danskerederier.gif

Orskov øger bundlinjen trods corona

Orskov øger bundlinjen trods corona
Direktør Christina Ørskov og adm. dir. Lars Fischer, Orskov Yard er godt tilfredse med resultatet i 2019/20. Foto: Orskov Yard.

Onsdag 13. januar 2021 kl: 08:00


Orskov Yard kommer trods pandemien fint ud af regnskabsåret 2019/20 og øger bundlinjen i forhold til 2018/19, trods et fald i nettoomsætningen på 52 mio. kr. Det sker selv om pandemien påvirkede værftets omsætning og resultat negativt foråret på grund af annullerede ordrer og manglende ordretilgang.

Orskov Yard i Frederikshavn mistede 52 mio. kr. på nettoomsætningen i 2019/20 , der blev reduceret til 525 mio. kr., mens årets resultat steg med godt 4 mio. til 24,8 mio. kr. efter skat. Det oversteg forventningerne til året og “skyldes primært en effektiv udnyttelse af produktionsapparatet i store dele af regnskabsåret,” skriver adm. direktør Lars Fischer og direktør og medejer Christina Ørskov, i en pressemeddelelse,.

Her erklærer de sig tilfredse med resultatet og forudser et “positivt resultat” i indeværende regnskabsår “trods Coronausikkerheden og en skærpet konkurrence”.

“På trods af den verserende Coronapandemi har vi været i stand til at øge indtjeningen i et krævende regnskabsår. Igennem året har værftet udført mange store ombygningsopgaver for danske og udenlandske kunder, herunder ombygning af et tørlastskib til et laksefodringsskib, opgradering af Bornholmerfærgen Povl Anker, vedligehold af søværnets skibe og ombygning og installation af et omfattende køle/fryse- og fiskehåndteringsanlæg i en stor udenlandsk trawler,” udtaler de to direktører.

Covid-19 pandemien betød, at Orskov Yard i marts måtte hjemsende 86 medarbejdere i 6 uger i slutningen af marts på grund af annulerede eller udskudte ordre.

“Som reparationsværft er vi vant til store udsving i vores belastningssituation, så derfor har vi kunne reagere hurtigt og effektivt i de perioder, hvor der er blev indført Coronarestriktioner, og ligeledes mande kraftigt op når der efterfølgende opstod spidsbelastninger.”

Orskov Yard tog i sommer levering af sin nye flydedok, der netop er blevet bugseret på plads ved den nye kaj på havnen og vil blive taget i brug den 18. januar, hvor den første kundedokning finder sted.

“Den nye flydedok er allerede godt booket de kommende måneder, hvilket bekræfter rigtigheden i den store investering. Udover investeringen i ny flydedok og kajanlæg, har vi netop besluttet at bygge nye og moderne værkstedsfaciliteter i tilknytning til den nye flydedok. Den historisk store investering i ny flydedok, kajanlæg og nye værkstedsfaciliteter skal fremtidssikre og styrke vores forretning, idet vi øger vores kapacitet med 25-30%,” udtaler Lars Fischer og Christina Ørskov.

RETTELSE: Angivelsen af omsætningen var i første version angivet fejlagtigt. Det er nu rettet. Vi beklager. Redaktionen.

Kilde: Orskov Yard


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime DanmarkSeneste nyt

- Skibsmægler skifter til softwareudviklng
- Endnu en nybygningsordre til Karstensen
- Flere skal søge mod de tekniske uddannelser
- Ny CEO til nordjysk maritim vækstkomet
- Karstensens Skibsværft øger ordrebogen
- Svanehøj skal levere til 22 af de største
- Slut med særlige krav til danske slæbebåde
- Ny dødsulykke på skrotværft i Bangladesh
- Verdensmål skal drive maritim industri-vækst
- Karstensens Skibsværft øger ordrebogen
- 35.000 skibe skal på værft i de næste 3 år
- Jenny Braat: Muligheder i nyt partnerskab


Dagens mest læste

- Broklap i frit fald over Vildsund
- Israel lover gengældelse for droneangreb
- Hapag-Lloyd i forhandling om ti nye
- Skibsmægler skifter til softwareudviklng
- Ti nigerianske pirater idømt strenge straffe


Ugens mest læste

- Dansk tankskib kollideret med fragtskib
- Krigsskib skrottes efter kun 10 år
- Sådan løser Maersk ankerhåndtering
- Ever Given er nu ankommet til Rotterdam
- Fem russiske krigsskibe passerer Danmark
- Kina truer britisk flådestyrke
- To søfolk dræbt under angreb på tankskib
- Største krydstogtskib bygget i Italien
- Brand på USS Bonhomme Richard påsat
- Investerer 160 mia. kr. i nye containerskibe
Klik venligst
Klik venligst