Klik venligst
danskerederier.gif

Losning ventes at tage mange uger endnu

Losning ventes at tage mange uger endnu
Arkivfoto.

Tirsdag 12. januar 2021 kl: 16:00


Det kommer til at tage flere uger endnu at tømme ONE Apus for de containere, der ligger hulter til bulter på skibet efter det voldsomme stormvejr i Stillehavet, hvor skibet tabte 1.816 containere. "General average" kan endnu ikke udelukkes. Det oplyser Ocean Network Express.

Eksperter, der er hyret til at inspicere de beskadigede containere om bord på ONE Apus siger, at det sandsynligvis vil tage mindst en måned, inden de er fjernet fra skibet.

Og en beslutning om at, hvorvidt der skal erklæres “generel average” efter tabet af 1.816 containere i Stillehavet og de omfattende skader på mange af de containere, der fortsat er på skibet - og på selve skibet - er endnu ikke taget.

Den 7. januar var der ifølge ONE fjernet 232 containere fra skibet, men der er ingen oplysninger om, hvor mange beskadigede containere, der fortsat befinder sig på skibet.

“Det forsigtige fjernelse af de containere, der har revet sig løs, vil fortsætte efter en køreplan, der med sikkerhed som første-prioritet, ventes at tage over en måned,” skriver ONE i en opdatering og fortsætter.

“Når containerne er losset, vil hver enkelt blive vurderet, og når losningen er færdig, vil der blive fortaget en samlet vurdering af skaderne på skibet og de nødvendige reparationer.”

W.K. Webster & Co, der undersøger og håndterer krav i forbindelse med skader på laster og skibe, siger, at skibsejeren og operatøren “desværre ikke har været samarbejdsvillige med hensyn til status for hver container og deres placering på skibet”, men fortsætter med at samarbejde med deres repræsentanter om at løse opgaven.

W.K. Webster siger også, at ONE har besluttet at lave reparationer af skibet mens arbejdet med at fjerne de beskadigede containere er i gang og at dette kan forlænge dette arbejde.

“Det er nu almindelig kendte at en “generel average” inspektør har været om bord for at vurdere situationen og har rapporteret til skibsejeren. “Generel average” er ikke blevet erklæret på dette stadie, men det kan endnu ikke udelukkes, at det sker, selv om sandsynligheden anses for at være faldende, efterhånden som tiden går,” hedder det i en udtalelse fra W. K. Webster.

ONE Apus var på vej over Stillehavet til USA´s vestkyst, da det 30. november sejlede ind i en storm, der var årsagen til tabet af de mange containere og de øvrige ødelæggelser.

Kilde: gCaptain.Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime DanmarkSeneste nyt

- Broklap i frit fald over Vildsund
- Avanceret elektronik redder seks liv
- Bonavista vandt årets Fyn Rundt
- Lavvande hæmmer argentinsk korneksport
- Speditøren sikkerhedskib til Fyn rundt
- Kongeskibet kom sejlere til undsætning
- Skoleskibet Danmark på besøg i Esbjerg
- Afviserfartøjer har travlt ud for Rødby
- 45 flotte gamle sejlskibe rundt om Fyn
- Slut med krydstogtskibe i Venedig
- 50-års jubilarer besøger Søfartsskole
- Russerne øver bombning af skibe i Sortehavet


Dagens mest læste

- Broklap i frit fald over Vildsund
- Israel lover gengældelse for droneangreb
- Hapag-Lloyd i forhandling om ti nye
- Skibsmægler skifter til softwareudviklng
- Ti nigerianske pirater idømt strenge straffe


Ugens mest læste

- Dansk tankskib kollideret med fragtskib
- Krigsskib skrottes efter kun 10 år
- Sådan løser Maersk ankerhåndtering
- Ever Given er nu ankommet til Rotterdam
- Fem russiske krigsskibe passerer Danmark
- Kina truer britisk flådestyrke
- To søfolk dræbt under angreb på tankskib
- Største krydstogtskib bygget i Italien
- Brand på USS Bonhomme Richard påsat
- Investerer 160 mia. kr. i nye containerskibe
Klik venligst
Klik venligst