Klik venligst
danskerederier.gif

Losning ventes at tage mange uger endnu

Losning ventes at tage mange uger endnu
Arkivfoto.

Tirsdag 12. januar 2021 kl: 16:00


Det kommer til at tage flere uger endnu at tømme ONE Apus for de containere, der ligger hulter til bulter på skibet efter det voldsomme stormvejr i Stillehavet, hvor skibet tabte 1.816 containere. "General average" kan endnu ikke udelukkes. Det oplyser Ocean Network Express.

Eksperter, der er hyret til at inspicere de beskadigede containere om bord på ONE Apus siger, at det sandsynligvis vil tage mindst en måned, inden de er fjernet fra skibet.

Og en beslutning om at, hvorvidt der skal erklæres “generel average” efter tabet af 1.816 containere i Stillehavet og de omfattende skader på mange af de containere, der fortsat er på skibet - og på selve skibet - er endnu ikke taget.

Den 7. januar var der ifølge ONE fjernet 232 containere fra skibet, men der er ingen oplysninger om, hvor mange beskadigede containere, der fortsat befinder sig på skibet.

“Det forsigtige fjernelse af de containere, der har revet sig løs, vil fortsætte efter en køreplan, der med sikkerhed som første-prioritet, ventes at tage over en måned,” skriver ONE i en opdatering og fortsætter.

“Når containerne er losset, vil hver enkelt blive vurderet, og når losningen er færdig, vil der blive fortaget en samlet vurdering af skaderne på skibet og de nødvendige reparationer.”

W.K. Webster & Co, der undersøger og håndterer krav i forbindelse med skader på laster og skibe, siger, at skibsejeren og operatøren “desværre ikke har været samarbejdsvillige med hensyn til status for hver container og deres placering på skibet”, men fortsætter med at samarbejde med deres repræsentanter om at løse opgaven.

W.K. Webster siger også, at ONE har besluttet at lave reparationer af skibet mens arbejdet med at fjerne de beskadigede containere er i gang og at dette kan forlænge dette arbejde.

“Det er nu almindelig kendte at en “generel average” inspektør har været om bord for at vurdere situationen og har rapporteret til skibsejeren. “Generel average” er ikke blevet erklæret på dette stadie, men det kan endnu ikke udelukkes, at det sker, selv om sandsynligheden anses for at være faldende, efterhånden som tiden går,” hedder det i en udtalelse fra W. K. Webster.

ONE Apus var på vej over Stillehavet til USA´s vestkyst, da det 30. november sejlede ind i en storm, der var årsagen til tabet af de mange containere og de øvrige ødelæggelser.

Kilde: gCaptain.Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime DanmarkSeneste nyt

- Hangarskib tilbage efter Corona-udbrud
- Tocifret million-donation til Museet for Søfart
- Rumraketter skal affyres fra boreplatform
- U.S. Navy vil ikke have flere LCS’er
- US Coast Guard er klar til Biden-indsættelse
- Video: America’s Cup yacht kæntrer
- Norröna i gang med facelift på Fayard
- Verdens dyreste skib svigter fortsat
- Søfolk hyldes som helte i BIMCO-film
- Losning ventes at tage mange uger endnu
- Farligt livestock-skib udelukket i 2 år
- Royal Navy opruster i Fjernøsten


Dagens mest læste

- Shell har solgt olieraffinaderiet i Fredericia
- Fragtskib forsvundet i Det Caribiske Havn
- To tankskibe tilbageholdt for illegal transport
- Tocifret million-donation til Museet for Søfart
- Karantænekrav kan få negative konsekvenser


Ugens mest læste

- Video: På arbejde med de danske isbrydere
- Redningsbåd mast under havnemanøvre
- Maersk-skib taber 750 containere i storm
- U.S. Navy vil ikke have flere LCS’er
- Bevæbnede vagter forhindrer kapring
- MSC vil dække udgifter efter Maersk-brand
- Helge Ingstad skal ophugges I Norge
- Flere skibe sejler under dansk flag
- M.A.R.S skal skrotte kæmpe FPSO-skib
- Så er Christophe de Margerie nået frem
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst