand eller overstyrmand? Er du omstillingsparat og serviceminded? Vil du bidrage til at opfylde styrelsens ambition om at drive en kompetent offentlig virksomhed med klar og effektiv forvaltning af både kontrol- og tilskudsområdet? Så søger Fiskeristyrelsen en styrmand på afløservilkår.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Skibsassistent til fiskerikontrolskibet Nordsøen i Fiskeristyrelsen

Er du en velkvalificeret sømand? Og har du interesse for fiskerikontrol og søredning? Så har vi i Fiskeristyrelsen en ledig stilling som skibsassistent.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

09.05.2024

Københavns Maskinmesterskole

Maskinmesterskolen København (MSK) søger en faglærer til vores værkstedsforløb i Sisimiut, Grønland.

Vær med til at forme fremtidens maskinmestre, der er klædt på til at lede vejen inden for det maritime område og grøn omstilling, bæredygtighed og energioptimering. Vær med til at gøre en forskel – i dag og for fremtiden!

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bliv opdateret med maritimedanmark.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra den maritime branche. Vi leverer nyhedsoverblikket og fagligheden, gode jobtilbud og faglige events. Hver dag,

Se flere temaer

Events

Se alle