Klik venligst
danskerederier.gif

Ny migrationsambassadør hilses velkommen

Ny migrationsambassadør hilses velkommen

Torsdag 10. september 2020 kl: 11:50


Regeringen har udnævnt en særlig migrationsambassadør, der bl.a. skal arbejde på at få oprettet et eller flere modtagecentre uden for EU. Danske Rederier hilser initiativet velkommen med henvisning til de store migrationsproblemer på Middelhavet.

Den nyudnævnte migrationsambassadør, Anders Tang Friborg, skal i samarbejde med en tværministeriel task-force arbejde på at “styrke regeringens indsats for et retfærdigt og humant asylsystem, herunder blandt andet ambitionen om at oprette et eller flere modtagecentre uden for EU for at fjerne incitamentet til at søge asyl i Danmark,” skriver Udenrigsministeriet i en pressemeddelelse.

”Situationen om bord på tankskibet Maersk Etienne, hvor 27 migranter i mere end en måned har været fanget om bord ud for Maltas kyst, viser med al tydelighed, at der er brug for et øget fokus på de migrationsudfordringer, der er i Middelhavet. Der er på den baggrund al mulig grund til at hilse regeringens initiativ velkomment,” siger Anne H. Steffensen, adm. direktør i Danske Rederier.

Statsminister Mette Frederiksen har været i dialog med EU Kommissionens formand, Ursula van der Leyen om krisen på Maersk-tankskibet, men de 27 migranter og 21 besætningsmedlemmer om bord på Maersk Etienne venter fortsat på en løsning.
 
”Det er en vigtig opgave, den nye ambassadør står overfor. Vores rederier hjælper selvfølgelig folk i havsnød, men handelsflåden hverken kan eller skal løse den kæmpe udfordring, der er med migranter i Middelhavet. Her må vi have det internationale samfund på banen, og derfor er det godt, at Danmark nu får en ambassadør for området,” siger Anne H. Steffensen.

Udenrigsminister Jeppe Kofod kalder det nuværende internationale asylsystem for “umenneskeligt, uretfærdigt og uholdbart”:

"Vi vil have et system, der bekæmper, at kyniske menneskesmuglere tjener formuer, mens børn, kvinder og mænd i tusindvis udsættes for overgreb langs migrationsruterne eller drukner i Middelhavet. En migrationsambassadør kan være med til at åbne døre for Danmarks forslag om en ny tilgang hvor vi stopper migrantpresset mod Europa og sikrer at reelle flygtninge hjælpes hurtigere og bedre i nærområderne,” siger udenrigsminister Jeppe Kofod ifølge en pressemeddelelse.


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime DanmarkSeneste nyt

- MSC tæt på mia-ordre på fem nye giganter
- Søren Skou: Glad men ikke tilfreds endnu
- Seadrill udskifter sin topchef
- Peter Norborg har nyt job på plads
- Shell tror på brint og brændselsceller
- Clipper Group skifter topchef
- CMA CGM: Malware-angreb isoleret
- USA lader iransk tanker slippe forbi
- CMA CGM tavse om hackerangreb i et døgn
- Sømand stukket til døde af kollega
- Frankrig vil sniffe svovl-syndere over Kanalen
- Årsag til grundstødning måske fundet


Dagens mest læste

- Nybygning baglæns ud gennem Ems´en
- Søren Skou: Glad men ikke tilfreds endnu
- Maersk Drilling vinder ordre i Holland
- Peter Norborg har nyt job på plads
- MSC tæt på mia-ordre på fem nye giganter


Ugens mest læste

- Årsag til grundstødning måske fundet
- Nyt fund genåbner Estonia undersøgelse
- Povl Anker får den store tur på Orskov Yard
- Molslinjen er klar med ny færgeterminal
- Indisk flådestolthed sendt til skrotning
- Tuco Marine præsenterer ny stor politibåd
- Eimskip mistænkt for ulovlig skrotning
- Beslaglagt iransk olie fortsat på Maersk skib
- Danmarks største havvindmøllepark i udbud
- Tikkende miljøbombe lækker måske olie
Klik venligst
Klik venligst