Danske Maritime sætter fokus på verdensmål

Ved årsskiftet tager Danske Maritime hul på et nyt spændende projekt i samarbejde med FN’s Udviklingsprogram (UNDP), hvor vi vil vise, at forretningsmål og FN’s 17 verdensmål går hånd i hånd i den maritime industri. Den Danske Maritime Fond har netop givet tilsagn om at yde støtte til projektet.

Arkivbillede.

”Jeg oplever, at mange maritime virksomheder er interesserede i FN’s verdensmål og de meget idealistiske tanker bag dem, men at de er i tvivl om, hvordan målsætningerne kan bruges i praksis. Det at pejle efter FN’s verdensmål er imidlertid blevet et nyt felt for konkurrence mellem globale virksomheder, og vores dygtige maritime virksomheder vil også ad den vej kunne styrke deres forretning, hvis de formår at synliggøre, hvordan netop de gør tingene. Derfor skal dette projekt dyrke de gode eksempler, gøre os alle klogere på best practise og omsætte verdensmålene til noget, man kan styrke sin virksomhed med”, siger Jenny Braat, adm. direktør hos Danske Maritime.

Igennem projektet får 10 maritime virksomheder mulighed for at arbejde koncentreret med, hvordan man kobler sin kerneforretning sammen med relevante verdensmål, så en tydeligt bæredygtig og ansvarlig profil kan bidrage til at styrke virksomhedens konkurrenceevne. For virksomheder verden over er bæredygtighed kommet mere og mere i fokus. Et stigende antal kunder stiller krav til deres leverandører om produktion, hvor der er taget aktivt stilling til både det klima- og miljømæssige fodaftryk og til bæredygtig produktion i bred forstand.

Udover at projektet hjælper de involverede virksomheder, er der også lagt vægt på, at de gode erfaringer og relevant information skal deles med – og være med til at inspirere - resten af branchen – blandt andet gennem konferencer og workshops. Projektet spiller sammen med arbejdet i Den Maritime Tænketank, som Danske Maritime etablerede sidste år.

Hos FN’s Udviklingsprograms kontor i København har man stor erfaring med projekter af denne art og glæder sig til at arbejde med den maritime industri, siger Camilla Brückner, direktør for FN’s Udviklingsprograms nordiske kontor:

”Verdensmålene kan ses som et katalog over verdens mest presserende udfordringer og dermed også et katalog over verdens største behov og marked for bæredygtige løsninger. De maritime virksomheder skal være med til at levere disse løsninger, og vi er derfor glade for at samarbejde med Danske Maritime om dette projekt. Håbet er, at vi sammen kan udvikle nye maritime forretningsløsninger, der ikke alene kan gavne bundlinje og verden omkring os, men også være med til at inspirere andre danske såvel som internationale maritime virksomheder til at se potentialet i at arbejde med verdensmålene og give dem de nødvendige redskaber til at komme godt i gang”.

De deltagende virksomheder skal eksempelvis igennem en innovationsproces, hvor de går fra idégenerering og identifikation af nye produkter, tjenester eller forretningsmodeller til udvikling af prototyper og forretningsplaner. Forløbet tager afsæt i syv workshops, hvor de, udover at udvikle nye forretningsløsninger, får hjælp til at omsætte arbejdet med verdensmålene til intern kommunikation og til interne kampagner og aktiviteter, der kan være med til at øge kendskabet til verdensmålene og styrke engagementet hos virksomhedernes medarbejdere.

I projektet justeres og videreudvikles allerede eksisterende og testede redskaber og metoder specifikt til den globale maritime sektor. Metoderne blev testet i FN’s Udviklingsprograms SDG Accelerator for SMV’er-projektet, der udviklede nye forretningsløsninger i regi af FN’s verdensmål i samarbejde med 32 danske små og mellemstore produktionsvirksomheder.

Projektets overordnede formål er, at langt flere virksomheder bliver inspireret til at fordybe sig professionelt i bæredygtighed og de forretningsmæssige muligheder, som verdensmålene kan bidrage til. Samtidig bliver Danske Maritime som organisation også uddannet til at kunne fungere som coach inden for verdensmålene.

Projektet starter i begyndelsen af 2021 og varer godt et år. På det tidspunkt er håbet, at den maritime industri er tilbage i normal gænge efter COVID-19-udfordringerne og igen fokuserer på de styrker og særlige værdier, som kendetegner de mange dygtige virksomheder.

Kilde: Danske Maritime

Relateret indhold

25.04.2024Maritimedanmark.dk

Lars Jespersen genvalgt som formand for DSHV

25.04.2024Maritimedanmark.dk

Houthierne har genoptaget angreb - Maersk-skib var mål

19.04.2024Maritimedanmark.dk

SBTi’s accept af klimakreditter er tegn på ny klimaøkonomi

18.04.2024Maritimedanmark.dk

ESG er på himmelflugt i alle typer virksomheder

17.04.2024Maritimedanmark.dk

Maersk opgiver at sælge containerfabrikker

12.04.2024Maritimedanmark.dk

Tidligere Maersk-direktør indtræder i ISS-bestyrelse

12.04.2024Maritimedanmark.dk

Dansk scubber-producent kalder dansk forbud “misforstået grøn politik”

05.04.2024Maritimedanmark.dk

Skrotning på det laveste niveau i 20 år

Jobmarked

Se alle

Thyborøn-Agger Færgefart

Navigatør søges til fast stilling

Thyborøn-Agger Færgefart søger navigatør med tiltrædelse snarest muligt.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

30.05.2024

MARPRO Search & Selection

Customer Success Manager

In this job, you would be joining a rapidly growing software company delivering vessel performance monitoring and route optimization services to the International tramp shipping industry.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

MARPRO Search & Selection

Payroll Controller

Are you ready to take on the responsibility as part of our Marine Payroll team for a diverse fleet and various nationalities? Together we are ensuring accurate marine payroll and compliance with regulations, barging agreements, and processes. You will be a key figure for the seafarers and their payroll, working closely with your colleagues in the Marine Payroll team and the crewing department to deliver seamless payroll processing.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Aarhus Maskinmesterskole

Aarhus Maskinmesterskole søger engagerede undervisere med tekniske og maritime kompetencer

Aarhus Maskinmesterskole er en maritim videregående uddannelsesinstitution, der uddanner professionsbachelorer (maskinmestre) og produktions- og automationsteknologer til fremtidens tekniske ledere.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

12.05.2024

MARPRO Search & Selection

Hydrographic Surveyor

Are you an experience Hydrographic Surveyor looking for an exciting opportunity to contribute to a dynamic and expanding department?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

ROYAL ARCTIC LINE

Navigatører, maskinmestre, catering-officerer og skibsassistenter

Drømmer du om at opleve Grønland og få erfaring med sejlads i arktisk farvand, så søger Royal Arctic Line netop nu enkelte navigatører, maskinmestre, catering-officerer og skibsassistenter.

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Fiskeristyrelsen

Kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen

Interesserer du dig for gastronomi, kost og ernæring? Har du lyst til at sejle og samtidig lave sund mad? Så er der et ledigt job som kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Fiskeristyrelsen søger en 1. styrmand/overstyrmand som afløser

Er du en velkvalificeret styrmand eller overstyrmand? Er du omstillingsparat og serviceminded? Vil du bidrage til at opfylde styrelsens ambition om at drive en kompetent offentlig virksomhed med klar og effektiv forvaltning af både kontrol- og tilskudsområdet? Så søger Fiskeristyrelsen en styrmand på afløservilkår.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Skibsassistent til fiskerikontrolskibet Nordsøen i Fiskeristyrelsen

Er du en velkvalificeret sømand? Og har du interesse for fiskerikontrol og søredning? Så har vi i Fiskeristyrelsen en ledig stilling som skibsassistent.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

09.05.2024

Københavns Maskinmesterskole

Maskinmesterskolen København (MSK) søger en faglærer til vores værkstedsforløb i Sisimiut, Grønland.

Vær med til at forme fremtidens maskinmestre, der er klædt på til at lede vejen inden for det maritime område og grøn omstilling, bæredygtighed og energioptimering. Vær med til at gøre en forskel – i dag og for fremtiden!

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bliv opdateret med maritimedanmark.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra den maritime branche. Vi leverer nyhedsoverblikket og fagligheden, gode jobtilbud og faglige events. Hver dag,

Se flere temaer

Events

Se alle