Klik venligst
danskerederier.gif

Milliardær på olie, men er den gerne foruden

Milliardær på olie, men er den gerne foruden
Torben Østergaard-Nielsen har primært tjent sine milliarder på olie, men ser frem til alternativer. Foto: USTC

Onsdag 1. juli 2020 kl: 11:50


Resultatet i Torben Østergaard-Nielsens holdingselskab, Selfinvest, runder i år for første gang 1 mia. kr. før skat. Han er først og fremmest blevet milliardær på at handle med brændstof til skibe, men ser gerne, at olien bliver fortid på grund af klimaet, siger han til fyens.dk

Med årets resultat på lige godt 1 mia. kr. før skat øges egenkapitalen i Selfinvest til 4,6 mia. kr. Den enorme formue er siden 1981 bygget op af Torben Østergaard-Nielsen gennem en række forskellige virksomheder, herunder rederiet Uni-Tankers, shippingfirmaet SDK, IT-firmaet Unit-IT og senest Selected Car Group, der handler med eksklusive biler.

Men det er først og fremmest Bunker Holding Group, der gennem handel med skibsbrændstof har tjent milliarderne hjem til Østergaards pengetank. Men alligevel ser han gerne, at olien snart bliver fortid.

“Det ville være bedst for os alle, hvis vi kunne undvære olie. For mig er der ingen tvivl om, at klimaforandringerne er menneskeskabte, og derfor skal vi væk fra at bruge fossile brændstoffer,” siger Torben Østergaard-Nielsen til fyens.dk

Men han bryder sig ikke om at høre, at nogle blandt de godt 2.500 ansatte er lidt skamfulde over at arbejde med olie i en tid, hvor ambitiøse klimahandlingsplaner tager overskrifterne.

“Hvis folk vil have deres gummisko hjem fra Kina, skal skibene altså have et eller andet at sejle på, og i mange år vil det sige olie. Det er virkeligheden, og den kan man ikke se bort fra, selv om noget andet er mere moderne,” siger han til fyens.dk

Milliard-resultatet i det seneste regnskab er opnået trods Coronakrisen og et oliemarked, der nærmest brød sammen i foråret med uhørte lave priser. Og for første gang er Torben Østergaard-Nielsen ikke “eneejer” af resultatet i Selfinvest.

”Regnskabsåret 2019/20 har på alle måder været et særligt år. Vi har gennemført det første økonomiske skridt i det planlagte generationsskifte, så mine 2 døtre, Nina og Mia, nu er medejere af Selfinvest.

Vi kan præsentere et rekordregnskab for koncernen, hvor vi har formået at udnytte de særlige muligheder, der har været i markedet. Vi har den økonomiske styrke til at vækste og udbygge vores markedspositioner, og så har vi en igangværende Coronakrise, en handelskrig og en kollapset oliepris, der gør vejen foran både tåget og uforudsigelig.

Vi forventer derfor ikke at komme lige så flot i mål med 2020/21, selvom jeg må sige, at alle gruppens aktiviteter står stærkt positioneret til et spændende år,” udtaler Torben Østergaard-Nielsen i en pressemeddelelse om moderselskabets resultat.

Kilde: Fyens.dk & Selfinvest


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime DanmarkSeneste nyt

- Milliardær på olie, men er den gerne foruden
- Luksus-øhop i det sydfynske øhav
- Besøg dansk produkttanker anno 1984
- Port of Odense i musikalsk sponsorat
- Corona-fejring af 23 nye maskinmestre
- Græske flåde skyder fragtskib i smadder
- IMO-chef: Rejserestriktioner er overdrevne
- Golden Ray skæres op: Vi forventer brande
- Vild video: Tanker brager ind i mole
- Kom på toppen af Fregatten Jylland
- Video: Se slæbebåd synke på få sekunder
- Ny elektrisk havnebus stødt ind i husbåd


Dagens mest læste

- Skib sejlede rundt i 14 uger med død mand
- 6-dage regel fjernes for nordmænd fra 4. juli
- Damen værft ramt af voldsomt udbrud
- Stolt-Nielsen slår forventningerne i 2. kvartal
- DFDS lukker rejsebureau i Lithauen


Ugens mest læste

- Hidtil uset: Krydstogtskib sælges til skrot
- Græske flåde skyder fragtskib i smadder
- Traditionsrigt værft tæt på konkurs - igen
- Luksus-øhop i det sydfynske øhav
- Så ændres vandvejene i Kattegat
- Besøg dansk produkttanker anno 1984
- Køl lagt til ny gigant midt i værste krise
- Fjord Cat skal indsættes på Sassnitz-Ystad
- Fyldte tankskibe tør ikke gå i havn
- Skib taber containere ud for Australien
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst