Klik venligst
danskerederier.gif

Blue Water leverer igen et rekord-resultat

Blue Water leverer igen et rekord-resultat
Arkivfoto.

Torsdag 25. marts 2021 kl: 08:57


Den danske Blue Water-koncern nåede trods Covid-19 det bedste resultat nogensinde med et overskud før skat på 192,3 mio. kr. - godt en halv million bedre end i 2019. Resultatet blev hentet hjem trods et markant fald i omsætningen fra 6,4 mia. i 2019 til 5,8 mia. kr. året før.

”Vi er meget tilfredse med at kunne levere et rekordresultat i 2020, som har været et meget unormalt og udfordrende år for mange – også for Blue Water. I løbet af foråret kom de første påvirkninger af Covid-19 med nedgang i en række aktiviteter og stor usikkerhed på mange markeder.

Vores medarbejdere har virkelig ydet en kæmpeindsats i et vanskeligt år, hvor de har skabt nye løsninger og muligheder for kunderne. Derfor har vi gennem 2020 formået at tilpasse og omstille vores forretning, hvilket sammen med en positiv udvikling i markedet i andet halvår har skabt det flotte resultat”, siger Søren Nørgaard Thomsen, der er CEO for Blue Water.

Når det trods den faldende omsætning alligevel lykkedes at lave ny bundlinje-rekord, skyldes det ifølge selskabet en kombination af optimering samt god indtjening i en række forretningsområder.
 
”I de seneste år har vi gennem en dedikeret indsats formået at forbedre driften med optimering og effektivisering af vores forretning samtidig med, at vi har fastholdt høj kvalitet og kundeservice. Vi har også fokus på mere dynamisk justering og udnyttelse af transportkapaciteten. Derudover har vi en solid kerneforretning, og ekstra stærk performance i en række af vores forretningsområder har medvirket til den flotte indtjening,” siger Søren Nørgaard Thomsen.

De positive takter, der har påvirket kerneaktiviteter indenfor Energy & Projects, Wind Logistics, Sea&Air samt Reefer Sea forventes at fortsætte i 2021, hvor Blue Water forventer “et pænt resultat”.

“Det vil være lavere end de seneste års rekord-resultater, da disse i særlig grad er positivt påvirket af vores store transportkontrakter i Kasakhstan, der nu er afsluttet. Til gengæld forventer vi fortsat stærk udvikling indenfor stort set alle kerneaktiviteter og estimerer et overskud på omkring det halve i forhold til sidste år”, siger Søren Nørgaard Thomsen.

Ud over pandemien blev koncernen også negativt påvirket i 2020 af et hackerangreb, hvor en række IT-systemer blev nedlukket for at stoppe og begrænse hackerangrebet, hvilket førte til lavere effektivitet og højere omkostninger.

Årets resultat betød, at koncernens egenkapital blev øget med knap 135 mio. kr. til 466 mio. kr.

Kilde: Blue Water.


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime DanmarkSeneste nyt

- Fredericia Maskinmesterskole får ny rektor
- Marstal Navigationsskole får ny formand
- Monjasa øgede overskuddet i turbulent år
- Danske Everfuel på vej med ny brint-leverance
- Bunker One udvider i Caribien
- Danpilot lodser råolie gennem Storebælt
- Gammel shippingvirksomhed får ny adm.dir.
- USTC køber tech-platformen BunkerEx
- Rederier og Maersk-center i partnerskab
- USTC køber majoritet i CM Biomass
- Blue Water leverer igen et rekord-resultat
- Geodatastyrelsen vil tættere på det maritime


Dagens mest læste

- Giganten Berge Stahl solgt til skrot
- Greenpeace har kig på Fayard
- Fondsdonation sikrer nyt havforskningsskib
- Prisen på brugt tonnage er eksploderet
- DFDS udsætter opstart af Oslo-rute


Ugens mest læste

- Maersk Eureka ankommet til Long Beach
- Ever Given overvejer at flytte containere
- Samsø-færger kollideret i Sælvig havn
- Længste møllevinger på containerskib
- Kræver millioner for redningsoperation
- Jack-up skib kæntret: 1 død - 12 savnes
- Nye kampfly styrker det danske søværn
- Suez har fået retskendelse til arrestation
- Rusland lukker for Kerchstrædet
- Lilleøre på værft i Frederikshavn
Klik venligst
Klik venligst