Klik venligst
danskerederier.gif

Bortvist havne-salgschef politianmeldt

Bortvist havne-salgschef politianmeldt
Arkivfoto

Fredag 26. februar 2021 kl: 15:14


En juridisk undersøgelse i sagen om den bortviste salgschef på Hanstholm Havn er nu afsluttet og har ført til øjeblikkelig politianmeldelse. Hanstholm Havn har samtidig varslet påbud mod både den tiltalte og Hirtshals Havn.

Hanstholm Havn skriver i en pressemeddelelse, at den havde den nye salgschef havde sin første arbejdsdag på Hanstholm Havn mandag 4. januar 2021. Blot 27 dage efter, søndag 31. januar, opsagde salgschefen sin stilling, for i stedet at blive ansat hos konkurrenten Hirtshals Havn.

Den bortviste salgschef er i den korte ansættelsesperiode blevet inddraget i alle strategiske processer og overvejelser, idet Hanstholm Havn er godt i gang med at implementere en ny vækststrategi for de kommende år.

Hanstholm Havn iværksatte derfor den førnævnte juridiske undersøgelse for at sikre, at de fortrolige strategiske oplysninger ikke var blevet lækket til 3. part, og det er resultatet af denne undersøgelse, der nu har ført til en politianmeldelse.

”Vi har i samråd med vores advokat, arbejdsretsekspert Søren Ole Nielsen fra DAHL, undersøgt sagen. Hanstholm Havn har blandt andet foretaget en gennemgang af den bortviste medarbejders firmacomputer og kan konstatere, at der er videresendt fortrolige dokumenter til en privat Gmail-adresse. Dokumenterne omfatter blandt andet havnens udvikling, økonomi og strategi samt en række interne og fortrolige notater. Vi frygter derfor, at den bortviste medarbejder har foretaget en metodisk tilegnelse og kopiering af havnens forretningshemmeligheder med henblik på at kunne anvende dem i sin nye stilling hos en konkurrerende virksomhed. Dette er ifølge vores advokat en klar overtrædelse af Lov om forretningshemmeligheder § 4 og dermed strafbart”, siger Hanstholm Havns direktør, Nils Skeby.

Nils Skeby bemærker supplerende, at det er en skærpende omstændighed, at en del af de oplysninger, som den bortviste salgschef har indsamlet og videresendt, vedrører særdeles følsomme oplysninger såsom nyskabelser inden for havne, der kan anvendes i igangværende og fremtidige tilbudsprocesser, hvor Hanstholm Havn og Hirtshals Havn kan være potentielle eller aktuelle konkurrenter.

Det er desuden kommet frem, at forhandlingerne mellem den bortviste salgschef og Hirtshals Havn er foregået allerede sidste år, og Hanstholm Havn frygter derfor, at den korte ansættelse har været proforma med henblik på at tilegne sig værdifuld viden.

”Vi er dybt rystede over forløbet og er af hensyn til vores ejere og investorer nødsaget til at involvere myndighederne. Hanstholm Havn står over for betydelige investeringer i de kommende år, og vi har brugt mange ressourcer på at tilegne os den nødvendige viden og at lægge en ambitiøs strategi. Vi frygter, at den nu er i hænderne på en af vores konkurrenter”, siger Nils Skeby.

”Både Hanstholm Havn og Hirtshals Havn er kommunalt ejede, og man kan derfor tænke, at vi ikke bør se os som konkurrenter. Men her er det vigtigt at forstå, at vi også repræsenterer et stort antal privatejede virksomheder, der har valgt at bakke op om og investere i vores fremtidige vækst, og det er klart, at vi skal være med til at beskytte disse investeringer”.

Hanstholm Havn har udover politianmeldelsen sendt et brev til Hirtshals Havn, hvori der tages forbehold for at søge forbud eller påbud nedlagt mod både den bortviste salgschef og Hirtshals Havn. I brevet tages desuden forbehold for et erstatningskrav gældende mod både den tidligere medarbejder og Hirtshals Havn.

Derudover har Hanstholm Havn bedt om en ubetinget og utvetydig bekræftelse på, at alle de videresendte dokumenter vil blive slettet og destrueret.

Kilde: Hanstholm Havn


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime DanmarkSeneste nyt

- Grenaa Havn fastholder omsætningen
- APM Terminal trækker Toldstyrelsen til havn
- Hirtshals Havn får resultatet halveret i 2020
- Ny ugentlig containerrute til Hanstholm
- Skagen Havn har valgt leverandør
- Aarhus Havn anviser vej til CO2-neutralitet
- Fisk landet i danske havne faldet i værdi
- Gigantisk krydstogtskib anløber Skagen
- CMA CGM vil genopbygge Beiruts havn
- Godsomsætningen voksede trods pandemienmien
- Aarhus Havn jubler over udsigt til tunnel
- Göteborg gør sig til i kølvandet på Suez-kaos


Dagens mest læste

- Voldsom eksplosion på ro-ro passagerfærge
- Han springer for livet
- Oliespild set på havet hvor ubåd dykkede
- ITF: Tilbageholdt besætning er foreløbig OK
- Miljøstyrelsen går ind i Maersk-sag


Ugens mest læste

- Maersk Eureka ankommet til Long Beach
- Ever Given overvejer at flytte containere
- Samsø-færger kollideret i Sælvig havn
- Kræver millioner for redningsoperation
- Nye kampfly styrker det danske søværn
- Lilleøre på værft i Frederikshavn
- Rusland lukker for Kerchstrædet
- Menneskelig fejl årsag til påsejling
- Giganten Berge Stahl solgt til skrot
- Skal danske frømænd nu være flyvende?
Klik venligst
Klik venligst