Klik venligst
danskerederier.gif

Maersk Drilling vil lagre CO2 i undergrunden

Maersk Drilling vil lagre CO2 i undergrunden
Foto: Maersk Drilling.

Onsdag 17. juni 2020 kl: 09:31


Maersk Drilling bliver en del af et nyt konsortium, der vil udvikle teknikker til at opfange CO2 og lagre den i undergrunden. Konsortiet er dannet af INEOS Oil & Gas og Wintershall Dea og er et af de mest fremskredne projekter af sin art i Danmark.

Projektet sigter mod at bygge en infrastruktur, der gør det muligt at transportere CO2, opfanget i anlæg på land, offshore, hvor det skal pumpes ned og oplagres i undergrunden.

Den første fase af projektet bliver en undersøgelse, der skal validere kompatibiliteten af de underjordiske reservoirer, fulgt af en test af CO2 injektion i undergrunden.

GEUS - De Nationale Geologiske Undersøgelser for Danmark og Grønland - er researchpartner på projektet og vil gennemføre laboratorieeksperimenter og resultatanalyser undervejs.

Målet er at have den første brønd klar til injektion fra Nini platformen i Nordsøen i 2025. På længere sigt er det målet at udvikle kapacitet til at opbevare omkring 3,5 mio. tons CO2 pr. år fra 2030, svarende til de anbefalinger, som Klimarådet er kommet med for at nå Danmarks mål om at reducere CO2 udledningen med 70 pct, oplyser Maersk Drilling i en pressemeddelelse.

“Vi er virkelig spændte på at deltage i denne indsats for at støtte den grønne omstilling ved at bruge faciliteterne i offshore-industrien og Maersk Drillings mere end 40 år lange erfaring med boring af brønde i Nordsøen. Som det for nylig blev understreget af regeringen i dens Klimaplan, er opfangning og lagring af kuldioxid en vigtig komponent i den nødvendige indsats for at nå målet om at reducere Danmarks udledninger med 70 pct. i 2030,” siger Jørn Madsen, adm. dir. i Maersk Drilling.

“For Maersk Drilling er projektet en del af vores innovative initiativer og en attraktiv mulighed for at opbygge yderligere kompetencer og udvide brugen af vores rigge,” tilføjer han.

Målet om at kunne lagre omkring 3,5 mio. tons CO2 pr. år fra 2030 svarer til 15-20 pct. af den nødvendige reduktion for at nå Danmarks reduktionsmål på 70 pct. i 2030.

Maersk Drilling har lovet at bidrage med know-how og en begrænset finansiering til de indledende faser af projektet, der også støttes af Energistyrelsen gennem Energy Technology Development and Demonstration Program (EUDP).Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime DanmarkSeneste nyt

- Maersk Drilling vinder ordre i Holland
- Seadrill får endnu en fristforlængelse
- Maersk Supply i elektrisk samarbejde
- Danmarks største havvindmøllepark i udbud
- Første havvindmøllepark ved Færøerne
- Ziton vil hente 750 mio. gennem aktier
- Solstad-kreditorer sælger gæld for håndører
- Maersk Drilling: Boringer skal være grønnere
- Fredriksen har købt sig mere tid
- Bladt udskiber anode cages til Hornsea Two
- Ørsted henter ny topchef i Grundfos
- Norsk Borr risikerer afnotering i New York


Dagens mest læste

- Nybygning baglæns ud gennem Ems´en
- Maersk Drilling vinder ordre i Holland
- Søren Skou: Glad men ikke tilfreds endnu
- Peter Norborg har nyt job på plads
- Seadrill udskifter sin topchef


Ugens mest læste

- Årsag til grundstødning måske fundet
- Nyt fund genåbner Estonia undersøgelse
- Povl Anker får den store tur på Orskov Yard
- Molslinjen er klar med ny færgeterminal
- Indisk flådestolthed sendt til skrotning
- Tuco Marine præsenterer ny stor politibåd
- Eimskip mistænkt for ulovlig skrotning
- Beslaglagt iransk olie fortsat på Maersk skib
- Danmarks største havvindmøllepark i udbud
- Tikkende miljøbombe lækker måske olie
Klik venligst
Klik venligst